Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа

Премиерът в оставка смята, че е най-опитен, но се надява партиите да работят заедно
484
Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че отношението му към Русия е прагматично. Такива били и отношенията му с новоизбрания президент Румен Радев.

В предаването "Панорама" на БНТ премиерът обясни, че е било нужно да се разплатим с Москва за АЕЦ "Белене".

"Благодарен съм, че президентът Путин прояви воля", каза Борисов и допълни, че въпреки тези противоречия има пренасочване на руските туристи към страната ни и за 2017 година е договорен ръст от 40% на посещенията при визитата на министър Ангелкова в Москва.

Много от бизнесите в България са зависими от Русия, напомни Борисов. Той подчерта и че имаме нужда от руски газ за газовия хъб "Балкан" и това е диверсификация и за Русия, и за Европа.

"В България, ако са идвали отнякъде пари, са били от Европа и затова казваме - Европа, там е нашата пъпна връв, дружба прагматична с Русия и нашите отношения със САЩ", обобщи той.

Борисов каза, че с новоизбрания президент Румен Радев до този момент е имал много колегиални и прагматични отношения.

Премиерът в оставка сподели, че му се е обадил на Нова година, за да му пожелае успех и ще присъства на церемониите по встъпването му в длъжност.

"Президентът Радев си победи честно, има огромна отговорностт, след десетина дни цялата власт ще бъде в него", коментира Борисов и пожела успех на Радев, както и "тази отговорност да не го смаже".

Впоследствие в разговора, той призна, че Радев е избираема кандидатура заради постиженията му във ВВС и се пошегува: "Можехме да изкараме генерал Попов, два "МиГ-29" да се разминават".

На въпрос изключено ли е да видим коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори през пролетта, лидерът на ГЕРБ отговори: "Като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата".

Според него страната ни е "остров на стабилност", направено е много и трябва да надградим. "Ако може политическата класа, без да се ядем, да се обединим, би било голям успех за държавата", каза той в заключение.

Борисов посочи конкретно и несвършеното. "Не успяхме да накараме ромите да учат. Цялата воля трябва да се вкара в това", допълни той.

Кабинетът му не успял и да направи така, че инвалидни пенсии да получават само тези, които наистина имат нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 172"А има ли изобщо сайтове в България които да не са проруски?---"Проруските" сайтове НЕ публикуват ЕЖЕДНЕВНО материали ИЗКЛЮЧИТЕЛНО само за "роми"($игани), банкянски тикви и "нещастни бежанци"(нашественици).
128
15
 
1
 
! Отговори
СЛАВА НА ГЕРБ! преди 7 години
ВИНАГИ ЩЕ СМЕ С БОЙКО И ГЕРБ!ДОКАТО БЯХА НА ВЛАСТ-----БЯХМЕ СПОКОЙНИ И УВЕРЕНИ !ОТ 22.01----ИДВАТ ЧЕРВЕНИТЕ "ЕКСПРОПРИАТОРИ НА БАНКИ"!!!ЯКО ВИ ДУПЕ НА ВАС --- И НА ....СИРОМАШКИТЕ ВИ ПАРИЧКИ В БАНКИТЕ.
127
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 165"Коментари се трият само тогава когато сигналът за неуместен коментар е подаден от регистрирани рубладжии ! Техните ай пи адреси се знаят от администратора и сайта е програмиран така ,че да се трият коментари само ако сигнала е подаден от потребител с тези ай пи та ! Сайтът е проруски ,не го ли разбрахте до сега ?!"А има ли изобщо сайтове в България които да не са проруски?
126
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прагматично сте изтрили 70% от коментарите.Не му понася на Баце народната либоФ.
125
19
 
1
 
! Отговори
да преди 7 години
Бойко Борисов е човека направил най-много за тая държава за целия преход, фъшкиите оставени от БСП и компания трудно се ринат понякога трябват доста години. Ако искате да сте добре просто не ги избирайте да ви управляват
124
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До нНе бе, ние не сме ***, а караконджули ! Защото твоя приятел ни докара до там че на караконджули да заприличаме !
123
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прагматичност ? Ама тоя знае ли какво е това ?Ако го знае, мога да му кажа само едно голямо ГРАЧУЛЕЙШЪН !
122
13
 
2
 
! Отговори
н преди 7 години
Тука е пълно с *** на БСП, плащат им в рубли
121
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До как се трие коментарКоментари се трият само тогава когато сигналът за неуместен коментар е подаден от регистрирани рубладжии ! Техните ай пи адреси се знаят от администратора и сайта е програмиран така ,че да се трият коментари само ако сигнала е подаден от потребител с тези ай пи та ! Сайтът е проруски ,не го ли разбрахте до сега ?!
120
1
 
14
 
! Отговори
И вълка сит, и .... преди 7 години
Бойко е факир в обръщане на палачинката!
119
13
 
3
 
! Отговори
tri преди 7 години
Докато гласувате за БСП нинога няма да се оправим, тея дори за малко да вземат властта правят поразии за десетилетия, оня ден се платиха 1,3 милиарда за реактори, как да има пари за икономика, пенсии по-добри доходи
118
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит ви Бойко Васил ромииииии !
117
2
 
15
 
! Отговори
новина преди 7 години
Днес Борисов ще открие Банго Васил и ще друсне здрав празничен кючек с много гюбеци
116
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОЙКО Е ГОЛЕМ И Е ВЕЛИКАН И МРАЗИ КУМУНИСТИТЕ КАТО МЕНЕ
115
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 154- Ще работят не озна4ава ,4е ще се разпадне ЕС . В обединена Европа живеят пове4е хора отколкото в САЩ + Русия .Освен това Германия създаде атомното оръжие и сега некви янки и пиандури да и казват какво да прави .
114
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще падна от смях, ако на ЕС им писне от такива нещастници като нас и ни изхвърлят като домашно куче, което собственика вече няма пари да храни, което мн често се среща в прекрасната ни развиваща се държава.
113
2
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До ShoppНа теб май ти харесва премиер, ходещ по Европата с просешка паничка, и теглещ милиарди евро заем,които ще връщат и внуците ти чак?Ако останат в България,де.Човек, който се радва на подарени бракувани джипки на40 години? Човек, от устата на който не съм чул една смислена приказка,за съживяване на икономиката ни, все сме били в криза? Само на подаяния от ЕС да разчитаме?За другите кризатаотдавна свърши.Що не кажеш,в Румъния колко е вече минималната заплата? Колко министри осъдиха?
112
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СОРОСЧЕТА ЕТО ВИ НОВИНАТА ОТ ДЕЙЛИ МЕЙЛ ,КОЯТО ЩЕ ВИ ВКАРА В СПЕШНОТО НА ПСИХИАТРИЯТА -СПОРЕД ПОСЛАННИКА НА САЩ В БРЮКСЕЛ ДОНАЛД ТРЪМП И ХОРАТА КОИТО СТОЯТ ЗАД НЕГО ИСКАТ БЪРЗ РАЗПАД НА ЕС И ВЕЧЕ АКТИВНО РАБОЯТА ЗА ТОВА. В СЪЩОТО ВРЕМЕ РЕДИЦА ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ ОТБЕЛЯВАТ ,ЧЕ НОВОИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП И НАЗНАЧЕНАТА ОТ НЕГО АДМИНИСТРАЦИЯ СМЯТАТ АКТИВНО ДА РАЗСЛЕДВАТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ФИОНАНСИСТА СОРОС И РЯЗКО ДА ОГРАНИЧАТ ВЛИЯНИЕТО МУ В САЩ И ПО СВЕТА//
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАМО РАМО ДРУЖЕ МОЙАЗ КОГАТ СЪМ СЕ РОДИЛ С ДЕВЕТ МЕТРАХУЙ СЪМ БИЛ А ЕВРОПЕЙКИТЕ ЗАМЕН ВИКАХАМЕ ВСЕКИ ДЕН РАМО РАМО МЕТНАТХУЙ ПРЕЗ РАМО
110
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Къде са" честните" ,ровещи се из досиетата на когото им харесва.Искам ,като гражданини на тази държава ,ти Методи Андреев и другите като тебе ясно да ми прочетете досието на този репресиран човек.Искам точно да знам за баба му и дядо му от страната на майка му и баща му-какво са правили,как са живеели,да знам за баща му и майка му -какво са учили,какво са работили,какви длъжности са заемали,за братята му и сестрите му,за семейството му -жени .Много ли искам и защо го криете от народа.