Родни превозвачи готови да блокират границата с Гърция

Така ще отговорят на гръцките фермери, ако излязат на протест
21
Родни превозвачи готови да блокират границата с Гърция
Снимка: Reuters, архив

Български превозвачи са в готовност за контрапротест, ако гръцките фермери блокират границата ни другата седмица.

Още по темата

До момента сигналите, които имаме, показват, че гръцките фермери се готвят да блокират Гърция изцяло и да използват чуждите превозвачи, за да може да се чуе техният глас по-силно в границите на Европа, каза Веселин Данков от Съюза на българските транспортни работници пред БНР.

Той уточни, че гръцките фермери ще се съберат утре в град Лариса, за да решат по какъв начин и на кои места да се започнат протестите им.

"Ние обявяваме, че ако дори една граница между България и Гърция бъде засегната от действията на гръцките фермери, автоматично всички пунктове между България и Гърция ще бъдат блокирани, защото на границата гръцките фермери не притесняват никого освен чуждите граждани, които пътуват в този момент в посока от и за Гърция", закани се Данков.

От Съюза на българските транспортни работници са изпратили декларация до всички институции, в която настояват да не се допусне затваряне на границите заради гръцките протести.

По традиция гръцките фермери блокират границата си с нас през зимата като така протестират срещу данъчните реформи и настояват за стабилност и сигурност във сектора.

Така че още през декември миналата година над 180 земеделски производители се събраха в град Лариса и решиха през януари да организират национални блокади.

Седмица по-рано земеделците планират да излязат на площадите в селата и да организират блокади, които на 23-ти януари да прераснат в масови.

През януари и февруари миналата година гръцките фермери блокираха граничните пунктове с България за около 40 дни, което създаде огромни проблеми за превозваческите фирми у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Вестникара преди 7 години
Хубаво си правят гърците затова и казвам евала а ни е българите не можем като тях крием се в черупката си и ако стане въпрос да протестират никакви ги няма затова хора от цяла България взимайте пример от комшиите и най вече се учете от тях
17
1
 
1
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Obiknoveno grazkite fermer praviat sta4kite pres simata ,sa6to ne gi praviat liatoto, hem niama da im e studeno ? Triabva GARZIA DA bade osadena sa naneseni 6teti na ikonomikata i prevosva4ite.Da vidim kolko sta4kuva6ti 6te ima na grANIZATA.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"По традиция гръцките фермери блокират границата си с нас през зимата..."И ще продължават така, докато не осъдят Гърция да плаща неустойки. Ден блокирана граница = 50 милиона евракис. Седмица блокирана = 350 милиона евракис. Да видите дали ще позволят на някакви *** с трактори да блокират... ще ги изринат барабар със сиртакито им.
15
0
 
0
 
! Отговори
боян преди 7 години
към няколкото крeтени по-долу:Трети закон на НютонВсяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.Ако едно тяло действа на друго тяло с дадена сила, то винаги второто тяло противодейства на първото с равна по големина и противоположна по посока сила, приложена в точката на взаимодействие.ясно ли ви стана, крeтени? ако не - "бек ту дъ рутс към твойто първо либе"
14
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 7 години
До ГостКво да се поучаваме от тия запъртъци бе? Що не блокирват границата през лятото? И що българската? Имат си турска! Да вървят да реват в Брюксел!
13
2
 
10
 
! Отговори
Dexter do 13 преди 7 години
Страшен народ са няма що. Понеже сега е зима и няма кво да правят са решили да ядат и пият на границата. И като им дойде в повече пиенето, да пресечат границата и да се разтоварят в казиното или при някоя ***. Калпав народ са и нищо не става от тях!
12
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на гърците. Горд народ с достойнство. Не мишоци като едни други на север.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите като не знаят как да протестират и спят летаргичен сън то гърците са много по-буден народ.А нашите за какъв *** ще блокират границата след като ще е блокирана от другата страна?Що за глупост е това?
10
1
 
2
 
! Отговори
Istinata преди 7 години
Prez makedonia i kospvo niama kak da minat
9
3
 
14
 
! Отговори
Istinata преди 7 години
Glupavi sme pak.blokiraite ia esenta kato si iznasiat produkciata za evropa da se razvali.taka poveche niama da si pozvoliat sled tova
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой трябва да ги забележи? Брюксел? Да затварят пътищата там.
7
7
 
21
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Гръцките фермери следва да блокират арменската епархийска катедрала в Атина и да представят исканията си пред архиерея на епархия Гърция на Арменска Апостолическа Църква архимандрит Хорен Ованисян. Блокирането на граници е своеволие и трябва да се наказва.
6
22
 
21
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Вместо да се поучим от тях за отстояване на граждански права, вие ги плюете. Ами ето затова нашите политици ще се чувстват недосегаеми, заради такива като вас!!!
5
5
 
18
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Резане на гуми на гръцките трактори.Или запалването им .Нафта в превозвачите колкото искаш
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на лято ще си отворят границите,като имат нужда от туристи и евро. защо ли не ги игнорират като държава? никакъв внос от там - мандарини има по цял свят.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да им спрат вноса. както нямат и искат да си го купят да дойдат на място.
2
2
 
28
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Нема да го направят ! И лани по това време обясняваха какще затворят границата по Великден...И затвориха ли я ?
1
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви родни превозвачи! Гърците обещаха пред премиера ни да не затварят границата повече. Ако го направят - ТАНКОВЕТЕ! Те ще я изринат бързо и ефективно и то така, че гърчоля да не си и помислят да припарят с машините си на по-малко от 50 километра!!!