Тъпани и кючеци vs патриотични песни в центъра на София

ДРОМ и ВМРО с протест и контрапротест заради "ромския въпрос"
Обновена: 10 яну 2017 13:45 | 10 яну 2017 13:38, Камелия Цветанова
266

 

Снимка: Булфото

Тъпани, кючеци, "Чае шукарие“ огласиха района около Халите в центъра на София, където се намира централата на ВМРО.
Още по темата
Под съпровода на традиционна ромска музика премина протестът на симпатизанти на ДРОМ срещу расистките, според тях, изказвания на евродепутата Ангел Джамбазки.

Патриоти обаче изненадващо организираха контрапротест.

Кордони от полицаи разделиха двата митинга, за да не се стига до сблъсъци.

Джамбазки лично предвождаше протестиращите, които пък озвучиха района с патриотични песни.

Лидерът на ДРОМ Илия Илиев се оплака, че за всичко в тази държава ромите излизат виновни.

"Те бръщолевят всеки ден едно и също и никой не им казва нищо, това в една европейска държава няма как да се случи. Ние сме смазани и обидени от това отношение“, коментира той.

Според него хората от малцинството вече се чувстват смазани, а подрастващите поколения в България имат вече много негативно отношение към ромите.

"Слага се под един цялата ромска общност - хора, които са доктори, професори, преподаватели, тези които гледат деца, семейства, всички сме под един знаменател - боклук“, оплака се Илиев.

"Джамбазки да си се върне на работа на Европарламента, той е евродепутат и оттам взима заплата, да ходи там да защитава България, тук работа няма“, отсече Илиев. 

Според него е нужна държавна политика за интегрирането на малцинствата, защото тези роми, които заминават за Франция, Италия, Германия само за една година успяват да си намерят работа, а в България такава била системата, че оставали изолирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Братя Роми ударете у тупано и за нас Българите,щото ние сме на работа !- асансъорното копче за 350лв сме против- заплата 460лв сме против- пенсия 160лв сме против- билетче 1,60лв сме против
97
4
 
15
 
! Отговори
да преди 7 години
българите са вечни - ние сме хилядолетен народ,минал през всичкоще ни има много,много след като такива племена като това дори бъдат забравени(не,че някой с нещо ги помни и днес)
96
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А е толкова просто-трябва само да сме равни пред закона! Това е най-страшното, което може да им се случи на ромите!
95
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами щом в Германия,Франция,Белгия бързо си намират работа,какъв им е проблема?Да заминават.Хем работа ще си намерят,хем ще е по-добре платена.
94
0
 
26
 
! Отговори
Хитлер преди 7 години
Снега е като човека,радваш му се само когато е бял
93
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време и ромеите са се дотътрили тук неканени също като бежанците. Много "бежанци" е приютила майка България и все я мразят, кучетата мръсни. В родината им Индия на тия им е позволено единствено да чистят шахти и канали, а тук в Рая на Земята са недоволни, твaрите долни!
92
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите са на изчезване и ще изчезнат дори и нито един ром да нямаше в България. Има си природни закони, природата изрязва и отстрянява нежужното и вредното. А тях винаги ги е имало и пак ще ги има. Това шиле Джамбазки да се замисли малко, вече става банален, като развалена грамофонна плоча едно и също си повтаря, хем вижда, че няма полза, нищо не постига и няма да постигне.
91
0
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
шменти капели
90
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо пък набедените за "патриоти" не излязат и заедно да тропнат хоро или кючек!? Все пак на един акъл са!
89
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледайте внимателно и помнете-това е бъдещият цвят на нацията!
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как обиждат журналистите *** ни съграждани не е истина! Да ги наричат на алкохолни питие! Ромът е дестилирана алкохолна напитка, направена от остатъчните продукти на захарната тръстика меласа и тръстиков сироп, чрез процес на ферментация и дестилация. Бистрият дестилат обикновено се налива да старее в бъчви от дъбова или друга дървесина. Допълнително, по-тъмен цвят ромът може да получи с прибавянето на карамел.
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България не знам някой, който да не е част от управляващата партия в момента, без значение коя, и да не е изолиран!
86
19
 
8
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Наистина не е правилно всички роми да се слагат под един знаменател.Познавам много можещи и работещи от този етнос и наистина е оскърбително за тях да се говори все негативно.И как един нормален ром,който познавам не му пречи да се нарече ц...нин,а тука е забранено да се споменава? За всичко е виновен народа,а не политиците,***,турците или американците
85
21
 
10
 
! Отговори
Дост преди 7 години
Клоуните на вмро и атака с, днес пеят мила родино утре като изпият по една две индийски ракии ще за пеят чай шукарие!Аман от пишман патриоти.
84
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цганският въпрос може да се реши само както се е решил в Германия преди 75г..
83
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
последно Роми или тва са Бежанци , как да разберем сега
82
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама много обидено гледат професорите и докторите на снимката! Направо "смазани и обидени от това отношение! Те хората се изучили, работят от сутрин до вечер за едни 460 лв, плащат данъци, ток, билети, едвам насмогват да си отгледат едното дете и сега едни лоши българи ги обиждат и смазват с отношението си!
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е и какво като протестират, нека си протестират айде и пред парламента да протестират, депутатите да излизат и да почват да им раздават помощи ко ме занимавате. Да им сърбат сега попарата дето си я надробиха.
80
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То в България вишистите не могат да си намерят работа дори за която се иска основно образование. А кой ще вземе на работа римлянин дето не е учил и един клас и никога не е работил, не знае дори български, какво остава за чужди езици. Като спират децата си от училище да не се чудят защо след това са дискриминирани. ПО ОБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ.
79
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На пета снимка се виждат (тролчетата) продажниците на Бьлгарската истирия цености на атака нфсб които работят пред клавиатурите по 24 часа за жьлти стотинки хахахахаха! Ач кюпеци...