Дилян не успя, дяволитото пламъче угасна!

Момченцето беше с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб
Обновена: 13 яну 2017 11:10 | 13 яну 2017 11:00,
96
Дилян не успя, дяволитото пламъче угасна!
Снимка: Facebook

Малкият Дилян Христов, чиято съдба трогна хиляди хора от цялата страна, не успя да се пребори с коварната болест.

Момченцето беше с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб. Във Фонда за лечение на деца обаче родителите му се сблъскаха с бавна и дълга процедура, която забави лечението на детето и рискува живота му.

Още по темата

За смъртта на момченцето, което си отиде от този свят само на годинка и един месец, бе съобщено във Facebook профила на майката Даниела.

Ден преди детенцето й да почине тя написа в групата "Живот за бебе Дилян" разтърсващите слова.

"За последно ми се усмихна преди повече от месец. Беше една лека и измъчена усмивка, но все пак усмивка. Няма го вече онова дяволито пламъче в очичките му. Гледат ме две малки, измъчени оченца, две големи зеници, изпълнени със страх. Болестта направи тялото му неузнаваемо. Думите не стигат", пише майката.

Преди три месеца лекарите преценили, че Дилян трябва да премине на обезболяващи. Момченцето страдаше от тумор на гръбначния стълб, който бе открит малко след раждането му и спешно опериран.

Въпреки хирургичната намеса туморът прогресираше и лекарите препоръчаха операция в чужбина. Родителите започнаха кампания за събирането на средства и това се оказва по-лесната задача, защото тромавия бюрократичен апарат на Фонда за лечение на деца в чужбина буквално бавеше спасението на детето им.

Именно забавянето на лечението на Дилян стана причина за проверки и промени във фонда. Междувременно в пловдивска клиника бебето премина през тежки химиотерапии, от които туморът не се повлия и отговорът на клиники в чужбина бе, че лечението е невъзможно.

Родителите взеха изключително тежкото решение да приберат детето си в Русе и да го гледат в домашни условия, доколкото могат.  Почивай в мир, малко слънчице!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
41
 
! Отговори
Християн преди 7 години
Ох Боже, дано да си на по-добро място, съболезнования на родителите:((
33
2
 
17
 
! Отговори
Не-доктор преди 7 години
Доктор Керчева затова е доктор а не лекар, защото не лекува както повечето доктори. Съвременната медицина не може да излекува нито едно хронично заболяване, само изписва разни химикали ("лекарства") и подтиска симптомите. Така е защото вече медицината няма нищо общо със човека. Затова не я винете докторката за просташкия тон! Съболезнования на семейството!
32
5
 
36
 
! Отговори
Родител преди 7 години
А вие "доктор" Керчева ,къде взехте диплома ,в "Аушвиц"ли ?Съболезнования на семейството.
31
66
 
21
 
! Отговори
Доктор Керчева преди 7 години
Хайде стига сте писали глупости, сякаш в другите държави не *** от ракВ Дания починалите от рак деца са повече, отколкото в БългарияТо ако ставаше с пари, Стив Джобс нямаше да умре от рак и всички милионери щяха да са живиАман от прости коментари, чиновниците били виновни, сякаш чиновниците са го раждали и гените са техни, а родителите само минават
30
8
 
15
 
! Отговори
Край преди 7 години
Само много първичен човек може да плюе по хората от Фонда за лечение на деца - вършат нечовешки тежка и неблагодарна работа - да разпределят ограничени средства между много нуждаещи се деца и още повече такива на които всъщност парите не могат да помогнат но се хващат за тях като за сламка. Дано да има бог който да се грижи за децата и за Дилянчо съъщо.
29
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МомоТова беше отговорът от чуждите клиники, след като българските чиновници 4 месеца размотаваха родителите. След това обикновените хора отделиха от залъка си, за да съберат необходимите пари, но вече беше твърде късно да се предприема каквото и да било. Крайно време е тази държава да започне да се грижи са жителите си, така както за малцинствата и "клетите бежанци"
28
0
 
7
 
! Отговори
ViP преди 7 години
RiP
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тежко е за семейство,дори и ние които не го познаваме изпитваме болка от загубата на човешки живот,а когато е дете болката е наистина голяма.Мнооого търпение на семейството,дано се научат да живеят без детенцето си ще е трудно и ще има мноого сълзи ,но за това сме родени зада умрем(колкото и грубо да звучи).
26
2
 
17
 
! Отговори
дон базилио преди 7 години
До МомоПо принцип си прав,но не става дума за това!Става дума за една ши.ба.на държавна политика на държавата и държавните чиновници!Абсолютно безотговорни,пет пари не дават за никой и нищо,отбиват номера в службата,и драпат за заветната пенсия!А ако стане и далавера,от тях по-големи няма!Самата държава измисля правила и закони сякаш са взети от конкурс за малоyмни!Изобщо не ми се говори,да си жив и здрав!
25
1
 
77
 
! Отговори
Баща преди 7 години
Просълзих се, като прочетох написаното от майката! Направо нещо се счупи в мен, като си представих най-ценното ти, детето да не може да ти се усмихне.Почивай в мир, мило дете!!А ако има виновни за тази ситуация, господ няма да им прости!!Най-искрени съболезнования за семейството!
24
1
 
57
 
! Отговори
www преди 7 години
Мили родители, никога не съм преживяла такава мъка, Господ ме е запазил до сега, дано да пази мен, Вас и всички хора по света. Пожелавам Ви да намерите сили и вяра, за да може един ден това пламъче да грее в очичките на Ваше живо и здраво бебенце! Кураж!
23
21
 
23
 
! Отговори
Момо преди 7 години
И как се отпуска сума според вас?Някой иска 100 бона, отива и казва, че му трябват пари и час по-късно излиза с чек в ръка ли?"отговорът на клиники в чужбина бе, че лечението е невъзможно."Къде искате да го пратите? На Марс за лечение ли?Казах ви, че не всичко се лекува с пари. Медицината не е всесилна за съжаление.Стига сте търсили на кого да хвърлите вината!Неприятно е, но родителите са млади и могат да продължат напред и точно това им пожелавам.
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МомоВсички знаем как работи здравната ни система, и какви мъки са ако трябва да се дават пари за скъпо струващо лечение. Така като те слушам как се изказваш ми приличаш точно на тези чиновници.
21
3
 
16
 
! Отговори
до 22 Момо преди 7 години
Който и да е отговорен за появата на тумора в случая търсим виновните, които е трябвало да направят необходимото за отпускането на сумата за лечение в чужбина. Според твоята логика и при природни бедствия да стоим и да гледаме последствията без да се опитаме да помогнем. Защото в този случай Природата ще е виновна. "Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се!" - Остап Бендер...
20
15
 
6
 
! Отговори
Момо преди 7 години
До АнонименНяма просташки коментари, а има прости хора, които мислят, че всичко се оправя с пари.
19
17
 
11
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Нека уточним, че има болести, които не се лекуват. От статията се разбира, че случаят е бил такъв.Обяснете сега кой е виновен в случая. Все някой друг е виновен според вас. Обяснете кой!
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля Ви трийте всички злобни и просташки коментари. Почивай в мир ангелче, дано там, където си е хубаво.
17
10
 
8
 
! Отговори
Момо преди 7 години
До до 8 AniИ в този случай, кой е виновен за прогресивния тумор?
16
3
 
36
 
! Отговори
От 10 преди 7 години
До Един българин 14Инженер съм, работя в завод, мисля че работата ми е достатъчно полезна за обществото. Плащам си данъците, не крада, не източвам евро фондове и здравната каса. Затова мисля, че съм по-добър от онези крадци там.
15
2
 
39
 
! Отговори
до 8 Ani преди 7 години
В България никога няма виновни - виновна е Съдбата, Господ или други висши сили, но никога хора, особено държавни служители!