Борисов: Да се справим с птичия грип, изнасяме гъши дроб!

МС даде 10 млн. за мерки срещу болестта и обезщетения на стопаните
52
Борисов: Да се справим с птичия грип, изнасяме гъши дроб!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Правителството в оставка отпусна допълнително 9,7 млн. лв. за обезщетения на стопаните, чиито птици бяха засегнати от птичи грип.

Още по темата

"Тези средства ще отидат основно при стопаните, чиито патици, гъски, кокошки, птици, вследствие птичия грип, са хуманно умъртвени. Предприехме всички мерки, за да ограничим неблагоприятните последици от заразата. Дай, Боже, да се справим, тъй като България е вторият износител на гъши и патешки дроб в Европа", казва премиерът Бойко Борисов пред министрите, според стенограмата.

Земеделският министър Десислава Танева съобщава на заседанието, че от три дни няма регистрирана нито една нова положителна проба за птичи грип.

Тя благодари на МВР за съвместната работа и подкрепа във връзка с ограничаване на движението на птици и овладяване на заболяването.

Освен за обезщетения, отпуснатите средства обезпечават работата на диагностичните екипи за клинични прегледи и вземане на проби.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
20
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Ами ще изнасяме,като не можем да си позволим 48 евро за кг ще ядат тия които могат !
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРП бързат да гушнат парички и да източат държавата с нови договори за семейни фирми че може да няма лапачкк повече. Гласуваха и нови 1 милиард народна пара за саниране на частни жилища.
12
1
 
10
 
! Отговори
дерзайте преди 7 години
без нашия гъши "френски" дроб ще останат безработни нюйоркските позлатени готвачи, с което ще нанесем поразяващ удар на империалистическия колониализъм, след което всички мигранти ще се върнат в родното текезесе за ново ударно производство
11
0
 
15
 
! Отговори
нещо не разбирам преди 7 години
Защо държавата плаща 10 милиона обещетение на частни фирми ? Тези фирми застраховател нямат ли ?
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да се справим с птичия грип, изнасяме гъши дроб!"Чета, чета и не схващам! каква е връзката между това преди и след запетайката. Дано поне Пената го е разбрал. Явно Карл Май си е нямал хабер нито от птичи грип, нито от гъши дроб.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че по - голем гъши дроб от теб дали има? Ай бегай в архива.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До последно - тикви !!!!!!!!!!
7
0
 
13
 
! Отговори
=== преди 7 години
До 1 и 2Абсолютно точно - тя схемата бе същага и за президентските избори *** не му се получи - така ще стане и сега......
6
0
 
22
 
! Отговори
Цвинокио преди 7 години
Най-вредният гарбидж на България !!!
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма птичи грип, бе Борисов, а трябваше дребния и строен производител да бъде лишен от приходи по празниците. Кой направи вноска на месо от пернати? Кажи си. Същата далавера като с шапка.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ КОЛКО ПЪТИ ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ,ЗАЩОТО ТЕ МИСЛЕХ ,ЧЕ КАТО ГОВОРИШ ПРОСТО СИ ЧОВЕК НА НАРОДА И НЕ СИ ЗАБРАВИЛ РОДА СИ,НО МНОГО,МНОГО СГРЕШИХ.ТИ С НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАШ ОТ СВОИТЕ ДРУГАРИ ОТ БСП.НАИСТИНА СТЕ ОТ ЕДНО И СЪЩО КОТИЛО И ТИ САМ НИ ГО ПОКАЗА,ЗАЩОТО САМО КОМУНИСТИТЕ МРАЗЯТ РОДА СИ И СА ТОЛКОВА АЛЧНИ,САМО ВИЕ СТЕ ТОЛКОВА НЕНАСИТНИ И МРАЗИТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ,МРАЗИТЕ УМНИТЕ БЪЛГАРИ,ЗАЩОТО САМО ТЕ ПРОЗИРАТ ВАШЕТО ЛИЦЕМЕРИЕ И СЕ СЪЮЗЯВАТЕ С НАЙ-НЕОБРАЗОВАНИТЕ ,ЗАЩОТО ТЕ ГЛАСУВАТ Б
3
1
 
32
 
! Отговори
айдебе преди 7 години
тоя *** няма ли да го свалят от екран вече?
2
2
 
38
 
! Отговори
СИК-3 преди 7 години
Боко има една любима схема. Купуването на гласове с пари от бюджета. Браво, Боко! Тарикат момче от СИК си!
1
3
 
37
 
! Отговори
Bit преди 7 години
Сиреч, купувам гласове за изборите!