Голият школски директор: Жертва съм, не виновник!

"Не разбирам кой толкова ме мрази, че да ме съсипе"
13 яну 2017 10:44,
178
Голият школски директор: Жертва съм, не виновник!
Симеон Петков. Снимка: Facebook

Директорът на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров обяви, че не той е виновен негови голи снимки да се появат на сайта на школото.

"Жертва съм, не разбирам кой толкова ме мрази, че да ме съсипе", настоява той в интервю за "24 часа".

Настоява, че няма обяснение как срамните фотоси са попаднали на сайта, не отрича, че снимките са негови, макар и манимупилани – от главата до кръста бил той, но надолу...

"Да се снимаш по бански, лошо ли е?! Казах, че са манипулирани частично снимките, но... все тая. Наистина нямам обяснение. Някой много ме мрази. Не знам, всичко може да е", твърди той.

Александръв, който е математик и информатик има обаче обяснение – компютърът му бил хакнат.

"Няма защита. Аз съм и доверчив. Не съм предполагал, че мога да бъда интерес за някого. Нямам представа, нали ви казвам. Тезите, че аз съм ги качил по погрешка - това е абсурдно. Самото качване в един сайт изисква няколко операции. Това за един специалист е абсурдно. В смисъл защо да не се хвърля през балкона, а ще предпочета бавна смърт. Няма как да е по погрешка… Това не е като Facebook - да снимаш и да натиснеш едно копче по погрешка", категоричен е школският директор.

Веднага след случката със снимките се почувствал зле, а съпругата му Мария го завела на лекар – кардиолог.

"Мислех, че получавам инфаркт... Някакъв много силен неврологичен спазъм, много силна болка в сърцето почувствах. Казаха ми, че е на психическа основа. Вчера кръвното ми беше 180 на 100, а аз съм спортист. Моето кръвно винаги е към 120 на 80. С инжекции и други работи ме оправят. Сега съм по-добре, да чукна на дърво. В болнични съм 2 седмиц", обясни той.

Въпреки това обаче вчера Асен Александров отишъл до 51-во училище, имал да свърши "някакви работи".

"Да назнача мои заместници и т.н. А пък исках да видя колеги. Имам пълна подкрепа. Аз ги попитах: "Искате ли ме?" Те се разплакаха. Може ли да съсипеш един човек за една снимка?", пита той.

При срещата му с просветния министър, Меглена Кунева била много внимателна, съжалила за инцидента със снимките, но искрено го подкрепила.

"Не ме е притискала да подавам оставка", каза той, макар да хвърли оставката си като съветник към МОН.

"Аз не се срамувам от себе си. Аз съм жертва, не съм виновник. Вярвам в коректната работа и в действията на прокуратурата", заключи той.

Припомняме ви, че в сряда Софийската прокуратура обяви, че това са материали с порнографско съдържание и започна проверка на автентичността на снимките, както и кой ги е разпространил.

От Министерството на образованието и науката пък възложиха на шефа на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева проверка по случая.

Родителите на децета от столичното 51-во училище обаче категорично застанаха зад директора си, тече подписка в негова защита, в социалните мрежи темата също е бурно обсъждана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
86, нещо условия започна да ми искаш? Кажи как ще влезеш в телефона на директора без да му знаеш нито имейл нито нищо? Как ще в;езеш в моя компютър все е дно сега, че да ми набараш голите снимки в харда ако имам такива? Кажи ,бе палляк?
56
0
 
11
 
! Отговори
бг преди 7 години
Мисля си,че е бил изнудван с тези снимки,ама за какво явно няма да каже
55
1
 
14
 
! Отговори
дам преди 7 години
Явно е добър и справедлив директор, щом учителите му го подкрепят. И най-важното - дава им големи заплати. Да има късмет моята директорка да цъфне с голи селфита в нета, па да чака да я подкрепя. Никога!
54
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей хора разберете нормален човек такива снимки няма да си направи! А това кой хакнал как хакнал дали въобще е хакнал са ала бала. Аз такива снимки не си правя!
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом си е правил голо селфи, значи го е изпращал на някого.Е, това е нетът-лъсва ти дирника.Няма защо да се жалва сега.
52
2
 
11
 
! Отговори
firo преди 7 години
В света който живеем много хора са публично голи. От профилите им в СуратТефтер може да разбереш къде работят, социален статус, политическа и друга ориентации, приятели и колеги.Устройствата които ползват масово хората (телефони, таблети, лаптопи,,,) са вързани в мрежата и 99% от тях нямат никаква защита срещу хакване.И не си мислете че хакери се занимават с такива неща (те крадат от банки). Всеки средно грамотен технически *** може да ви "влезе" в компютъра или телефона.
51
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак не ви разбирам логиката хора, може *** жена си да е пращал снимки, може на любовница. От кога кршкането се наказва с уволнение от работа? Никой от вас ли не се оглежда за нещо по- така в нета?
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
70, не ти просто попита как могат да се озоват в нета снимки от телефон. Казах и човешки фактор, което означава директен достъп до снимките на някой недобросъвестен. И си мисля, че случаят е точно такъв. Иначе, сред децата има и хакери да, особено сега когато не има толкова програми за кракване, всеки който се интересува сериозно би успял с по- невнимателни жертви.
49
2
 
4
 
! Отговори
Дeлянчo преди 7 години
НАТО е виновно за сибирския студ! Да се върнем в каменната ера, не помните ли колко хубаво беше!! Нямаше ГМО!
48
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този се е снимал сам гол не да си сложи снимката в домашния албум за да го гледат внуците какъв е хубавец. Снимал се е за да прати снимката на някоя жена ,с която се сваля в нета и сега ръси глупости как някой му хакнал телефона. Той на не е Тръмп или Хилари Клинтън та някой с него ще се занимава. Жена му да му клъцне оная работа докато спи ,че явно е кръшкач
47
13
 
14
 
! Отговори
Миглена преди 7 години
Нормалните хора не си правят такива снимки! Такива снимки се правят ако си перверзен желаеш друга връзка извън брака си или вече имаш такава. Да са Ви честити евроатлантическите ценности! БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ЕС И НАТО! Да си върнем достойнството и да си опазим честта. Всички поколения след 1989 са умишлено подложени на морална, психическа и физическа деградация.
46
1
 
6
 
! Отговори
Гpуx Пpeс преди 7 години
Слънцето се върти около Земята, защото е зимало пачки от Шopoш!
45
3
 
0
 
! Отговори
до 63 преди 7 години
До До родителА ти трябва да се върнеш в училище, за да се научиш да пишеш грамотно.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време гледах един сайт със скрити камери в химикалиТака, че не се знае от къде дебне нещо което те снима
43
4
 
4
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Алексан Дръв....
42
9
 
20
 
! Отговори
До родител преди 7 години
Никой не отрича качествата на този директор на училище.Проблема е ,че той има някакъв проблем в главата.Човек клонящ към 55-60 години ,с гривнички и синджирчета,снима се сам гол пред огледалото.Така ,че аз лично не предпочитам такъв голям специалист и педагог да ми учи дъщерята.ти щом искаш -давай.Иначе когато си съветник на Кунева ,какъв е проблема и училището ти да е с голям бюджет и да се правиш на велик директор.Я да ходи в някое селце тогава да директорства пък да го видим тогава
41
5
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
До Анонименкато е на 60г какво, да се покрие с бял чаршаф и да чака да влезе в ковчега ли?
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз че не съм офца не съм, а ти такъв ли си? Да човекът се срамува заради такива като вас. Нито той ги е качил в нета, нито е поискал децата да го видят така. Майката и бащата ти с..с не правят ли? Ами ако имат навика и да се снимат по време на акта, дали ще им е хубаво да ги видиш заедно с всички твои познати? А ти, сигурен ли си че детето ти никога няма да види снимки на атрибута ти?
39
7
 
2
 
! Отговори
Пеeвcки преди 7 години
Ама са добри в компроматите мойте гяурчeтa, а? То и пак добре, че paята е толкова пpoстa, че вЕрва на всяка лaйнapия с удоволствие :-D
38
3
 
13
 
! Отговори
Бай Муй преди 7 години
Аз затова като се зарибявам в гепито никога не си пращам снимки в цял ръст.Снимам си само моя огромен еректирал Муй и само хора който съм онодил могат да ме разпознаят!!!