Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа

Премиерът в оставка смята, че е най-опитен, но се надява партиите да работят заедно
484
Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че отношението му към Русия е прагматично. Такива били и отношенията му с новоизбрания президент Румен Радев.

В предаването "Панорама" на БНТ премиерът обясни, че е било нужно да се разплатим с Москва за АЕЦ "Белене".

"Благодарен съм, че президентът Путин прояви воля", каза Борисов и допълни, че въпреки тези противоречия има пренасочване на руските туристи към страната ни и за 2017 година е договорен ръст от 40% на посещенията при визитата на министър Ангелкова в Москва.

Много от бизнесите в България са зависими от Русия, напомни Борисов. Той подчерта и че имаме нужда от руски газ за газовия хъб "Балкан" и това е диверсификация и за Русия, и за Европа.

"В България, ако са идвали отнякъде пари, са били от Европа и затова казваме - Европа, там е нашата пъпна връв, дружба прагматична с Русия и нашите отношения със САЩ", обобщи той.

Борисов каза, че с новоизбрания президент Румен Радев до този момент е имал много колегиални и прагматични отношения.

Премиерът в оставка сподели, че му се е обадил на Нова година, за да му пожелае успех и ще присъства на церемониите по встъпването му в длъжност.

"Президентът Радев си победи честно, има огромна отговорностт, след десетина дни цялата власт ще бъде в него", коментира Борисов и пожела успех на Радев, както и "тази отговорност да не го смаже".

Впоследствие в разговора, той призна, че Радев е избираема кандидатура заради постиженията му във ВВС и се пошегува: "Можехме да изкараме генерал Попов, два "МиГ-29" да се разминават".

На въпрос изключено ли е да видим коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори през пролетта, лидерът на ГЕРБ отговори: "Като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата".

Според него страната ни е "остров на стабилност", направено е много и трябва да надградим. "Ако може политическата класа, без да се ядем, да се обединим, би било голям успех за държавата", каза той в заключение.

Борисов посочи конкретно и несвършеното. "Не успяхме да накараме ромите да учат. Цялата воля трябва да се вкара в това", допълни той.

Кабинетът му не успял и да направи така, че инвалидни пенсии да получават само тези, които наистина имат нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно,че не ставаш за м-р председател,защото не може да се управлява само с кражби и еврофондове,но поне да си беше назначил читави министри,а ти и това не неправи.Ако прокуратурата реши да подпука всички,за които има съмнения или доказателства за нерегламентирани практики,един няма да остане.
148
3
 
11
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Пълна излагация. Видя се, защо страната е разграден двор и затвърди мястото си на най-бедната страна в Европа. Защото се "управлява" от един неграмотен индивид и тумбата му тиквочи.
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я,къде отидоха 240 коментара?
146
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено е Борисов да не обича соца - все пак тогава беше един *** пожарникар, каквото всъщност му е истинското ниво.Сега при властта на шорошоидите го направиха премиерин и си мисли, че България му е бащиния.А простият материал му се радва.Такива са времената.Което беше читаво се изнесе още по Костово време.Тук останаха само мръшляци и лакеи.
145
4
 
7
 
! Отговори
До 185 преди 7 години
Бойко и Цецка нарочно са станали членове на БКП за да накажат партията за репресиите.Той за баща си ,тя за дядо си.И така докато дойде демокрацията и от този тормоз посиняха и станаха първи демократи.Ако утре се смени системата,пак ще си извадят партийните книжки.На тези хора два мандата гласувахте доверие.Дано вече да сте поумнели.
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това значи никога да не ги върне.
143
2
 
5
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ДА ОСТАНЕ ДОКАТО ВЪРНЕ КРЕДИТЕ.
142
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов за пореден път пусна изтърканата плоча с хвалебствията за себе си.Тоя нарцис изобщо не се усеща колко е смешен и как никой вече не му вярва.А Бойко Василев направи най-слабото си интервю,което сме виждали.Не реагираше адекватно и вместо да задава провокативни въпроси,което е работа на един журналист,остави ББ да ни облъчи с поредния монолог,без да се интересува какво мислят хората и без да даде възможност на Василев да го прекъсва и да стане поне диалог,ако не интервю.Двойка,Б.Василев.
141
4
 
11
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ТОЙ РАЗГРОБИ БЪЛГАРИЯ СЪС СПИРАНЕТО НА ТРИТЕ ПРОЕКТА ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ,БУРГАС,ГЪРЦИЯ,ЮЖЕН ПОТОК,БЕЛЕНЕ,И ТРИТЕ ПРОЕКТА ЩЯХА ДА НИ НОСЯТ МИЛИАРД ДОЛАРА ТАКСА,ТАКСА,ТАКСА БЕЗ ДА БАЧКАШ,ТАКСА,ТАКСА.ЗА 7 ГОДИНИ,НИЩО НЕ НАПРАВИ,САМО ПОВТАРЯ,ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ,МАГИСТРАЛИ,САНИРАНЕ,,ТАМ НАЙ МНОГО СЕ КРАДЕ.АКО БЕШЕ ФИНАЛИЗИРАЛ ТЕЗИ ТРИ ПРОЕКТА И АЗ ЩЯХ ДА СТАНА ГЕРБЕРАСТ.,НО УВИ СЛУШКА ХАМЕРИКАНЦИТЕ ДЕТО СА ЧАК НА БАБИНТА СИ,КУПИХА89 ЕДНА ЦАРЕВИЦА АМАН,ЦЕНТРАИТЕ СКЪП ТОК,ХОРАТА НЕ СА ВИНОВНИ .
140
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можах да разбера как е репресиран от режима преди 89та след като е член на БКП ,приятел е с Вальо Златев ,баща му и бай Тошо . Има ги на снимки как са се събрали на софрата . Пазеше бай Тошо. Каза знаменитата фраза ; За 40години това което той е построил ,за толкова още не можете да го разрушителна......С което всъщност съм съгласен.
139
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки който е гласувал или ще гласува за ГЕРБ ще носи морална отговорност за ограбването на България.
138
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, скоро не си идвал в Лондон да ни обясняваш, колко добре се справяш с управлението на България! Защо така се отказа. Нещо не ти харесаха въпросите от независимите и мислещи Българи. https://youtube/watch?v=r52RCQZMU_o
137
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пъпната връв ни е вързана за Русия, а определението "европейско" присъства само в името на ГЕРБ за заблуда на наивното българско население.
136
0
 
7
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Общото между ПЕС и Пеевски е Б Борисов
135
1
 
5
 
! Отговори
володя преди 7 години
акъл не ща ,пари ми дай
134
1
 
5
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Гладуваш за СИК получаваш Пеевски
133
0
 
9
 
! Отговори
наща мама преди 7 години
пъпната връв служи да се храни плода.обаче в нашия случай плода храни майката.
132
12
 
1
 
! Отговори
Гооолем проблем... преди 7 години
Руснаците купуват всичко ......АМА АКЪЛ , НЕ МОГАТ...!
131
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 172А има ли изобщо сайтове в България които да не са проруски? ==========почти не останаха, Путин изкупи всички. Къде откровено, къде завоалирано........хибридната атака е на макс!
130
2
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
До даСамият Борисов е комунист !!! Следователно построеното по негово време е дело на БСП !