Снежен понеделник в почти цялата страната

Максималните температури ще са между минус 6 и 0°C
15 яну 2017 21:05, Красимир Ангелов
1
Снежен понеделник в почти цялата страната
Снимка: Булфото

Снежно начало на новата работна седмица ни очаква, сочат прогнозите на НИМХ-БАН.

През нощта от юг облачността ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. Ще е почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 11 и минус 6 °C, по-високи ще са по морския бряг.

През деня увеличението на облачността ще продължи и около обяд в южните райони ще започнат снеговалежи, които през нощта срещу вторник ще обхванат по-голямата част от страната. В крайните югоизточни райони и по морския бряг, валежът ще е предимно от дъжд и мокър сняг.

Ще се появи слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между минус 6 и минус 1°C, по южното крайбрежие - до 4-5 °C.

Над планините облачността ще се увеличава и в следобедните часове на много места ще има снеговалежи. По-значителни количества ще има в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

Над Черномориeто ще е предимно облачно. От юг ще започнат валежи, в южните райони - от дъжд, на север ще са от дъжд и мокър сняг. Ще духа до умерен, на моменти и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 1 градус в северните, до 4-5 градуса в южните райони.

Температурата на морската вода е 3-4°C. Вълнението на морето след обяд ще е 3-4 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари