16 населени места са без ток в Североизточна България

Пристанище "Варна" е затворено, влаковете пътуват със закъснения
8 яну 2017 21:30, Анисия Иванова
9
16 населени места са без ток в Североизточна България

16 населени места в областите Силистра, Варна и Шумен все още остават без ток към 19 часа днес. Екипите на ЕНЕРГО-ПРО ще продължат работа до отстраняване на всички повреди по електроразпределителната мрежа в Североизточна България, възникнали вследствие на зимната буря, съобщиха от дружеството.
 
Влошените метеорологични условия и непроходимите поради снегонавявания пътища възпрепятстват бързото отстраняване на възникналите аварии, тъй като специалистите на електроразпределителното дружество не могат да достигнат до повредените съоръжения.
 
Екипите на ЕНЕРГО-ПРО получават необходимото съдействие и помощ от областните управители, кметовете, Областните пътни управления и подразделенията на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", които организират почистване на непроходимите пътища и предоставят високопроходима верижна техника.

Организирано е приоритетното почистване на пътните артерии, необходими за достъп до авариралите участъци на електропроводите.

Влаковете в страната се движат със закъснения поради лошите метеорологични условия, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от Националния щаб за зимната обстановка.

Преустановено е движението на влакове в участъка Пловдив - Панагюрище. Спряно е движението и в жп участъка Видин - Видбол заради аварирал по-рано през деня влак по трасето София - Видин. Няма пострадали при инцидента, екипи на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са помогнали за транспортирането на 20 пътници.

Движението в жп участъка Панагюрище - Съединение все още не е възстановено. Възстановено е движението в междугарието Хасково - Мост. Проходим е жп участъкът Димитровград - Подкова, както и Самуил - Силистра. Разчистено е междугарието Добрич-север - Кардам. Всички влакове от Централна гара-София тръгват нормално. Със закъснение тръгват влаковете от жп гарата във Варна.

Пристанище "Варна" е затворено за плаване и маневриране на кораби поради лоши метеорологични условия. Пристанището в Бургас е отворено. Корабоплаването по Дунав се осъществява при зимни условия. Образувал се е ледоход 10 процента, с тенденция за увеличение в следващите дни.

Летищата в София, Пловдив, Варна и Бургас са отворени и работят при зимни условия. Възможни са закъснения на летище "София", поради антиобледенителните процедури, които се извършват стандартно при ниски температури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Нас преди 7 години
А,колкото до сименсите ,нарочно не ги сменят ! За да си купят БДЖ. На ниска цена ! И това отдавна се знае , въпреки ,че сме лош материал ,!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
Нас преди 7 години
До 6 това е отдавна прието но нашите ,,политици ,, се услушват , като мишки в тр ици , и дори не го казват !!!
6
1
 
5
 
! Отговори
а сега преди 7 години
1200 лв. минимална заплата в България!? Ето какво се реши!Apr 10, 2016Европейската комисия прие постановление, което би могло да преобърне тотално икономическите процеси в България. Става въпрос за предложение, което не е ново, но досега не е било поставяно на дневен ред по време на заседанията на комисията.Според това постановление, всички страни членки на съюза са задължени да въведат в срок от три месеца от датата на приемане на постановлението, минимално заплащане за положен труд, в размер на 600 евро на месец. В сутрешния блок на програма Хоризонт на БНР, комисарят отговарящ
5
1
 
5
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Сименсите изпълняват кратки маршрути! Трябва да се подмени изцяло парка в Бдж, това е!Искат с трици маймуни да ловят!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бьлгарска работа аз за това не живея в Булгария
3
3
 
6
 
! Отговори
Mustafa преди 7 години
Bulgarska rabota.
2
10
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
А Сименсите откога са бе, куха манерка?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целия матриал плюем по соца но още се вози на влакове от времето на соца. И няма един влак на демократичното време