Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа

Премиерът в оставка смята, че е най-опитен, но се надява партиите да работят заедно
484
Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че отношението му към Русия е прагматично. Такива били и отношенията му с новоизбрания президент Румен Радев.

В предаването "Панорама" на БНТ премиерът обясни, че е било нужно да се разплатим с Москва за АЕЦ "Белене".

"Благодарен съм, че президентът Путин прояви воля", каза Борисов и допълни, че въпреки тези противоречия има пренасочване на руските туристи към страната ни и за 2017 година е договорен ръст от 40% на посещенията при визитата на министър Ангелкова в Москва.

Много от бизнесите в България са зависими от Русия, напомни Борисов. Той подчерта и че имаме нужда от руски газ за газовия хъб "Балкан" и това е диверсификация и за Русия, и за Европа.

"В България, ако са идвали отнякъде пари, са били от Европа и затова казваме - Европа, там е нашата пъпна връв, дружба прагматична с Русия и нашите отношения със САЩ", обобщи той.

Борисов каза, че с новоизбрания президент Румен Радев до този момент е имал много колегиални и прагматични отношения.

Премиерът в оставка сподели, че му се е обадил на Нова година, за да му пожелае успех и ще присъства на церемониите по встъпването му в длъжност.

"Президентът Радев си победи честно, има огромна отговорностт, след десетина дни цялата власт ще бъде в него", коментира Борисов и пожела успех на Радев, както и "тази отговорност да не го смаже".

Впоследствие в разговора, той призна, че Радев е избираема кандидатура заради постиженията му във ВВС и се пошегува: "Можехме да изкараме генерал Попов, два "МиГ-29" да се разминават".

На въпрос изключено ли е да видим коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори през пролетта, лидерът на ГЕРБ отговори: "Като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата".

Според него страната ни е "остров на стабилност", направено е много и трябва да надградим. "Ако може политическата класа, без да се ядем, да се обединим, би било голям успех за държавата", каза той в заключение.

Борисов посочи конкретно и несвършеното. "Не успяхме да накараме ромите да учат. Цялата воля трябва да се вкара в това", допълни той.

Кабинетът му не успял и да направи така, че инвалидни пенсии да получават само тези, които наистина имат нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
7
 
1
 
! Отговори
AGA преди 7 години
BOYKO PREMIER. SADBATA I IZBORITE NA BALGARINA V BG NE ZAVISQT OT NARODA.6TE VIDITE
88
1
 
14
 
! Отговори
Каракочев преди 7 години
Дребна, завистлива душица.
87
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
говореше като тодор живков сьщите думи и маниери битовата престьпност за 3 месеца няма да бьде убита 27 години използвате индииците за влизане в нс и сегаще ги вкарвате в училище това е смехотворно на кораби и обратно в индия
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАКА ЛИ ТЕ УЧИХА В УЧИЛИЩЕ И НА РАБОТА КАТО ОХРАНА НА ДЕДОТОШОДА ЛИ СИ ЗАБРАВИЛ ВЕЧНА ДРУЖБА И СМЪРТ ГЕРМАНИЯ И ЕВРОПА И НАТО БЕ БТАТО
85
1
 
28
 
! Отговори
ГНУС МЕ Е преди 7 години
Все е имало да има, ама чак толкуз да има, не е имало. Бил най-добрия, момче от народа, войник на народа, мачкан, тъкан /той и родителите му/.Какви ли не още лъжи не изрече!
84
0
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Репресирания от комунистическия режим пак се изяви-че майка му и баща му,баба му и дядо му/не се знае точно кои/.Как не го е срам още да повтаря тези небивалици,за толкова *** ли ни смята -той репресиран:баща -полковник от пожарната член на БКП,майка -учителка член на БКП ,че май и партиен секретар,той член на БКП завършил школата в Симеоново.И аз съм живял в това време,поназнайвам туй онуй ,ама да излезе по телевизията и да ме прави на *** -мерси!
83
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За този ще ни напомня само една магистрала на дупки и коловози и 20 млрд заем към душманите.Още дълги години ще го споменаваме с благословия към майка му
82
0
 
32
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
Защо досега никоя институция,дори М Андреев не каже нещо за бащата на бат ви ***?Защото ще излезе ,че е съден за криминални престъпления-тоест кражба през миналия режим.А??А този банкенски селянин е за съд за ограбването на страната ни ведно с всички от тази партия.В ГЕРб клиентелизмът и политическото подлизурство е въведено в ранг на политика!!!Бил добър политик-да-добър в грабежите,а овцете които гласуват за него също са простаци като него.А какво казват американците за него-вижте в Укилийкс
81
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За този ще ни напомня само една магистрала на дупки и коловози и 20 млрд заем към душманите.Още дълги години ще го споменаваме с благословия към майка му.
80
2
 
16
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не виждам нищо лошо в подобен "прагматизъм"! Навремето Тито беше можеби най-хитрия държавен глава по нашите ширини - докато българите не можеха да си подадат носа на запад....сърбите отваряха ресторанти в Германия!Не бих имал нищо против ако България може да цоца от няколко нянк*и! В крайна сметка - не е важно - стига да е за добруването на измиращия , и напускащ българин!
79
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успя ли да прочетеш "Винету" ,та поне едно нещо да си свършил до края на мандата.
78
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наследствен член на бкпслужител на органите на мвр като татко сии бил репресиран - гнусен и алчен лъжец
77
0
 
19
 
! Отговори
Алеко преди 7 години
Бай *** е още жив-па да се прегърнем хем с американците,хем с руснаците,тю да ги порази господ!Келепира да живей.
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 137Виж какво хубаво утро, що не вземеш да се гръмнеш и да си решиш проблемите!
75
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За нас избирателите на Герб ти си пълно разочарование. Недоверието ни към теб е точно толкова голямо колкото към всички управляващи до днес!С какво ти си по-добър от БСП и ДПС може би в краденето,или в достатъчно взетите милиони,които ние народа ще плащаме,а вие централата на Герб си кътате милионите в банки за скъпи возила и за глезотии.Ти си оказа враг на народа,мразиш не само пенсионерите но всички бедни точно както ги мразят всички комунисти в България.Но вие сте си от едно котило и е разбир
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИЯ МНОГО ФИРМИ ИЗНАСЯТ ЗА РУСИЯ ПРЕЗ ВАРНА, ЗА КОИТО ГОВОРИ. И ЗАТОВА КОРУПЦИЯТА И БЕДНОСТТА В БЪЛТАРИЯ ГИ ИМА.
73
1
 
21
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Как да не уважаваш такъв индивид?П.П.Навремето даже ОТКАЗА да напусне БКП и остана като верен син на Комунистическата партия да брани интересите и. Бил десен сега? Амииии, вълка козината си мени но нрава никога.Като едно време: На 10.IX. 1944 партизаните станаха изведнъж хиляди.Че и сега, комунист-комунист и изведнъж ОП десен.А де?
72
0
 
17
 
! Отговори
сополан ПАСИ преди 7 години
Аман от тази МУТРА. Сега щял да накара ромите да ходят на училище???????? За изборите от сега е тръгнал да ги БАЛАМОСВА да му гласуват.
71
1
 
15
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
По-голям мошеник няма!Като каже, добро утро, първо виж къде е слънцето!П.П.Дянков го привикаха за далаверките които сътвори.Скоро прокуратурата ще има друг клиент!!!!!!!!!!!!!!!
70
1
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
И понеже не вярвам в така наречената "правова държава", защото тя е творение на същата тази система, която направи Бойко Борисов - генерал, кмет на София, премиер, затова съм убеден, че той няма да получи заслужена присъда от съдебните власти.Дори да му бъдат повдигнати обвинения след падането му от власт, после ще бъде оправдан, както това се случи с други българоубийци от политиката.Затова нека бъде проклет - той и цялата му рода до девето коляно.Нека народната клетва го застигне !