Facebook гърми: Детегледачки дрогират деца – да кротуват!

Стряскащите истории разказват няколко майки
Обновена: 16 яну 2017 09:16 | 16 яну 2017 09:07, Петя Славова
83
Facebook гърми: Детегледачки дрогират деца – да кротуват!
Снимка: архив, Булфото

Бавачки друсат деца, които са им поверени, с хормони, за да спят. Такива предупреждения се завъртяха във Facebook и във форумите за майки през последните дни, пише "Монитор".

Изданието твърди, че е открило студентка, която давала мелатонин на 3-годишно дете, за да може тя необезпокоявано да си чати и да гледа телевизия, докато то спи. Момичето на име Вяра, което дори е студентка по медицина, пита за съвет в един от популярните форуми дали може медикаментът да се засече при кръвна проба и тя да си има проблеми.

След като не получава отговор, тя гордо заявява, че се е консултирала с лаборантката в университета си, която я успокоила, че при кръвен тест няма да бъде установено дали детето е приемало медикамента или не. Освен това Наказателния кодекс не предвиждал санкции за даването на субстанции, които не са забранени, каквато е хормонът мелатонин. Той стимулира отделянето на вещества, които подобряват качеството на съня.

При по-възрастни пациенти той действа ползотворно, но при деца, какъвто е и случаят, може да е опасен.

"Сама изпих 3 мг от лекарството и усетих, че дозата е доста сериозна. Затова започнах да давам по 2 мг на детето. То спеше по 20 часа, а през това време аз можех да правя каквото си искам", споделя Вяра.

Други пък детегледачки се оказва, че укротяват поверените им хлапета, като ги тъпчат с хапчета, които също ги успиват. Пост със зловещата история беше споделен в затворените групи "Черен тефтер на некоректните потребители" и "Майките на София".

В него потребителка с име Пламена Самуилова пише: "Дрогиране на 2-годишно дете от детегледачка, моля за съвет? Детенцето на моя роднина е било дрогирано в продължение на няколко месеца от детегледачката си и карано да спи по цял ден". От разказа й става ясно, че родителите на детенцето се усъмнили в действието на бавачката, след като то станало агресивно и започнало да посяга. Затова те монтирали камери.

"След като изгледали записа с ужас установили, че детето прекарва 90% от деня в леглото като през повечето време спи. Не му е давано да става преди 10,30 часа и след това е каран да ляга да спи отново в 12,30 часа и така е държан в леглото до 16,30 часа, точно преди да си дойдат родителите му.! Шишето с водата на детето цялото миришело на валериан", уточнява Стоилова.

По думите й родителите искали да изследват дали в урината на детето се съдържат упойващи вещества, но от няколко лаборатории им отговорили, че не правят такъв тест. Ходили и в полицията, за да подадат жалба, но униформените обяснили, че това е безмислено, тъй като не са предупредили изрично бавачката да не дава валериан.

"От записа още е чуто как детегледачката говори по телефона и обижда многократно майката на детето и как трябвало да се бие детето й, за да се възпита, но нали майката била против можело и само с разтърсване на детето да стане", дава още подробности за потресаващия случай Стоилова. Тя твърди, че родителите на детето щели да се обърнат към адвокат, но моли за съвети и във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
36
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Поредната дивотия за да осигури няколко дена работа на сайтове и телевизии.Това безплодно чесане на езици по измислени теми е като онази игра на развален телефон в която първоначалната дума няма нищо общо с последната...Чуете ли,че новината идва от "Форум за ***" не си правете труд дори да четете!И откога Фейсбук стана официален източник на информация за да се публикуват слуховете му?Защо след като има такава информация въпросната майка не сигнализира Полиция и Прокуратура?
7
9
 
35
 
! Отговори
Cartman1912 преди 7 години
Още щом прочетете "Facebook гърми" не трябва да си губите времето да продължавате да четете глупости! Facebook гърми, че ваксините причиняват аутизъм, и че кацането на Луната е фалшиво, а да не забравим и, че човечеството е съдадено от извънземни и, че военните ни следят и коспирират срещу нас. А медиите, които си пълнят съдържанието с глупостите, които си разправят помежду си изкукуригалите безделници показват сериозна класа.
6
1
 
38
 
! Отговори
ined преди 7 години
Друсат ги с лютеница за да спят повече
5
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, студентка по медицина... По медицина няма задочно обучение, за да има време студентката да гледа деца, лекциите са всеки делничен ден до 14 часа. Ако пък гледа детето събота и неделя, къде са родителите, някъде по живот ли?!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Претоплена манджа от 1944 година (буквално).
3
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф, стига глупости! Поредната истерия след оная за кърменето в мола. Ами гледайте си децата, бе!
2
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрогират ги и ги бият и им лепят устите с тиксо. След това като пораснат отиват в училище където им продават дрога още на входа а вътре ги чака чисто гол директор педофил. До къде ще стигне тая държава.
1
9
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
И тази след време ще лекува хора...