Голият школски директор: Жертва съм, не виновник!

"Не разбирам кой толкова ме мрази, че да ме съсипе"
13 яну 2017 10:44,
178
Голият школски директор: Жертва съм, не виновник!
Симеон Петков. Снимка: Facebook

Директорът на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров обяви, че не той е виновен негови голи снимки да се появат на сайта на школото.

"Жертва съм, не разбирам кой толкова ме мрази, че да ме съсипе", настоява той в интервю за "24 часа".

Настоява, че няма обяснение как срамните фотоси са попаднали на сайта, не отрича, че снимките са негови, макар и манимупилани – от главата до кръста бил той, но надолу...

"Да се снимаш по бански, лошо ли е?! Казах, че са манипулирани частично снимките, но... все тая. Наистина нямам обяснение. Някой много ме мрази. Не знам, всичко може да е", твърди той.

Александръв, който е математик и информатик има обаче обяснение – компютърът му бил хакнат.

"Няма защита. Аз съм и доверчив. Не съм предполагал, че мога да бъда интерес за някого. Нямам представа, нали ви казвам. Тезите, че аз съм ги качил по погрешка - това е абсурдно. Самото качване в един сайт изисква няколко операции. Това за един специалист е абсурдно. В смисъл защо да не се хвърля през балкона, а ще предпочета бавна смърт. Няма как да е по погрешка… Това не е като Facebook - да снимаш и да натиснеш едно копче по погрешка", категоричен е школският директор.

Веднага след случката със снимките се почувствал зле, а съпругата му Мария го завела на лекар – кардиолог.

"Мислех, че получавам инфаркт... Някакъв много силен неврологичен спазъм, много силна болка в сърцето почувствах. Казаха ми, че е на психическа основа. Вчера кръвното ми беше 180 на 100, а аз съм спортист. Моето кръвно винаги е към 120 на 80. С инжекции и други работи ме оправят. Сега съм по-добре, да чукна на дърво. В болнични съм 2 седмиц", обясни той.

Въпреки това обаче вчера Асен Александров отишъл до 51-во училище, имал да свърши "някакви работи".

"Да назнача мои заместници и т.н. А пък исках да видя колеги. Имам пълна подкрепа. Аз ги попитах: "Искате ли ме?" Те се разплакаха. Може ли да съсипеш един човек за една снимка?", пита той.

При срещата му с просветния министър, Меглена Кунева била много внимателна, съжалила за инцидента със снимките, но искрено го подкрепила.

"Не ме е притискала да подавам оставка", каза той, макар да хвърли оставката си като съветник към МОН.

"Аз не се срамувам от себе си. Аз съм жертва, не съм виновник. Вярвам в коректната работа и в действията на прокуратурата", заключи той.

Припомняме ви, че в сряда Софийската прокуратура обяви, че това са материали с порнографско съдържание и започна проверка на автентичността на снимките, както и кой ги е разпространил.

От Министерството на образованието и науката пък възложиха на шефа на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева проверка по случая.

Родителите на децета от столичното 51-во училище обаче категорично застанаха зад директора си, тече подписка в негова защита, в социалните мрежи темата също е бурно обсъждана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиленцето, както го е снимала и желае всячески да го изнудва. Да не се обърне мача в последната минута и да и се стъжни.
76
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всякакви ненормалници си качват голите снимки навсякъде, та дори медиите ги тиражират. Този човек го изкараха по-черен от черните. Чета новината и определено не вярвам сам да си е качил голите снимки. Това че има такива не го прави престъпник. По-скоро полицията да се вземе в ръце и да намерят кой го злепоставя, защото това си е престъпление!
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 104Тя и Чочолина е секс символ, но и депутат.
74
4
 
12
 
! Отговори
просто преди 7 години
Един добър учител се е отказал от глупавата професия,явно злепоставен,това не е повод за радост,това е повод да се сетим колко сме деградирали като общество.ЩО ЛИ НЕ СЕ СМЕЯ....
73
5
 
21
 
! Отговори
Драскачев преди 7 години
Според мен Директорът вече няма място в образованието. Да, жертва е, приемам че не е виновен снимката да се появи на сайта на училището, но......... Учителят трябва да е пример. Освен писаните правила има и неписани, често се наричат МОРАЛ. Оправдаем ли го от морална гледна точка означава ,че утре всеки един може да публикува голата си снимка където си пожелае. Съгласен съм, че човека е професионалист, но това не го оневинява за конкретната снимка. Казано по друг начин-човека е имал лош късмет.
72
3
 
22
 
! Отговори
Прос Селендур преди 7 години
тоя чичка що ми прилича на мека китка...аз ли нещо се бъркам...
71
1
 
7
 
! Отговори
Пpac Пpec преди 7 години
Европейците са диви азиатци, вЕрвайте ми!
70
1
 
23
 
! Отговори
лудко преди 7 години
"Доверчив" и "Информатик" са две отхвърлящи се думи! Няма как да си човек, който познава много добре опасностите в мрежата, учи другите как и от какво да се пазят и в същото време да вярва, че на на него нищо такова не може да му се случи.Изводите си направете сами :)
69
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-често човек става жертва на собствената си глупост. А глупости обикновено правят глупавите или самонадеяните хора.Като този убавец. Опраскал подчинените си учителки и се засилил в интернета да си търси нови обекти.Някоя ревнива колежка обаче му резна главата без упойка и сега реве та се къса. Дядо му го е съветвал да не си вади оная работа там където си вади хляба ,че ще загуби или едното или другото. Обаче той е умен и красив .Хахахаааааа
68
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега. Най-напред тоя Директор каза ,че погрешка е качил тая снимка на страницата на училището. Сега адвокатите го посъветваха и запя друга песен. Човек на 60 години ,който се прави на 16 годишен според мен има повреда в главата си. Да се снимат и да си качват снимки тинейджъри го разбирам и е нормално. Но дъртак ,че и учител ,че и Директор ,че и Съветник на Кунева вече е за диагноза. Трябва да го държат далече от деца. Да отива на село да дои овце и крави
67
0
 
5
 
! Отговори
Я преди 7 години
До ИзводЯ, намери се един нормален... що щеш още в България?!?!? Само мътиш водата на Пеев Со.
66
4
 
11
 
! Отговори
Извод преди 7 години
Не е за вярване- разбира се, че е жертва. Нищо чудно, като гледам какво правят с горкия човек, че ядем *** по магазините и члагата на всички е изпила мозъка. Да, това е чалга. Не ви ли е срам да се разправяте с човека толкова време. Ами случва се- в ерата на технологиите- случва се. Този случай е типичен пример за това как НИКОЙ в тази държава не е защитен от нищо. Всеки може да БЪДЕ съсипан като човек, само онези, дето не си разкриха досиетата, само те са защитените.
65
0
 
6
 
! Отговори
Мaмин сBин преди 7 години
Родната прокуратура е фрашкана с топ експерти на световно ниво. Включително самият Пеев. Ще разберат всичко каквото трябва.
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
явно директорът е завидял на Дженифър Лорънс и останалите актриси дето лъснаха в the fappening :)
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко дни минаха вече - не проследиха ли откъде са качени снимките?Толкова ли е трудно?
62
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей в тоз форум много моралисти се събрали бре.
61
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди минути гледах "репортажа" на босфор тв. Питам:Защо учителка беше изкарала децата на студа за пред камерата, едва ли не в защита на А.А.?Какво мнение може да имат по въпроса малки деца?! Дори не са тийнейджъри..Това със съгласие на родителите на децата ли се излъчи по босфор тв?Много са ми смешни хора, които си сменят статуса през 5 минути по социални мрежи, качват си голи снимки, после се чудят как всеки знае къде са и какво правят, как някой се докопва до снимките и реват "хакер!"
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 89 ааааа.така ще ми говориш- че ако е в ръцете ти телефона му можеш да му пратиш снимките в нета. Това и 5 годишно дете може дса го направи впрочем. Затова Няма да ми плямпаш глупости, че някой му влязал в телефона чрез хакване.
59
1
 
11
 
! Отговори
бате Ицо преди 7 години
Намери ли се лицето качило снимката в нета и какви са санкциите срещу него?Това трябва да се коментира,а не защо имал в телефона си такава снимка!
58
4
 
6
 
! Отговори
КПСС преди 7 години
Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...