Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа

Премиерът в оставка смята, че е най-опитен, но се надява партиите да работят заедно
484
Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че отношението му към Русия е прагматично. Такива били и отношенията му с новоизбрания президент Румен Радев.

В предаването "Панорама" на БНТ премиерът обясни, че е било нужно да се разплатим с Москва за АЕЦ "Белене".

"Благодарен съм, че президентът Путин прояви воля", каза Борисов и допълни, че въпреки тези противоречия има пренасочване на руските туристи към страната ни и за 2017 година е договорен ръст от 40% на посещенията при визитата на министър Ангелкова в Москва.

Много от бизнесите в България са зависими от Русия, напомни Борисов. Той подчерта и че имаме нужда от руски газ за газовия хъб "Балкан" и това е диверсификация и за Русия, и за Европа.

"В България, ако са идвали отнякъде пари, са били от Европа и затова казваме - Европа, там е нашата пъпна връв, дружба прагматична с Русия и нашите отношения със САЩ", обобщи той.

Борисов каза, че с новоизбрания президент Румен Радев до този момент е имал много колегиални и прагматични отношения.

Премиерът в оставка сподели, че му се е обадил на Нова година, за да му пожелае успех и ще присъства на церемониите по встъпването му в длъжност.

"Президентът Радев си победи честно, има огромна отговорностт, след десетина дни цялата власт ще бъде в него", коментира Борисов и пожела успех на Радев, както и "тази отговорност да не го смаже".

Впоследствие в разговора, той призна, че Радев е избираема кандидатура заради постиженията му във ВВС и се пошегува: "Можехме да изкараме генерал Попов, два "МиГ-29" да се разминават".

На въпрос изключено ли е да видим коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори през пролетта, лидерът на ГЕРБ отговори: "Като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата".

Според него страната ни е "остров на стабилност", направено е много и трябва да надградим. "Ако може политическата класа, без да се ядем, да се обединим, би било голям успех за държавата", каза той в заключение.

Борисов посочи конкретно и несвършеното. "Не успяхме да накараме ромите да учат. Цялата воля трябва да се вкара в това", допълни той.

Кабинетът му не успял и да направи така, че инвалидни пенсии да получават само тези, които наистина имат нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
ЗА ДА РАБОТЯТ ПАРТИИТЕ ЗАЕДНО 1 СЪСТАВЯНЕ НА ПРОГРАМА С ОПРЕДЕЛЕНИ ЗАДАЧИ И КОНКРЕТНИ ОТГОВОРНИ ЛИЦА И СРОК 2 РЯЗКО ПОВИШАВАНЕ НА ДОБРОСЪСЕДСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ С СЪСЕДНИТЕ НАМ ДЪРЖАВИ НАЍ --ВЕЧЕ С РУСИЯ ----ТУРЦИЯ ФРАНЦИЯ И АМЕРИКА ВЕЧЕ ДЕКЛАРИРАХА ТВЪРДО ТОВА 3 СЪЗДАВАНЕ НА ИКОНОМИКА С ПРЕОБЛАДАВАЩО БЪЛГ- УЧАСТИЕ
108
2
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
От дърт...турчин ходжа не става,както и от Боко...премиер,ако ще и 10-сет пъти да се изрежда да...кара влака.Причината е че не го е еня за...дереджето на пътниците във влака ако ще и да...изпаднат от него,защото знае,че...богатите с влак не пътуват.
107
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълен политически обзор . За българите нито дума .
106
0
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Василев124Василев, много пъти съм писал срещу теб тук, но този път, за 124-ти коментар, трябва дати кажа БРАВО! Преди време,по случай 10 януарските събития преди 20 години, дълго нищеха по всички медии темата, но едно изказване наедин професор от СУ, забравих му името , ме впечатли. Той почти в прав текст каза, че онези събития, са "плод на инженерите на цветни революции" , които по шоков начин, чрез изкуствено предизвикана хипер инфлация, и други такива, са искали ударно откъсване от СССР..
105
1
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Народът, Баце, прецени колко си кадърен и подготвен, и ти би шута косвено, на президентските избори...А за отношенията с Русия??? Я си припомни, ти лично, как се изказа преди време само, пред едни американски бизнесмени и политици? Че ти лично си спирал всички руски проекти, по тяхно настояване, а те после не реагирали, изоставили са те? Демагог си ми ти, Баце, от най -рафиниран вид, но не това е лошото.Лошото е, че още има хора, които ти вярват, при това, и извън София.................
104
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много задръстен народ се изказва тук бе!?То бива да си *** на лейка ама някои направо са неудържими!Това което каза премиера в оставка е нормално и само много улав не би го определил като такова!
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- Еййй, не човек а желязо !- Не бе, мутра !- Е да де ! Мутра де !
102
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е Борисов!Само интересите на България са важни!За това трябва да сме приятели и с руснаците и с американците и с Турците ,най малкото защото са ни съседи а българина е казал че когато гори къщата на съседа ще пламне и твоята!Но най важното е да сме с Европа и ЕС,там ни е мястото и винаги е било!Ако това не го разбира някои значи е пълен загубеняк!
101
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го гледах, но от коментарите разбирам, че отново е счупил т*ъ*п*омера.
100
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце, разкарайсе бе ! Бегай на село в Банкя да вариш ракия ! Те вече и кучетата и котките у нас /а пък и в чужбина/ разбраха че от теб нищо не става, камо ли пък държава да управляваш !? Бегай да вариш ракия че внука ти скоро ще порастне и ще му трябва и на него, и той на мъж да се прави ! Бегай и не обръщай назад, че тая работа не е като оная работа ...... във ВИС и СИК ..... имам предвид де !
99
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И НИЩО НЕ КАЗВА ЧЕ СМЕ ВЕЧЕ ВИЛИАТЕТ НА ТУРЦИЯ
98
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-успешното соросоидно творение в европапроизход банкя тате полковник бкпмама даскал - бкпабсолютен ***- за нормалните хора е просто гнусен
97
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност."Като ти слушам глупостите и простотийте които вършиш, трудно ми е да приема че има друг по-неподготвен от теб за тази дейност !
96
1
 
18
 
! Отговори
kk преди 7 години
мисля че повече пари отиват към запада отколкото идват , демагогията е основната работа на днешният бг политик в роппска доктрина на западала
95
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност."Само се чудя къде ли е научил тази "дейност" ? Във ВИС ли, в СИК ли, или някоя друга мафиотска структура ? Ако е там, то защо чуждите премиери не завършиха тия "университети" ами се записаха в Кембридж, Иейл, и разните там други ? Будали !
94
1
 
14
 
! Отговори
Бай Некой си преди 7 години
С изказването на на Бай Тиква, доказахме пред света, че има живот на Марс. За съжаление Мутрата като е паднал на Земята се е приземил на глава и сега връзката с кораба Майка се осъществява чрез руското посолство и Лукойл. П.С. ако някой не разбира да си погледне сметката от Топлофикация, или да погледне ценоразписа на близката бензиностанция.
93
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагледахме се на нагласени интервюта на Борисов с продажни журналисти. Няма въпроси за 20-те милиарда дългове , с които той зароби народа, няма въпроси за това защо в Албания и Македония пенсиите са два пъти по високи, няма въпроси защо сме на челно място по инфаркти и ракови заболявания и детска смъртност в света, защо богатствата от колонизираната ни държава отиват в чужди ръце , защо в затвора не са братя Галеви и братя Маргини и още много въпроси. Но от къде смелост в брат на депутат от ГЕРБ
92
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-прагмаичното на "прагматика" Тиква е да се маха от очите ни - прагматично !
91
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
четох в един сайт,че това са новите Матросовци.Павлик Матросов предава баща си и става нарицателен в цял свят за отцепредателство.Борисов,Цачева,Павлова,Цветанов,Московски,Таков/от новата партия/Младенов,Хр.Иванов и още много такива предадоха родителите и дядовците си за едната власт.Не уважавам такива хора,и не смятам,че са достойни да ме управляват.И такъв Морозовец ми дава акъл от телевизора и интервюирация го му се хили като незнам какъв,позор!
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бо_рисов прагматикЛевата в гащите десната за бастуна Хееехееее