Молдовски автобус с 50 пътници чака на ГКПП "Йовково"

Автомагистралата към Констанца е блокирана от сняг
Обновена: 8 яну 2017 19:32 | 8 яну 2017 19:30, Анисия Иванова
8
Молдовски автобус с 50 пътници чака на ГКПП "Йовково"
Снимка: БТА

На ГКПП "Йовково" изчакват молдовски автобус с 50 пътници, турски микробус и още пет румънски автомобила, които не могат да преминат границата, съобщи областният управител на Добрич Детелина Николова.

Причината е, че румънските гранични власти не са почистили и не пропускат автомобили през митниците в Йовково и Дуранкулак.

Чужденците снощи са били аварирали по пътя Кранево- Балчик. С високопроходима машина на Военноморските сили те са били изведени и съпроводени до Балчик. Днес са успели да стигнат до ГКПП "Йовково".

Заради непочистените на румънска територия пътища, те не могат да преминат границата. Отказват да останат да нощуват у нас. Казват, че нямат финансови ресурси и не желаят да останат повече на наша територия, посочи областният управител, цитирана от БТА.

Други 15 автомобила с румънска регистрация са били в пропуснатата колона от Варна към Добрич. Те са задържани на контролния пункт при село Стефан Караджа.

Усилията са чрез румънските власти тези автомобили да се върнат обратно към Балчик и оттам - към Дуранкулак, където е по-възможно румънските власти да ги поемат, обясни Николова. По думите й с казуса е занимаван и румънският посланик.

На автомагистралата към Констанца има над 5000 души, които са в критична ситуация, каза на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

„Апелът ни към всички румънски граждани на територията на България е да се обаждат, ще получат допълнителна информация и ще бъдат пренасочвани, за да не навлязат и те при тези 5000“, заяви още Павлова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зимата, ако не си принуден, не се пътува никъде! Стои се на топло и се чака снега да се стопи. А те се юрнали с автобус на екскурзия в снега! И после другите виновни, че не почистили! За такива хора народа казва "Ум - море, глава - шамандура"!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво не искат? Значи искат на -20 градуса да стоят на границата без да могат да продължат по непочистения път, така ли?! Живи и здрави!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
румънските гранични власти не са почистили......................................Мислех, че пътните служби чистят, но явно в Румъния с това се занимават граничарите.
3
2
 
10
 
! Отговори
Румъния е зле преди 7 години
Там явно откъм почистване са доста по зле..!
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди малко,едни много компетентни нашенци,по ТВ.наставнически показваха,как в Румъния всичко било почистено и нормално,само при нас,непочистено!Ей не вярвах ,че има по големи плювачи от Беряну и Сашо Диков,ама имало и други!
1
4
 
14
 
! Отговори
Оффф преди 7 години
Да те стоят на топло пред телевизора и чакат Килото да се изкаже !!!