Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа

Премиерът в оставка смята, че е най-опитен, но се надява партиите да работят заедно
484
Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че отношението му към Русия е прагматично. Такива били и отношенията му с новоизбрания президент Румен Радев.

В предаването "Панорама" на БНТ премиерът обясни, че е било нужно да се разплатим с Москва за АЕЦ "Белене".

"Благодарен съм, че президентът Путин прояви воля", каза Борисов и допълни, че въпреки тези противоречия има пренасочване на руските туристи към страната ни и за 2017 година е договорен ръст от 40% на посещенията при визитата на министър Ангелкова в Москва.

Много от бизнесите в България са зависими от Русия, напомни Борисов. Той подчерта и че имаме нужда от руски газ за газовия хъб "Балкан" и това е диверсификация и за Русия, и за Европа.

"В България, ако са идвали отнякъде пари, са били от Европа и затова казваме - Европа, там е нашата пъпна връв, дружба прагматична с Русия и нашите отношения със САЩ", обобщи той.

Борисов каза, че с новоизбрания президент Румен Радев до този момент е имал много колегиални и прагматични отношения.

Премиерът в оставка сподели, че му се е обадил на Нова година, за да му пожелае успех и ще присъства на церемониите по встъпването му в длъжност.

"Президентът Радев си победи честно, има огромна отговорностт, след десетина дни цялата власт ще бъде в него", коментира Борисов и пожела успех на Радев, както и "тази отговорност да не го смаже".

Впоследствие в разговора, той призна, че Радев е избираема кандидатура заради постиженията му във ВВС и се пошегува: "Можехме да изкараме генерал Попов, два "МиГ-29" да се разминават".

На въпрос изключено ли е да видим коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори през пролетта, лидерът на ГЕРБ отговори: "Като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата".

Според него страната ни е "остров на стабилност", направено е много и трябва да надградим. "Ако може политическата класа, без да се ядем, да се обединим, би било голям успех за държавата", каза той в заключение.

Борисов посочи конкретно и несвършеното. "Не успяхме да накараме ромите да учат. Цялата воля трябва да се вкара в това", допълни той.

Кабинетът му не успял и да направи така, че инвалидни пенсии да получават само тези, които наистина имат нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
4
 
7
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Неграмотният Борисов е вече бита карта. Електоратът му падна вече под 11%.Довиждане Борисов. Обратно в Небитието.
168
6
 
8
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Народът удари един звучен чумбер по празната кратуна на Борисов като гласува за смазващата победа на генерал Радев над неграмотния Борисов. Генерал Радев получи 60%. Неграмотният Борисов едва катастрофалните 39%.
167
5
 
9
 
! Отговори
Вато преди 7 години
А този *** трябва да бъде вкаран в затвора и СЪДЕН!!
166
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Червените милионериМасларката,Станишката
165
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуването за ГЕРБ е престъпление.
164
4
 
11
 
! Отговори
тяхчервенотознамерод преди 7 години
Списъкът трябва да се допълни с Костов,който продаде БГА Балкан и Кремиковци за жълти стотинки и подари Марица 1 и 2 на американците.Беров и Симеон,Сергей и да не забравиме Бойко Борисов.А СИК нали беше на СДС,ВИС на БСП или обратното.И всички те вкл.ГЕРБ са свързани с БКП.На Цецо баща му возеше Григор Шопов.Няма олигарх който да не е свързан с БКП.Кажете ме поне един честен и свестен политик след 1989г който да не е грабил България.
163
4
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Лелее, в е-медиите ПИК, Труд, Стандарт, Епицентър върви яка сеч. Само да споменеш, че Б.Б и Ц.Ц преди 10 ноември са били членове на БКП или че Цецка Цачева е била секретар на ППО, или че Л.Павлова и Бъчварова са деца на видни комунисти, веднага те трият...
162
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ГЕРБаджийски тролчета са се навъдили днес. Да не би да ви плащат извънредно в събота? Да ни обяснявате как всички останали не стават и единствената алтернатива е тиквата. Извинявам се, ама наистина вождът ви е прав. Вие ГЕРБаджийчета сте много лош човешки мат'рял.
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с к лизма ли?
160
3
 
7
 
! Отговори
Диагноза преди 7 години
Най-подготвен и болезнено скромен ! Няма страшно , лечение има !
159
1
 
7
 
! Отговори
лентореза преди 7 години
борисов ще реже пъпната върва
158
3
 
7
 
! Отговори
истина преди 7 години
боц ,боц и от балона ГЕРБ НЯМА "БУМ" ,той е спаднал...
157
3
 
10
 
! Отговори
ни са знай преди 7 години
От *** човек умни неща НЕ ОЧАКВАМ!
156
6
 
6
 
! Отговори
обиктивен до 200 преди 7 години
Абсолютно Не вярно.Доналд Туск /специално ,официално отбеляза добрата дипломация на Премиера Б.Борисов с Турция,,Меркел , Берлускони - с най- топли отзиви , А Самия Виктор Орбан ,руманския премиер и Реджеб Ердоан ....... посетиха София при управлението на Б.Борисов.Антигерб говоренето е единствен аргумент на противниците му
155
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тъжен фактстрана населена предимно с неандерталциА ти от джунглата на остров Суматра ли си дошъл бе потомък на предшественика на човека?
154
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали обърнахте внимание на данъчните декларации на управляващите пред сметната палата.Ама те много бедни тия хора,бе,живи да ги ожалиш.Но има една "малка" подробност,на която не знам колко хора обърнаха внимание.Всички са декларирали някакви мижави суми,а само Б.Борисов е декларирал 5000 лв.от лихви.При 1% годишна лихва това прави 500 000 лв.влог.А ако има някой,който да вярва,че само това са му парите е голям наивник.
153
4
 
21
 
! Отговори
socialen преди 7 години
На Борисов се смее цяла Европа. Той е пълен некадърник и ***, и не може да изкара и един мандат до края от простотия.
152
6
 
17
 
! Отговори
socialen преди 7 години
За кратуната на неграмотния Борисов важи поговорката "Акъл море, глава - кофа."
151
3
 
9
 
! Отговори
БГ преди 7 години
АЗ АКО БЯХ НА ВЛАСТ И ИМАХ ВРЪЗКИТЕ НА ББ,ЩЯХ ДА НАКАРАМ ХАМЕРИКАНЦИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗА БАЗИТЕ,ТОКА ДА Е НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ ОТ АМЕР.ЦЕНТРАЛИ,ТРИТЕ ПРОЕКТА СПРЕНИ ОТ НЕГО,ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ ПАРИТЕ КОИТО ИМАТ ДА НИ ДАВАТ ИРАК 2,5 МЛД ОПРОСТЕНИ,500 МЛН ДОЛАРА ОТ ЛИБИЯ И Т.Н.НЯМАШЕ ДА ТЕГЛЯ КРЕДИТИ,А ЩЯХ ДА ВЗЕМА ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ , И ДА ПОСТРОЯ ОБЕКТИ С НАЦИОНАЛНИ ЗНАЧЕНИЕ, А НЕ НЯКАКЪВ ХЪБ БАЛКАН В МЕЧТИТЕ МУ.ДОБРЕ,ЧЕ САМО СЕДЕМ ГОДИНИ,АКО БЕШЕ ОСТАНАЛ КАТО БАЙ ТОШОБРАВО 45 ГОДИНИ,НЯМАШЕ ДА ВИДЯ ВСИЧКО,
150
3
 
11
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Когато не спи и не плоска, неграмотният Борисов само бълва простотии пред простия си, неграмотен, необразован, малоброен електорат от бедни, провинциални пролетарии, които са, Слава Богу, едва има-няма 13% или много по-малко от 1/7 от всички български избиратели. Народът, останалите над 87% или над 6/7 от българските избиратели, не иска неграмотния Борисов и не гласува за него.