Роми на протест пред ВМРО, искат затвор за Сидеров, Джамбазки...

Обидило ги изказването, че трябва да се спре "професията циганин"
10 яну 2017 09:44,
223
Роми на протест пред ВМРО, искат затвор за Сидеров, Джамбазки...
Снимка: Reuters, архив

Днес за 11:00 часа е организиран протест на роми срещу расовата дискриминация у нас. Демонстрантите ще се съберат пред сградата на ВМРО в столицата.

Още по темата

"Силно притеснтени сме, че няколко човека създават хаос и расова дискриминация в живота ни. Комисията за защита от дискриминация си има чисто административни функции и тя не функционира", заяви Илия Илиев от ПП ДРОМ пред Bulgaria ON AIR.

Той поиска лишаване от свобода за насаждане на расова омраза и обвини патриотите Волен Сидеров, Ангел Джамбазки и Валери Симеонов в подобни действия.

Според него с изказването си, че "трябва да се стопира професията циганин" Джамбазки е обидил ромите. "Този човек няма никаква представа от социална политика", категоричен бе Илиев в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Той отбеляза още, че тече реклама, която призовава всички симпатизанти на Обединени патриоти към контрапротест. По думите му те нямат разрешение за контрапротест и всичко, което предприемат ще бъде незаконно.

Гостът на Bulgaria ON AIR призна, че ромската общност се нуждае от интегриране. По думите му самите гета капсулират мисленето и поведението на ромите в обществото. Илиев е на мнение, че управляващите нямат воля да се случи интеграцията, а правителствата не осъзнават тежестта на този проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
5
 
! Отговори
Сиртаки преди 7 години
Троловете са добре! Драскат си на топличко вземат си паричките и хич не им пука кАкьв ще е края! Е на това му викат безбожници!
58
3
 
57
 
! Отговори
рускиня До Metodakis преди 7 години
Абсолютно подкрепям права на ци..гани. 1.Право на обучение 2.Право на работа 3.Право на плащане на данъци 4.Право плащат и ползват градски транспорт. 5.право да осъждат педофили,забременяващи непълнолетни. 6.Право да ползват и плащат парно, ток и вода 7. Право да теглят и изплащат ипотечни кредити ида закупуват жилища. Сега питане-кой не им дава да използват всички тези права????????
57
49
 
3
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
За бежанец държавата харчи по 1200 лв. на месец. Трябва и за ромите. Българите дискриминират ромите.Само така роми!
56
7
 
12
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Професионални ромове ,професионални патриоти- аман от професионалисти...всичките се прехранват за сметка на аматьорите.
55
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде да не се обиждаме но като гледам как и с каква злоба е писано на по долните редоове май всички сме ромове!
54
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите ще си постигнат тяхното, както досега си постигаха целите. Всички знаем, че като са обединени са сила, за разлика от нас - слаби. Българина не е колективен играч, а е силен на маса. Иначе тия от дром нямат никаква ясна позиция. Много залитат. Ту искат да няма дискриминация и да се спазва закона, ту са против спазването на закона когато опре до роми. Веднага става дискриминация, плашат със съд и не знам и още какво. Странна работа. Нали европата дава мило и драго за такива неща.
53
6
 
34
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Бих приел всеки за брат, ако се труди, спазва законите и си плаща данъците...
52
31
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Вас ромовете ще ви оправят. Аз по принцип винаги съм писал в защита на законите и против "толерантността" към ромите но щом ме сравнявате с ромите добре. Вече спирам да пиша против тях. От българин дост не става. Ти го защитаваш той те рита в гърба.Ашколсун!
51
1
 
23
 
! Отговори
До Ати преди 7 години
Много ми хареса твоят коментар.Ще дам едно предложение, което веднага ще въведе касовите апарати в ромските магазини:Вместо да се дават детски надбавки и помощи, на всички български граждани да се намаляват данъците с процент за всяко непълнолетно дете и дори студент. Така, добре образованите хора ще имат стимул да имат повече деца, а нискообразованите - да пазаруват в легални магазини. Доколкото знам в една Турция, така се подпомагат бедните, като им се връщат част от парите дадени за хляб.
50
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако става въпрос за вкарване в затвор на някого, 98% от тях трябваше да са вътре за системни кражби на какво ли не. Още докато проходят. Едно племе изгонено от Индия точно поради тази причина. Няма да се интегрират защото тогава трябва да учат и да работят и те това не го искат. Много по лесно е да чакаш на готово, да крадеш и да играеш кючеци. Да не говорим за безконтролното им развъждане.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 76 ***, ама вие не искате да работите, бе? Работа ли няма сега за вас викаш??И к'во ще ви прави такива според теб бай Тошо,а?
48
6
 
2
 
! Отговори
Питай дядо всички преди 7 години
Ром до анонимен 59! Бай тошо бог да го прости, би ни пратил по скоро на работа! Вие младите тролчета, незнаете колко хубав беше живота по бай тошево време!
47
25
 
12
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Викат ми : Turk - Тюрк, Кардешим - Братко, Гйозум - Очи мои и т.нт. Турците са хора за разлика от Иван Иванов. Докато Бyлгaap гони премръзнали баби от жп-гарите в студа (справка в нета) , в Истанбул уличните кучета са завити с одеала от случайни граждани.
46
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Силно притеснтени сме, че няколко човека създават хаос и расова дискриминация в живота ни"Ти на 4-5 милиона няколко ли им казваш? Защото толкова са хората, които не понасят простотиите ви, минус 20-30 души НПО-та и Ромски Хелзински Комитет.
45
3
 
0
 
! Отговори
До 61 преди 7 години
И като теб
44
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А осъдени за безделничество тъмнолилави кога?
43
14
 
2
 
! Отговори
Ром преди 7 години
ВМРО Атака и НФСБ са супер партии, на които им правя чест! Тарикати са и знаят как да си вадят парите сред преспал народ!
42
0
 
5
 
! Отговори
42 преди 7 години
До 58То и празнодумен кибер драскач като теб е професия.
41
1
 
45
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 7 години
"Този човек няма никаква представа от социална политика", категоричен бе Илиев. *** какво разбират под социална политика. Големи експерти станаха неграмотните в България. За тях социална политика е да забременяват на 12 г., да раждат по 8-10 деца, да не работят, да крадат, а държавата да се грижи за тях. Е да, ама не. Държавата това сме ние, от които се иска почти 40 г. трудов стаж и възраст почти 65 г. за да се пенсионираме и да храним търтей. В същото време те нямат и няколко години стаж.
40
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех че го нямаше бай Тошо...протест ли? Ще ви прати на Марс бре, Илиев!