Влизаш в забранена улица и книжката изстива за 3 месеца

Предвижда се и глоба от 1000 лева за нарушителите
12 яну 2017 09:30,
48
Влизаш в забранена улица и книжката изстива за 3 месеца
Снимка: архив Булфото

До три месеца без книжка и 1000 лева глоба за шофьори, които влизат във временно забранени за движение пътища и нарушават полицейско разпореждане.

Такива предложения за промени в Закона за движението по пътищата се очаква да гласуват депутатите днес.

Народните представители са решили още, че ако шофьор навлезе в затворен за движение участък при поставен пътен знак, ще бъде наказван с един месец лишаване от шофьорска книжка, 300 лева глоба и спиране на превозното средство от движение.

До промените се стигна след няколко блокади по пътищата, предизвикани от камиони. Всички тежкотоварни автомобили бяха навлезли по забранени за движение пътища и бяха аварирали.

Именно такава беше причината и за блокадата в навечерието на Нова година край Карнобат и Айтос.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато път е временно забранен се слага обходен маршрут и при нужда кола на КАТ стои на входа да предотвратява влизането в този път.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На българския КАТаджия не му се бачка. Той иска 1 път в месеца да спре някой и от глобата да изкара все едно цял месец е работил.
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С такива глоби ще уплашите младежите да не смеят да изкарат книжка. То младите шофьори на всеки 10 минути пропускат да видят някой знак. От къде студент да има 1000 лева, като кара колата на баща си?
17
10
 
19
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Ама вие хем искате да има ред, хем като почнат да глобяват за нещо почвате да мрънкате? Защо в момента в който излезете от България ставате най-дисциплинираните? А тук всеки вика "*** съм му мамата" ? Като не искате да плащате, спазвайте правилата и готово! Демокрацията са хората! Всичко започва от гражданите на държавата! Ако не спазваме нищо, как очаквате да се оправим?
16
0
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Като оставим настрана колко целесъобразно е това предложение, закона го измениха преди има-няма месец като прокараха промените за махането на номерата, новите глоби за превишена скорост и т.н. Защо тогава не направиха и въпросните промени? Защото са тикви, затова. Толкова могат.
15
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да правите глобите непосилни за плащане от повечето шофьори, по добре да са платими, но да си вършите работата и да ги събирате редовно. Даже и опитен шофьор може да пропусне да види знак, по-добре го спрете и го глобете малко, отколкото да му налагате глоба колкото половината му кола и да си навличате омразата и псувните.
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хубаво, ама глобите трябва да са като в Швеция: Пропорционални на парите коиот има човек.Щото тези хиляда лева даже за джобни не минават, при богаташчетата и кифлите с бентлита и мерцедеси и т.н.Обаче хиляда лева за един човек бачкащ за минимална или средна заплата... това са няколко месеца без пари с като няма кола да хода на работа... успех.Затова процент глоба, за да бъде еднакво силна и справедлива за всички.
13
9
 
14
 
! Отговори
sport преди 7 години
До OMG_LuckerКъде ги видя тия 90% еднопосочни улици? Иначе е добре да се научат всички тикви, че не може да си карат като в Индия, Афганистан и т.н. Примери много. Всеки ден ги гледам тук как се опитват да минат метър, просто защото иначе ще обиколят с 200м. повече. Но това, че застрашават тези, които спазват правилата не ги интересува. Тикви смотани! С удоволствие ще се обадя на КАТ при следващия такъв случай, за да им треснат акта!
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че тука малко се прекалява, Когато инфраструктората и заплатите станат като в Германия, нека и наказанията са строги.
11
20
 
9
 
! Отговори
В преди 7 години
Германия,Гърция или Хърватска като ходите и там са в пъти по-жестоки наказанията,така ли мрънкате,а?
10
0
 
38
 
! Отговори
Bit преди 7 години
На всеки ъгъл милиционер с касов апарат!!!Да те е страх да излезнеш и да си хвърлиш *** неправилно.
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва ако някой причини смърт при ПТП автоматично да му се отнема книжката доживот. А ако е пил - директно в затвора, минимум 5 години.Има автобуси, влакове, самолети, таксита...
8
2
 
40
 
! Отговори
ss-wafen преди 7 години
Това добре, но трябва да има предложен и сигнализиран преди това алтернативен маршрут. Това също да влезе в промените, защото не винаги гражданите са недобросъвестни. Обикновено слагат знака точно на входа на въпросната улица и ти нямаш никакъв вариант освен да нарушиш.
7
5
 
48
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Не мога да разбера: за някакви углавни престъпления хората се отървават с по- малки глоби. Искам да отбележа, че в повечето квартали в Сф улиците са 90% еднопосочни. Най- съвестният шофьор да си- ще ти се наложи някой път да направиш нарушение, няма как. И кво? Кукaтa ще те дебне в храстите и ще изскочи да ти лепне СУПЕР МАЗНАТА ГЛОБА? И това ли е най- тежкото възможно престъпление, че закона реши точно него да изкоренява? Хората на пешеходни пътеки загиват, те с глупости се занимават.
6
1
 
11
 
! Отговори
ivan преди 7 години
za vsichki li e predviden toia zakon.ili za koli s zatamneni stakla ne vaji??? V evropa zakonat vaji za vsichki vodachi s izklyochenie na pojarna kola I barza pomosht.a za vsichki ostanali bez razlika boiko borisov ili bai ivan ot zatantenoto selo zakonat e edin
5
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А затвор за този който закри държавата ще има ли? Значи е по-лесно да сложиш забранителен знак, отколкото да изчистиш снега. Герберските трътки, така правят и по разбитите пътища. Слагата знак за неравности по пътя, вместо да го ремонтират.
4
0
 
35
 
! Отговори
Bai Иван преди 7 години
Книжката изстива!?!?! Смех.бг една медия трябва да служи за пример, вие се надпреварвате кой ще използва повече жаргон и диалект. А може би не се надпреварвате, го носите в себе си?
3
0
 
17
 
! Отговори
вин преди 7 години
ВАЖИ само извън града, манипулативни или некадърни (по избор) журналисти! !!
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия верни слуги на хан Тикван не разбраха, че крутите наказания само вдигат корупцията.Или точно това е целта?
1
2
 
51
 
! Отговори
От село преди 7 години
А Кото влезнем в голяма дупка и колата се счупи кой трябва да изтива и да бъде глобен 1000лв а ?Винаги трябва народа да е прецакан а ?