За доброто, което обединява: Битката на Кристиян с болестта

Момчето страда от детска церебрална парализа, но с помощта на хората се лекува в Китай
16 яну 2017 20:30,
0
За доброто, което обединява: Битката на Кристиян с болестта
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ще ви разкажем за голямата битка на едно дете. Кристиян Гусийски от Благоевград е с детска церебрална парализа. Лекарите обаче откриват, че състоянието му може да се подобри, но му трябват средства, за да замине за Китай. Това е една история за добрината, която обедини хора от Благоевград и Дупница.

Въпреки тежката диагноза на Кристиян, преди месеци лекари откриват, че има шанс състоянието му да се подобри. Лечението обаче е в Китай и са необходими средства. Пари започват да се събират още от миналата година в Община Благоевград и в Дупнишко, откъдето е бащата на детето. Днес към благородната кауза се включиха момчета от патриотична организация в Дупница и съседните села Крайници, Бистрица и Самураново. Те дариха събраната сума от Богоявление, възлизаща малко над 10 000 лева.

"Горедееме се с  това , което правиме, чувстваме се щастливи, че помогнахме до известна степен, на едно дете. Нещо добро се случва в днешно време. Във време, в което доста малко неща са добри", посочва Кирил Кирилов.

"Ние изпращаме положителна енергия, защото парите са от богоявленския кръст, знаете, това са доста, светли пари и се дават за здраве. Мисля че детето ще се оправи. Ако се обединим всички, се получават нещата, за няма... Няма непреодолими работи", смята Кирил Чакъров, инициатор на дарителската акция.

"Пожелавам му на това момченце да се оправи, всички тия средства дето сме ги събрали, да помогнем. Все пак това момче се нуждае от помощ", смята и Ерик Кирилов, който уловил кръста на Богоявление

Малкият Кристиян посреща Нова Година в Китай, където успешно завърши първия курс от лечението му.

"Има доста подобрение. И най-вече е по-щастлив, и ни забелязва и се радва много като ни вижда", разказа бащата на Криси Малин Гусийски пред Bulgaria ON AIR.

Родителите му са силно обнадеждени, че детето им ще бъде по-добре.

"Аз съм много благодарен за голямата подкрепа. Радвам се че все още има толкова много хора, които да ни помагат. Без тях нямаше да е същото това. Нямаше как да стигнем до там и няма как да продължаваме напред", смята бащата на момчето.

В момента Криси си е в къщи и се възстановява от дългото пътуване от Китай до дома. Ще пътува отново през месец март. За  обезпечаване на новата терапия са необходими 30 000 лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари