Студ, ледена епоха, апокалипсис! Да не драматизираме излишно!

40% от читателите на Dnes.bg не виждат проблем в студа
11 яну 2017 16:30, Красимир Ангелов
44
Студ, ледена епоха, апокалипсис! Да не драматизираме излишно!
Снимка: БТА

Ледена епоха, бедствие, апокалипсис, арктически студ, откъснати от света населени места... Това са само част от определенията за студа, който скова България в последните няколко дни.

Наистина снегът създаде доста главоболия за почистващите фирми, както и за трите ЕРП-та, които доставят електричество на потребителите, но пък и в крайна сметка е зима, и то точно януари – най-студеният месец през годината. А и синоптиците доста отрано ни предупредиха – чакат ни дни със сняг и студ.

Дни преди застудяването екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Ще ни изненада ли пак снегът? В традиционната ни анкета участие взеха 2852 души.

Оказа се, че цели 40% от нашите читатели не намират особена драма в създалата се ситуация, защото сезонът е такъв и е напълно нормално времето да е студено и да има известни трудности с това.

На обратното мнение обаче са 29% от анкетираните, според които зимата е изненадала властта и институциите за пореден път, въпреки предупрежденията за силен снеговалеж дни наред.

Други 15% пък смятат, че снегът и студът в днешно време нямат нищо общо със студените зима преди няколко десетилетия, когато е имало много повече сняг, но хората са се оплаквали доста по-малко.

Не липсват и такива, които не се трогват много от времето навън, защото успяват да си останат у дома по време на големия студ. Това са около 3% от нашите читатели, а други 2% определят времето като идеално, защото смятат да се отдадат на любимите си занимания – ски и сноуборд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: студснягзима
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да е нормално да е студено през януари, но НЕ е нормално половин София да е в преспи !
29
0
 
4
 
! Отговори
Ганчо преди 7 години
Зима е, какво искате да има - узрели портокали, цъфнали лалета и минзухари. Това ние българите сме сбъркан народ. През лятото ни е горещо и има опасност от слънчев удар, през зимата ни е студено имало сняг и преспи, есента и пролетта били влажни и с много дъжд. За нас трябва да има друга планета на която всичко да става по наше желание. Но такова място няма.
28
0
 
6
 
! Отговори
обелиск преди 7 години
когато снега беше метри ,ринеше се само с лопати,вървеше се километри пеша ,преспи и ветрове ,но жадни за знание ние на училище ходехме без хленчене и телефони,без саитове за оплаквания ,без да знаем има ли държава за да е виновна за нашите трудности ,с топлата питка в торбичка завита ,хляб да имахме за друго не питахме сега слушам само тази държава ,това управление , но но и АЗ
27
1
 
2
 
! Отговори
Колио преди 7 години
До герчо с тамбурата ако на мястото на пьтев бе стоманов преди седмица щеше да е спрял газта на фюрерката и би превьрнал " най силната икономика в еврозоната" в консерва замразена копьрка.
26
1
 
5
 
! Отговори
анонима преди 7 години
Стига сте писали за вашите удобства ,парно и печки ами помислете за хората с *** на село в студените и замръзнали обори за да ви има топло мляко за кафенцето ,за гърленцето ,които трябва да стават ,да хранят животните и това са вашите бащи,маики и дядовци ,които не могат да се оплакват защото не знает азбуката ,клавиатурата ама знает да не приказват ама деистват,научете се на малко правдина а не само лицимерност, научихте се на много по много, и пак викате няма ,на изобилие от видове и кол
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Издишате ,,Днес,, издишате . Няколко дни сълзи ,апокалипсис ,ледена епоха ,ураганни ветрове ,а сега :Да не драматизираме . С една дума : Кой ми с..ра в гащите ? Издишатеее! Така като нямате свобода ,а сте поръчкови . А сега стържете гащите ! Стърржете якооо .
24
3
 
5
 
! Отговори
Aftogar zapad,burgas преди 7 години
Na trotoara krai bulevard bruxelle 1 v sofia hich ne moje da mine bir peshehod. Zasto taka be, hanim efendilar?!
23
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това че 40% от хората са нормални и знаят че през Декември и Януари времето е студено и вали сняг а не очакват да е +35 градуса новина ли трябва да бъде?От това правят новина разни у трепани сайтчета телевизии просто защото нямат капацитет да отразяват истинските новини.Или защото просто са платени от некадърнците които ни управляват и се опитват да ни убедят че всъщност черното е бяло.
22
2
 
21
 
! Отговори
Lavazza преди 7 години
Че не се чистят качествено пътищата е ясно, че на места не се чистят въобще докато не стане някоя беля - и това е ясно. Ама въпреки че на всички ни е до болка ясно това, масово се пренебрегват предупрежденията и се тръгва на път просто ей така...дето се вика - Г*з път да види, което допълнително допринася за усложняване на обстановката...
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип ....януари валят Домати и краставици от небето !За салатата на ракията !!Ноооо,тази зима -изненада ?!Заваляяяя...сняг !!!!Представете си !!И 'ко ша праи'м ся ?!?
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наде, няма ли да кажеш нещо за любимия ти Вожд?
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама то вие го правите драма бе днес бг...
18
2
 
30
 
! Отговори
asd преди 7 години
В София само веднъж съм закъсвал в сняг, и то защото си правех експерименти с новите зимни гуми. Иначе нямаше да заседна. Не може да се почисти всичко, т.е. има материал за мрънкане, но ако имаш зимни гуми и не си правиш експерименти, нещата са ОК.
17
2
 
12
 
! Отговори
Krasi преди 7 години
Ало,анонимен ,да вземеш да си спомниш как правилно се пише на български език.Ти като си ходил на училище, не знаеш ли,че изречението започва с главна буква, че се пише "снега" ,а на снига???Срам за тези ,дето са ти дали свидетелство за 4клас!
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за първи път да видя нещо написано тук с капка смисъл. обещавам чат-пат да чета след второто изречение, преди да отида на коментарите.
15
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В моят град никога не се чисти снига по кварталите.Точно и затова не ходя да гласувам за кмет, като има избори.
14
1
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Като не ви се рине има и друго решение. Пред нашия офис наехме трима циг*анина , дадохме им по 20 лева. Изринаха всичко и от общината не могат да ни хванат за непочистен и хлъзгав тротоар.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Чистят се само централните улици
12
9
 
37
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Зима като зима. Тази година малко по-студена и снеговита. Когато вали не е нужно да се излиза с кола и да се правят проблеми за почистването. Изчакайте да спре. Машините ще почистят и всичко е наред. Но *** с 20-25 годишните трошки тръгнали нанякъде. Нали все пак са си купили кола за 2-3 хиляди лева.
11
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам постоянните оплаквания и репортажи от различни хора за непочистени улици и пътища,но ако се провери колко от изпращачите на видео клипчета са почистили тротоарите пре домовете и офисите си,надали процента ще надхвърли 5.Лесно е да се търсят кусури и това го правят най-бече хора ,които не са създали нищо в живота си.За разлика от други години през тази зима почистващите фирми работят при пълно натоварване и водачите на машините работят извънредни часове без почивка