Тъпани и кючеци vs патриотични песни в центъра на София

ДРОМ и ВМРО с протест и контрапротест заради "ромския въпрос"
Обновена: 10 яну 2017 13:45 | 10 яну 2017 13:38, Камелия Цветанова
266

 

Снимка: Булфото

Виж други галерии »
Тъпани, кючеци, "Чае шукарие“ огласиха района около Халите в центъра на София, където се намира централата на ВМРО.
Още по темата
Под съпровода на традиционна ромска музика премина протестът на симпатизанти на ДРОМ срещу расистките, според тях, изказвания на евродепутата Ангел Джамбазки.

Патриоти обаче изненадващо организираха контрапротест.

Кордони от полицаи разделиха двата митинга, за да не се стига до сблъсъци.

Джамбазки лично предвождаше протестиращите, които пък озвучиха района с патриотични песни.

Лидерът на ДРОМ Илия Илиев се оплака, че за всичко в тази държава ромите излизат виновни.

"Те бръщолевят всеки ден едно и също и никой не им казва нищо, това в една европейска държава няма как да се случи. Ние сме смазани и обидени от това отношение“, коментира той.

Според него хората от малцинството вече се чувстват смазани, а подрастващите поколения в България имат вече много негативно отношение към ромите.

"Слага се под един цялата ромска общност - хора, които са доктори, професори, преподаватели, тези които гледат деца, семейства, всички сме под един знаменател - боклук“, оплака се Илиев.

"Джамбазки да си се върне на работа на Европарламента, той е евродепутат и оттам взима заплата, да ходи там да защитава България, тук работа няма“, отсече Илиев. 

Според него е нужна държавна политика за интегрирането на малцинствата, защото тези роми, които заминават за Франция, Италия, Германия само за една година успяват да си намерят работа, а в България такава била системата, че оставали изолирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
3
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
NA TIA OT SNIMKAT MOGA DA IM KAJA SAMO; 4E SA SAPUN NIAMA DA GI VSEMAT:.RABOTIH B GERMANIA DOIDOHA DVAMA:ROMI :NA RABOTA V STROITELSTVOTO;PARITE NE BIAHA MALKO:EDINIA NE SNAE6E IMETO SI DA NAPI6E KAMOLI DA RABOTI;RABOTI EDNA SEDMIZA I SAMINA;,VTORIA SA6TO TOLKOS I TOI NAPUSNA .SLED TOVA 6EFA MI VIKA:KAK BG 6TE USPEE DA SE ISPRAVI KATO IMA TAKIVA HORA,NA EDIN SE PADAT TRIMA BUKLUZI:
157
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рудари и Калдъшари са велики Аспарухови роми-ковачи , поне така се хвалят от векове че пра пра дедите им подковавали конете на Хан Аспарух
156
0
 
3
 
! Отговори
Муньо преди 7 години
Айде нема нищо!
155
1
 
15
 
! Отговори
Васо преди 7 години
".....защото тези роми, които заминават за Франция, Италия, Германия само за една година успяват да си намерят работа, а в България такава била системата, че оставали изолирани."Иска да каже, че там имат повече работа, щото там има повече за крадене и просене. Или пък ги взимат на работа във френски фирми, като експерти, или във френски болници, като хирурзи.
154
0
 
43
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
В едно интервю Азис каза на свйте събратя какво да направят за да ги приемат като нормални и равни хора: Да се изкъпят, да не миришат, да се облекат спретнато, да учат, да са грамотни, да говорят правилен български, не да хъхкат и хъркат на всяка дума.. да не крадат и да не лъжат.. да работят и да си плащат както си плащат всички ..ТОВА Е! Цвета на кожата няма никакво значение!
153
2
 
14
 
! Отговори
художника преди 7 години
За интеграцията на РОМИТЕ предлагам:1. Държавата да организира безплатни екскурзии на ромчетата, за да се запознаят как почиват през ваканцията българчетата, за да видят че има и друг свят освен гетото.2. Държавата да организира безплатни посещения на българчетата в гетата на РОМИТЕ, за да разберат какво ги чака, ако не се образоват.3. ДЕЦАТА ЗАПОМНЯТ ВСИЧКО!!! Така че това е една добра възможност да направят сравнение. А като станат големи ще знаят какво да правят с живота си.
152
0
 
6
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 7 години
До ДАНЪКОнеПЛАТЦИ:ZERO !!!
151
1
 
4
 
! Отговори
Хасфалт преди 7 години
Хъъъъъъ
150
0
 
4
 
! Отговори
Нако преди 7 години
Голям Думбиш Жега в Центъра на София
149
0
 
6
 
! Отговори
Завиват ли те преди 7 години
Откраднаха музиката на *** и почнаха да хвърлят гюбеци. ..
148
1
 
6
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
Тия всички пияндели са продажни Амджьци!
147
10
 
13
 
! Отговори
циркаджии преди 7 години
И малките деца в България вече знаят, че така наречените патриоти и дпс са скачени съдове.
146
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия всички стачкуващи на снимките са един дол платени мошенници! Демек, роми! Истенския данекоплатец работи а не като тия от пета снимка михорясалите калинки!
145
0
 
19
 
! Отговори
НАРОДА преди 7 години
До байхейсНИКАКЪВ ШЕНГЕН НУЖЕН Е АК--47 ПРИ БАЍ ТОШО СЕ ИЗУЧИХА ---СЕГА ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА...СТАНАХАПРОФЕСОРИ ДА ИЗБИРАТ--ОСВИЕНЦИМ ИЛИ БУХЕНВАЛД
144
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът си пада по чалгичката, особено в петък и събота вечер, в някое долно заведенийце. Иначе мрази ***, много интересно явление.
143
2
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Чавеците си искат прафесийта само да мой да си берат туй онуй разииш ли .....
142
1
 
17
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Тоя па! Винаги приемам зле хора нечистоплътни, престъпници, лежащи на помощи без да пробват дори да учат или да работят...какво общо има с това какъв си се родил? Баба ти Султана, дето цял живот е работила я уважавам, нищо че се е родила ***! Професор Чирков - ЧУДЕСЕН човек, рядко качествен! Не виждам от какво са "обидени" - това, че едни пари бях откраднати, без да се промени дереджето им, ги обижда ли?! Би трябвало първи да зададат този въпрос, а не друг да го прави!
141
1
 
5
 
! Отговори
Lan преди 7 години
167 Абсолютно си прав! При това ми изчезна и коментар, в който казвам, че *** имат голяма душа и са добри музиканти! КЪДЕ е тук обидата, това е факт и е хубаво!? Явно и положително не може да се говори за тях...и отрицателно не може! Изобщо не може! А, за да се реши един проблем, първо трябва да може да е говори!
140
0
 
7
 
! Отговори
Т56 преди 7 години
А не "Тео букет"?!
139
1
 
7
 
! Отговори
Трол преди 7 години
Две групи от огромната бройка 10-12 души (виж снимките) правили, едните ***, другите селяния. Остава овцете.. оопсс данъкоплатците пак да се хейтват. Егати нагласеният цирк.