Хората в ГЕРБ пак си искат РБ и ПФ за коалиция

Ненков смята, че е трудно БСП да партнира на партията му във властта
17 яну 2017 21:37, Екип на Bulgaria On Air
37
Хората в ГЕРБ пак си искат РБ и ПФ за коалиция
Снимка: Bulgaria On Air

Избирателите на ГЕРБ припознават като евентуална бъдеща коалиция на партията Реформаторския блок или Патриотичния фронт. Това показвало вътрешното допитване, каза в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Александър Ненков от ГЕРБ.

"Което не е лишено от логика, защото смея да твърдя, че тези две години тази коалиция и това мнозинство в правителството успя да извади държавата от едно много тежко състояние", коментира Ненков.

Последните избори показали, че ГЕРБ трябва да промени някои неща - от начина на провеждане на президентска кампания до това с какви нови послания трябва да излезе на следващите парламентарни избори.

Относно тезата за съставяне на коалиция съвместно с БСП и твърдението на премиера в оставка Бойко Борисов, че подобен вариант е изключен, Ненков коментира:

"В политиката няма невъзможни неща. Но следейки поведението на колегите от БСП - за да имаш наистина една такава широка коалиция, подобно на Германия, трябва да имате общи цели, най-малкото обща ценностна система, общи приоритети, в които двете партии да намерят някакъв компромис. Това, което виждаме от страна на колегите от БСП - все по-трудно и все по-невъзможно ми се струва да има такава коалиция в бъдеще".

Ненков също изрази съмения, че бъдещият президент Румен Радев няма да се повлияе от волята на социалистите при избора на служебен кабиент. В подкрепа на думите си той посочи подадения от Румен Радев сигнал за спорна поръчка за изграждане на тол система за събиране на такси - тема, с която се ангажираха и от БСП.

"Вие вярвате ли, че партията, която го е издигнала, макар и формално, завоалирано под независим кандидат, няма да се бърка в правенето на този кабинет?", попита Ненков.

Във връзка с международните върпоси и посоката на България, коментирана тези дни от водещи политически фигури у нас, Ненков заяви:

"Ние нямаме право да залитаме в една или друга посока, ние трябва да търсим нашия личен национален интерес, водейки се от националната сигурност. Ние трябва да сме пълноправни членове на ЕС, да сме абсолютно пълноправен член на НАТО, нашата дума трябва да се чува, но винаги трябва да запазваме добрите си отношения с руската страна, защото до голяма степен имаме много сериозни проекти с руската страна".

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
28
 
! Отговори
socialen преди 7 години
От 2011 година рейтинговите агенции не са променили ниската си оценка за България. Велика "стабилност".
7
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бсп ще ходи при Доган той им е тартора
6
2
 
21
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
НИЩО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ,ОТ РАБОТАТА СИ ПРИ БАЙ ТОШО,ТОВА КОЕТО ТОЙ ГРАДЕШЕ,ГОДИНИ НАРЕД,СЕГА ГОДИНИ НАРЕД СЕ КРАДЕШЕ.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До socialenбсп са националсоциалисти
4
2
 
21
 
! Отговори
socialen преди 7 години
И новата, олигархична, недъгава Ламя, незнайно защо наречена от някои "правителство" на неграмотния Борисов, няма па да изкара Мандата.
3
4
 
20
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Новата, олигархична, недъгава Ламя, незнайно защо наречена от някои "правителство", ще с 15 глави, и на нейно чело Олигархията и Мафията ще турат пак неграмотния Борисов да "управлява" този път с 60 депутата.
2
4
 
29
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Натовариха Народа с 16 милиарда лева нов външен дълг, равен на 15% от БВП, и с непосилни лихви по плащането му, и били оставили страната в добро състояние!? На такива простотии се хваща само простият, неграмотен, малоброен електорат от бедни, провинциални пролетарии на Борисов.
1
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП УМИРА И СИ ФАНТАЗИРА