Роми на протест пред ВМРО, искат затвор за Сидеров, Джамбазки...

Обидило ги изказването, че трябва да се спре "професията циганин"
10 яну 2017 09:44,
223
Роми на протест пред ВМРО, искат затвор за Сидеров, Джамбазки...
Снимка: Reuters, архив

Днес за 11:00 часа е организиран протест на роми срещу расовата дискриминация у нас. Демонстрантите ще се съберат пред сградата на ВМРО в столицата.

Още по темата

"Силно притеснтени сме, че няколко човека създават хаос и расова дискриминация в живота ни. Комисията за защита от дискриминация си има чисто административни функции и тя не функционира", заяви Илия Илиев от ПП ДРОМ пред Bulgaria ON AIR.

Той поиска лишаване от свобода за насаждане на расова омраза и обвини патриотите Волен Сидеров, Ангел Джамбазки и Валери Симеонов в подобни действия.

Според него с изказването си, че "трябва да се стопира професията циганин" Джамбазки е обидил ромите. "Този човек няма никаква представа от социална политика", категоричен бе Илиев в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Той отбеляза още, че тече реклама, която призовава всички симпатизанти на Обединени патриоти към контрапротест. По думите му те нямат разрешение за контрапротест и всичко, което предприемат ще бъде незаконно.

Гостът на Bulgaria ON AIR призна, че ромската общност се нуждае от интегриране. По думите му самите гета капсулират мисленето и поведението на ромите в обществото. Илиев е на мнение, че управляващите нямат воля да се случи интеграцията, а правителствата не осъзнават тежестта на този проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Не лъжаЛъжеш и то много.Получовеците не са заселени тогава у нас, а доста по-рано и никога не са били фенове на абортите, нито пък на малкото деца. Смъртността при тях е била винаги по-висока поради начина им на живот и заради това те винаги са имали по много деца. Точно поради тази причина са толково разпространени,като ***, които паразитират и живеят на гърба на обществото. Тези *** не подлежат на окултуряване или вкарване в някакви норми.Те са си такива и нщо не ги променя
18
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е наистина абсурдно,тази *** ни е налазила преди 300-400г.,а досега не се е интегрирала!Българите в чужбина могат да се интегрират за 3-4г,но ромите за столетия не могат въпреки налетите милиарди НАШИ пари за тази цел!Извод-те НЕ искат да се интегрират,защото точно от това печелят!
17
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пределно ясно е, че са обидени ромите. Нищо не обижда повече от истината.
16
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пратете им жандармерията да ги смаже от бой с палките, и с водомета да ги полеят при минус 10 па нека протестират пак.
15
1
 
61
 
! Отговори
dsdas преди 7 години
Защо арменците и евреите нямат нужда от интеграция, а индийците имат? Значи проблемът е в индийците, не в нас.
14
67
 
2
 
! Отговори
Metodakis преди 7 години
Не сте ли много груби? да груби сте но позамислемете се малко на какво се дължи тази ваша грубост . *** Български .Всички коментари тук са помиярски . Яд ви е че имат защитник и то достоен нали? А не като Вашия Бойко който неможе да затити и себе си дори . Внесто да го подкрепяте Илия Илиев вие съвсем съзнателно и по типичен бБългарски пример искате да го закопате . Но ще съжалявате и ще плачете .
13
1
 
65
 
! Отговори
Нас преди 7 години
ДРОМ за пореден път доказва ,че е етническа партия ! Защо не се забрани !?
12
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата да им спре 16-те вида социална помощ, които тези получават и да започнат на равен старт с българите!Ето интеграция в действие.
11
8
 
37
 
! Отговори
Не лъжа преди 7 години
Факт е, че размножителните органи са единствените средства за прехрана на голяма част от ромите. Но за това не са виновни те.Ромите бяха принудително заселени в България с решение на ЦК на БКП(1958г.)за да не скитали и шпионирали за запада.За да не протестират им бяха учредени помощи на брой извънбрачно родени деца, защото другите етноси все пак сключваха граждански брак.Така се създада прословутата ромска любов към децата.Преди това ромките много често абортираха в каруците и даже крадяха деца
10
0
 
42
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 7 години
Призовавам всички читатели на този сайт да си инсталират приставката AdBlock, за да не може разпространителите на пропаганда като тази да имат приходи от реклама. Ударете ги по джоба, само така ще се научат за какво да пишат...
9
1
 
42
 
! Отговори
Тервел преди 7 години
Тази професия е със следната длъжностна характеристика.Вземате помощите и ... Ихо ихо и после тихо....
8
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само аз - дето се намирам в най-дискриминираната група - мъж между 25 и 60 години, нямам вереме да протестирам защото трябва да изхранвам: роми, безработни, политици, полиция, съдии, прокурори и т.н. и т.н. хрантутници дето общо взето с тях и без тях все тая.
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спасете , и това не искат ! Искат в София на държавна т е на наша издръжка !!!
6
2
 
55
 
! Отговори
спас преди 7 години
Роми кой ви е виновен ,че нищо не можете.Да можеш да копаеш в 21 век си е абсолютно нищо.
5
2
 
99
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Единствената дискриминация у нас е срещу белите работещи и плащащи данъци обикновени хора!
4
2
 
73
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Спрете им помощите да огладнеят и че клекнат...
3
2
 
80
 
! Отговори
стоп преди 7 години
Журналисте продължават да дават думата на този бандит "лидер"на ДРОМ той обикаля по всички телевизии и насажда омраза,спрете се вече.
2
2
 
59
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Професионалния синдикат на ромите се задейства !!!
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А с дайрета дали са думкали ?