Ангелкова оптимист: 40% ръст на германците. А на руснаците?

Летният сезон обаче зависи от концесиите, категорична е тя
9 яну 2017 12:14,
70
Ангелкова оптимист: 40% ръст на германците. А на руснаците?
Снимка: Булфото, архив

Ръстът на туристите през Лято 2017 се очаква да бъде 30-40%, обяви министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

По думите й е изключително важно всички договори за концесия и наем, които са изтекли до края на 2016 година, и тези, които изтичат в средата на 2017 година, да бъдат подсигурени и да няма плажове без стопани, за да се гарантират всички тези ръстове.

Още по темата
"С големите туроператори, с които работим като "Томас Кук", "ТУИ", "Дер туристик", вече договорихме между 30-40% ръстове за лято 2017 година на база на ръстовете от 2016 година", заяви тя.

Ангелкова съобщи още, че тази седмица ще бъде в Москва по покана на руския министър на туризма и председателя на Федералната Агенция по туризъм на Русия да договаряме лято 2017 година, което също е изключително важно.

"Русия е един от основите ни пазари", каза още министър Ангелкова пред "Фокус".

Тя допълни, че още от април-май 2016 година се работи за успешен летен сезон 2017 година.

"2016 година имахме изключително успешен и рекорден сезон с ръст от 18%, над 5,5 млн. чуждестранни туристи само за първите 4 месеца, а с крилата на сезона стават над 6 милиона", припомни още министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

"В подготовката за концесиите сме се водили максимално от качеството на услугата и намаляване на цените за плажни принадлежности. Много е важно промените, свързани с категоризацията на плажовете, да се случат много бързо, и да бъде усетен ефектът", каза още тя. По думите й само така може да бъде гарантиран успешния летен сезон.

Коментарът на министъра бе по повод призивите на БСП да бъдат прекратени процедурите за отдаване на концесия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари