Медиите виновни за директорските голотии! Синдикат: Достоен е!

Асен Александров бил достоен човек, доказал се като професионалист
12 яну 2017 16:10, Екип на Dnes.bg
220
Медиите виновни за директорските голотии! Синдикат: Достоен е!
Колаж: Dnes.bg

Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" категорично застава зад директора на 51-во Средно училище "Елисавета Багряна" Асен Александров, защото е възмутително публикуването, разпространяването и общественото компрометиране на един достоен човек, доказал се като отличен ръководител и професионалист. Това се посочва в становище от синдиката.

Още по темата

В него се казва, че "позицията, която Александров заема в обществения живот е такава, че с една гнусна публикация, независимо от всичко, което е направил досега, успехите, които е постигнал и авторитетът, който е изградил, може да срути целия му живот".

"Недопустимо, според нас, е грубото, арогантно и брутално навлизане в личното пространство на всеки човек с цел той да бъде унижен, унищожен и удобно отстранен, да стане жертва на политически игри и чудовищна злоупотреба със съвременните технологии", посочват от учителския синдикат, с председател Юлиян Петров.

"Страшното в този случай е безкритичното отношение на медиите към подобни прояви на компрометиране и смачкване на човешката личност. Ролята на медиите безспорно е да информират, но и да възпитават общественото мнение.

Въпросът е, какво точно казват на обществото медиите с тези публикации? Кой е източникът им? Разпространявал ли е този човек снимките с неморални или комерсиални цели? Каква точно е целта на медиите?", се пита в становището на синдиката.

И се отбелязва, че позорът, естествено се разпростира не само върху конкретната личност и личния му живот, но петното пада и върху училището, и върху системата на образованието.

Синдикатът "Образование" изразява своята увереност, че прокуратурата ще обърне сериозно внимание на този случай и ще въздаде справедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
1
 
! Отговори
Розалия преди 7 години
До даредБива ли така? Директорска заплата + нещичко за съветника на президента + хонорари и грантове от Америка за България. Нищо работа, дребни сумички.А, забравих интервютата по телевизията и другаде.
131
1
 
0
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
До Анонимен 156 Не се вълнувай , ново правителство няма да има.
130
1
 
3
 
! Отговори
даред преди 7 години
Синдикатът има едно задължение да защитава УЧИТЕЛЯ от ДИРЕКТОРА при това срещу заплащане. Нека годишния доход на ДИРЕКТОРИТЕ да стане публичен и да се срани с този на учителя. Ето там е новаторството.
129
0
 
1
 
! Отговори
Неа преди 7 години
"Личното пространство на професионалиста трябва да бъде неприкосновено, ако личните му действия не водят до престъпни намерения. "
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нямам представа с каква идея се е снимал гол, и снимал ли се е изобщо или е провокация пр., но дясната снимка за мен е по-смущаващата - увесил си е на врата бадж с цветовете хомосексуалистите - хм...
127
1
 
3
 
! Отговори
Даскал преди 7 години
До един мъжИма логика в сценария, който предлагате, и то много логика.Аз подозирам друга линия - политическа. Този е служител на Америка за България, усвоява за тях чувствителни суми по проекти, лансираха го много нависоко, съветник на министъра на образованието, да прокарва политиката им на държавно равнище. Медиите го хвалят, Милен Цветков го кани, гласят го за голям пост. Но човекът си има и слабост, с която го държат покорен и бе използвана като компромат. Пък и Америка смени плочата.
126
0
 
1
 
! Отговори
един мъж преди 7 години
Най-вероятното според мен е, че някоя извратена ученичка (или ученик, представящ се за ученичка) го подмамила на сайт като гепиме. Колкото и да е директор тоя, толкова е и мъж. Всички се поддаваме на нагона.Вместо да плямпате глупости, отговорете на следното:1) ЛОГИКАТА зад това да качва снимки на сайта. "О да, сега ще кача ПОРНО на училищния сайт. БРИЛЯНТНА ИДЕЯ"2) Дали въобще има дъртака умения да поддържа сайт. Съмнява ме.3) Как учениците толкова бързо са разбрали за снимките.
125
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но медиите разнасят тези снимки, затова да - те са виновни. Няма по-гнусни лешояди от долнопробните журналисти. В този случай сигурно са се надявали човека да се самоубие, за да си задоволят гнусната низост, да гъгнат още дълго и превъзбудено и да не говорят за важните неща.
124
1
 
4
 
! Отговори
Атлант преди 7 години
До БауМоже и приятел да си има. Модерен човек.
123
0
 
7
 
! Отговори
Цунки! преди 7 години
От Америка за България с много, ама много любов. Цунки!
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тука повечето си мислят че въпросната снимка е тази горната (изрязаната)
121
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фейсбук е пълен с такива снимки. Решил някой да покаже как изглежда за възрастта си и айде - сензация...Минавам всеки ден покрай това училище, поне отвън изглежда супер.
120
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този директор е връзкар , затова е и успешен . Да видим сега новото правителство ,как ще реагира на този казус .Според мен не трябва да се подвежда под обществения натиск (учители и родители) а да вземат справедливо решение. Аз не искам такъв ДИРЕКТОР на моите деца.
119
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
снимал се е гол (явно за някоя сайт за запознанства) и някой случайно е попаднал на познатото лице,аз лично нямам нито една гола снимка,като искам да се видя се гледам на огледало,този ... е сгрешил професията,трябвало да стане стриптизьор във някой гей бар.
118
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да е достоен , но не мисля ,че един нормален човек , още повече учител , може да си прави голи селфита. Мисля, че има нещо извратено , колкото и добър мениджър да е. Аз не го оправдавам . С какви очи , ще застане след тази история пред колегите си и децата най-вече.
117
1
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Моля, вижте дали с този директор нямаше репортаж по Канал 3 /някйде по медиите, но не БТВ, не Нова / преди да излязат голите снимки! пп. ако не се лъжа, преди няколко дни превключвайки ТВ ми се мерва този директор на у-ще да дава интервю за удължената ваканция с 2ва дни /комай бе/ и някакъв ремонт на у-щето!
116
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновни са всички които споделят новината в сайтовете си за да може да печелят повече пари от рекламиДиректора не е искал да го гледат учениците голТрябва да се открие от къде са изтекли снимките
115
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достоен е! Показал е достойнството си! Ценителките (или ценителите?!) могат да го оценяват високо дори в увиснало състояние!
114
9
 
2
 
! Отговори
КПСС преди 7 години
Мога ли да запитам всички уважаеми потребители тук - някой от вас успял ли е да види лично на сайта на училището публикуваните снимки? Защото аз лично не успях да намеря дори скрийншот... Що ли ми се струва, че пак ни пързалят на динени кори....
113
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в какно са виновни медиите? Герб назначили някакъв педофил, снима се гол как го е надървил и ходи да показва снимките на малките деца. И това е нищо според властите???Че тоя ще получи 20години в щатите директно, а в някои държави смъртна присъда.