Тъпани и кючеци vs патриотични песни в центъра на София

ДРОМ и ВМРО с протест и контрапротест заради "ромския въпрос"
Обновена: 10 яну 2017 13:45 | 10 яну 2017 13:38, Камелия Цветанова
266

 

Снимка: Булфото

Тъпани, кючеци, "Чае шукарие“ огласиха района около Халите в центъра на София, където се намира централата на ВМРО.
Още по темата
Под съпровода на традиционна ромска музика премина протестът на симпатизанти на ДРОМ срещу расистките, според тях, изказвания на евродепутата Ангел Джамбазки.

Патриоти обаче изненадващо организираха контрапротест.

Кордони от полицаи разделиха двата митинга, за да не се стига до сблъсъци.

Джамбазки лично предвождаше протестиращите, които пък озвучиха района с патриотични песни.

Лидерът на ДРОМ Илия Илиев се оплака, че за всичко в тази държава ромите излизат виновни.

"Те бръщолевят всеки ден едно и също и никой не им казва нищо, това в една европейска държава няма как да се случи. Ние сме смазани и обидени от това отношение“, коментира той.

Според него хората от малцинството вече се чувстват смазани, а подрастващите поколения в България имат вече много негативно отношение към ромите.

"Слага се под един цялата ромска общност - хора, които са доктори, професори, преподаватели, тези които гледат деца, семейства, всички сме под един знаменател - боклук“, оплака се Илиев.

"Джамбазки да си се върне на работа на Европарламента, той е евродепутат и оттам взима заплата, да ходи там да защитава България, тук работа няма“, отсече Илиев. 

Според него е нужна държавна политика за интегрирането на малцинствата, защото тези роми, които заминават за Франция, Италия, Германия само за една година успяват да си намерят работа, а в България такава била системата, че оставали изолирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лелеле сега е момента някой с камион да ги смаже
117
13
 
9
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Една от най висшите ценности на Евроатлантизъма е санирането на панелните блокове построени от строителни войски в които мнозинството бяха роми и турци. И днес основно роми полагат демократичен атлантически стиропор под мъдрото командване на Генерал Бойко Борисов.
116
1
 
22
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Цитирам: ......... защото тези роми, които заминават за Франция, Италия, Германия само за една година успяват да си намерят работа, а в България такава била системата, че оставали изолирани.Край на цитата.П.П.Бардаците в България са забранени.И българина прави секс със собствената си жена, а не с ... ВИНЕТ*УТКА
115
1
 
26
 
! Отговори
МРАЗЯ ПАРАЗИТИ преди 7 години
Паразитизъм- експлоатация, при която единия организъм живее, храни се и съществува на гърба на другия! Вие сте ***, тук не става въпрос за расизъм, а за това, че вие мръсни *** не си плащате данъците, сметките, взимате помощи, които идват от парите на данъкоплатците (ние работещите, които се късат от работа за мизерни пари). Когато се образовате, хванете на работа и започнете да си плащате сметки и данъци, може би няма да сме толкова расистки настроени. Нали искате да сме равни ? Няма как професията ви да е раждане на малки паразитчета(за получаване на помощи) и после хората да ви харе
114
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ромите" наистина не са виновни, те са само инструмент на статуквото ползват ги по избори и за точене (крадене) на фондове и тнт. Те имат полза да ни делят и противопоставят. Докато не се усетим че управляващата мафия е виновна няма да се оправим.
113
1
 
23
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Убедена съм,че тази организацийка не прави нищо за хората си,а само ги насъсква срещу българите.А иначе каква интеграция,какви пет лева?!Най-добре ще се интегрират като бъдат върнати по родните им места,тоест в Индия.
112
1
 
2
 
! Отговори
Nijki преди 7 години
Bravo fuckultetoooou! Draj!
111
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имат време за протести, защото не ходят на работа!
110
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сичкуту са висшисти на снимката. Едни такива интелигентни физиономии...
109
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България умира заради политиката която се води, а не заради природни закони.
108
16
 
4
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Ами нека българите да градят а ромите да гледат да се научат да градят евроатлантизъма.
107
1
 
32
 
! Отговори
. преди 7 години
На снимката виждам само ромски доктори, професори, преподаватели и такива, които си гледат децата и работят... особено много работят.
106
2
 
25
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Спомням си времето от соца..Ромите не излизаха от гетото защото полицията бие,а сега те бият и полицай и стари хора,крадът насилват и права искат на всичкото отгоре.Що за държава е това да позволява на тази *** човешка да прави това и да ги толерира даже.
105
4
 
25
 
! Отговори
да преди 7 години
винаги ще има българи,защото ние българите сме древен народ с корени,а ония там,които и само от болести ще измрат са племе..племена много и всичките са изчезнали :)))
104
1
 
23
 
! Отговори
Неизолиран преди 7 години
В България има нужда от ITT специалисти с висока заплата независимо от етноса. Да се спират соц. помощи без положен труд няг за чистене има за всички роми.
103
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"да мият улиците и да проституират"---Глупотевини, повечето българи на Запад за отрицателно време си намират достойна работа, а доста от тях конкурират успешно западняците на пазара на труда. И не са се замъкнали неканени, границите са отворени, визи им се издават. Докато ромеите дойдоха по време на турското робство, когато на турците им е трябвало помощен персонал за мръсната работа - да държи раята в покорство. Кой сложи примката на Левски - ромей.
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, кои са патриотите - тези с руското знаме или тези с българското !?
101
20
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Нека бъдем толерантни и да гледаме с надежда в бъдещето когато Българи и Роми заедно ще градят Модерна Евроатлантическа България!
100
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До даНе се напъвай, няма смисъл. Най много още 50 години ще има българи. Децата на тези в чужбина дори не говорят бъгарски, а тези на терирорията наречена България или ще измрат или и те ще се изнесат в чужбина за да се спасят. А ромите винаги ще оцеляват.
99
0
 
25
 
! Отговори
да преди 7 години
разбрахте ли - когато им се каже,че трябва да работят и да си плащат сметките като всички - дискриминациякогато те ограбват и убиват стари хора за удоволствие - не е !!!!