Роми на протест пред ВМРО, искат затвор за Сидеров, Джамбазки...

Обидило ги изказването, че трябва да се спре "професията циганин"
10 яну 2017 09:44,
223
Роми на протест пред ВМРО, искат затвор за Сидеров, Джамбазки...
Снимка: Reuters, архив

Днес за 11:00 часа е организиран протест на роми срещу расовата дискриминация у нас. Демонстрантите ще се съберат пред сградата на ВМРО в столицата.

Още по темата

"Силно притеснтени сме, че няколко човека създават хаос и расова дискриминация в живота ни. Комисията за защита от дискриминация си има чисто административни функции и тя не функционира", заяви Илия Илиев от ПП ДРОМ пред Bulgaria ON AIR.

Той поиска лишаване от свобода за насаждане на расова омраза и обвини патриотите Волен Сидеров, Ангел Джамбазки и Валери Симеонов в подобни действия.

Според него с изказването си, че "трябва да се стопира професията циганин" Джамбазки е обидил ромите. "Този човек няма никаква представа от социална политика", категоричен бе Илиев в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Той отбеляза още, че тече реклама, която призовава всички симпатизанти на Обединени патриоти към контрапротест. По думите му те нямат разрешение за контрапротест и всичко, което предприемат ще бъде незаконно.

Гостът на Bulgaria ON AIR призна, че ромската общност се нуждае от интегриране. По думите му самите гета капсулират мисленето и поведението на ромите в обществото. Илиев е на мнение, че управляващите нямат воля да се случи интеграцията, а правителствата не осъзнават тежестта на този проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
47
 
! Отговори
тя преди 7 години
Ромите да не отклоняват същинския проблем , който им сочи Джамбаски , а той е : ранният секс, раждане в детска възраст, ромската престъпност, не ходене на училеище , не работят, ако се премахнат тези недъзи в тази общност , никой няма да ги споменава , защото няма да има за какво!? Тогова няма да говорят за "расова дискриминация"!
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че, това си е обида и за много "българи", но явно не са разбрали намека...по коментарите си личи.
97
18
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Въпросният неолиберализъм, за който опяват разни хора тъдява, всъщност е теоретичният финален етап на комунизма - завършения комунизъм - всички равни, нема семейства, нема раси, нема религии, всички са пролетарии, а отгорека се е разплула тлъстата Партия с партийната номенклатурка. Така че тук не става дума за неолиберализъм, а за разбирането, че хората се раждат равни и на всеки трябва да се даде шанс да се развива - как ще го използва е друг въпрос. Но последното не е валидно само до ***
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тая расова дискриминация,след като сме от една раса?За един прЕятел питам.
95
2
 
34
 
! Отговори
Страхил преди 7 години
Той поиска лишаване от свобода за насаждане на расова омраза и обвини патриотите Волен Сидеров, Ангел Джамбазки и Валери Симеонов в подобни действия.___________Точно *** смеят да говорят за расизъм и дискриминация?Че то селата от половин България са пропищяли от *** престъпност, беззаконост и безобразия! Набези, побоища, кражби изнасилвания. *** са най-подивелите расисти.Интеграция е др.-та дума за асимилация. Никой не иска да се обезличи, да бъде асимилиран. *** също.
94
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпите русофили отново намесиха великата майка Русия и в този нашенски проблем
93
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя е най-тънката книгa-ромски Кодекс на труда!!!
92
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, какво обидно е казал Джамбазки, като си е точно професия.
91
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите са от Аспарухово време насам по тези Земи , те поне така казват и се самонаричат Аспарухови роми-ковачи(сивите гълаби)
90
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами в България има граждани от турски, арменски, еврейски произход, как пък така те могат да работят и не крадат?Малко да се замислят от маалата.
89
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз съм дискриминирана, защото съм Българка. Като правят съкращения първо махат омъжените българки, понеже ромките и т.н. са защитени от куп закончета и правила. Като не си платя тока ми го спират, но на ромето не. Ромите са защитени от германци и франсета от линч когато крадат, но мен никой не ме защитава, когато ме крадат, когато ме заплашват вечер по улиците от каруците им. Не съм расист, но законите са за всички и никой не е над тях заради етноса или религията си. Така пише в Европейската к
88
8
 
28
 
! Отговори
няма смисъл преди 7 години
Спасявайте се хора!!! Не е толкова трудно да си намериш всякаква работа в Европа, дори и без да знаете езика добре. Тук в тази помийна яма не може да се живее нормално. Тъжно, но факт.
87
0
 
26
 
! Отговори
1221 преди 7 години
Интеграцията може да се получи само във СИБИР
86
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... ромската общност се нуждае от интегриране."---Интегрирани роми - това е ОКСИМОРОН. (Оксиморон - Стилистична фигура, при която се свързват ЛОГИЧЕСКИ ИЗКЛЮЧВАЩИ СЕ се понятия).
85
2
 
47
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Били много притеснени!?Ще видите истинско "притеснение" при едно правителство на патриотите!
84
2
 
41
 
! Отговори
Много интересно преди 7 години
кога е имала ред в живота на ***, та да претендират, че другите им внасяли хаос в техния... от сърце се смях на тези думи....
83
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата е дискриминирана от страна на ромите,защото:е безсилна да спре незаконното строителств,безсилна да си потърси данъците,сметките,осигуровките и всичко което търси от останалите граждани,защото не може да осъди педофилите,които оплождат малолетни,което е престъпление по смисъла на закона,защото не може да ги накара да учат,а им плаща и затова,не може да ги накара да работят и да спазват законите. Т.е.държавата е безсилна да наложи ред на една неграмотна прослойка.Егати държавата.
82
2
 
42
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Това е още един стимул да се гласува за ВМРО и Обединените патриоти! Цига.ската наглост няма край, а засега няма и кой да ги спре. България е на българите и тези малцинства, които спазват българските закони. А *** явно не са от тях. Затова - марш в Индия!
81
0
 
31
 
! Отговори
До 82 преди 7 години
До Анонимен Колко са подали молби и на колко им е отказано? Те не желаят да се образоват,а след това нямало работа за тях.Да се научат да спазват законите в държавата,която ги храни!!!
80
48
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Сидеров и Джамбазки говорят с езика на омразата, а от вчера и Даниел Вълчев.