Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа

Премиерът в оставка смята, че е най-опитен, но се надява партиите да работят заедно
484
Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че отношението му към Русия е прагматично. Такива били и отношенията му с новоизбрания президент Румен Радев.

В предаването "Панорама" на БНТ премиерът обясни, че е било нужно да се разплатим с Москва за АЕЦ "Белене".

"Благодарен съм, че президентът Путин прояви воля", каза Борисов и допълни, че въпреки тези противоречия има пренасочване на руските туристи към страната ни и за 2017 година е договорен ръст от 40% на посещенията при визитата на министър Ангелкова в Москва.

Много от бизнесите в България са зависими от Русия, напомни Борисов. Той подчерта и че имаме нужда от руски газ за газовия хъб "Балкан" и това е диверсификация и за Русия, и за Европа.

"В България, ако са идвали отнякъде пари, са били от Европа и затова казваме - Европа, там е нашата пъпна връв, дружба прагматична с Русия и нашите отношения със САЩ", обобщи той.

Борисов каза, че с новоизбрания президент Румен Радев до този момент е имал много колегиални и прагматични отношения.

Премиерът в оставка сподели, че му се е обадил на Нова година, за да му пожелае успех и ще присъства на церемониите по встъпването му в длъжност.

"Президентът Радев си победи честно, има огромна отговорностт, след десетина дни цялата власт ще бъде в него", коментира Борисов и пожела успех на Радев, както и "тази отговорност да не го смаже".

Впоследствие в разговора, той призна, че Радев е избираема кандидатура заради постиженията му във ВВС и се пошегува: "Можехме да изкараме генерал Попов, два "МиГ-29" да се разминават".

На въпрос изключено ли е да видим коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори през пролетта, лидерът на ГЕРБ отговори: "Като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата".

Според него страната ни е "остров на стабилност", направено е много и трябва да надградим. "Ако може политическата класа, без да се ядем, да се обединим, би било голям успех за държавата", каза той в заключение.

Борисов посочи конкретно и несвършеното. "Не успяхме да накараме ромите да учат. Цялата воля трябва да се вкара в това", допълни той.

Кабинетът му не успял и да направи така, че инвалидни пенсии да получават само тези, които наистина имат нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после и от теб след 10 дена ще се отървем. Вече дори не си интересен. Банален, досаден, скучен.
8
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв сняг като сегашния, не е валял от 70-80 години, каза още той. Аз съм два пъти по-млад но помня зими с метър сняг. Например 1986, 1991, 2005, 2006 си имаше доста сняг, но не беше затваряна държавата.
7
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можеше да има второ правителство на ГЕРБ с друг министър-председател и други министри, които да работят! Ама не, болното самочувствие на Борисов е най-важно...! Проспаха две години, че да правят схеми с Пеевски! Ама..., ще им се връща...!
6
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо няколко дена не го бяйме виждали и сега пак ни споходи. Айде малко разредете.
5
57
 
11
 
! Отговори
обективно преди 7 години
Ненадминат политик, управленец и държавник, който промени България за добро.Успех, на изборите г-н Борисов!
4
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже колко *** човек ! По едно време само дето не обвини папата за това което е "наследил" .... преди 8 години а горкия господин Бойко Василев имах чувството , че Борисов ще му хвърли един бой на изпорводяк все едно не е в национален ефир , а в кварталната кръчма в Банкя ....
3
6
 
44
 
! Отговори
456 преди 7 години
Боже Господи ,като си прибра грешните ,що не си прибереш и смешните??
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Булени ***, трендафили, божур, едри гергини, огнени латинки, гладиоли, черноок босилек и здравец политнаха във въздуха и обсипаха господин Бойко Борисов в цветен дъжд когато дойде на гости в Лехчево. Той пристъпяше с бавна тържественост, която приличаше на възрастта му и опита му. Замисленото му лице излъчваше задоволство, която смекчаваше строгостта на очите. Носеше жълта везана фанелка с две бисерни кончета.
1
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патологичен лъжец и интригант. Човек с мъжка визия, но мурвенско сърце и характер !