Бъчварова: До 19 ч. ще е ясно дали гърците блокират Кулата

Вътрешният министър не подкрепя контраблокада от наша страна
18 яну 2017 18:35, Анисия Иванова
11
Бъчварова: До 19 ч. ще е ясно дали гърците блокират Кулата
Снимка: МВР

Тази вечер до 19.00 ч ще има яснота дали гръцките фермери ще блокират ГКПП Кулата, каза вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова в Благоевград.

"В непрекъснат диалог съм с гръцкия си колега. Имаме готовност да не допуснем или ограничим отрицателния ефект от евентуално блокиране на границата", обясни тя.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова и директорите на Главните дирекции "Гранична полиция" и "Национална полиция" - гл.  комисар Светлан Кичиков и гл. комисар Христо Терзийски, извършиха оглед на трасето и обсъдиха с ръководството на ГКПП - Кулата плановете за организация на движението и преминаването при евентуално осъществяване на намеренията за блокада от страна на гръцките фермери, съобщиха от МВР

Целта е да бъдат предприети всички възможни превантивни действия в рамките на правомощията на българските гранични власти. МВР поддържа постоянен контакт с гръцките власти за изпреварваща информация за евентуални протестни действия.

Вътрешният министър провери работата на пункта и по линия на противодействие на контрабандата, нелегалната миграция и трафика на хора и наркотици. Средно около 1300 камиона преминават и се проверяват на денонощие от служителите на ГКПП-Кулата.

"Сега са най-важни дипломатическите усилия, които се полагат, за да не се стигне до блокада. Надявам се да не се стига дотам", допълни Бъчварова. Тя е категорична, че не би подкрепила контраблокада от страна на наши превозвачи, а по-скоро би съдействала да не се допусне напрежение на пункта, допълва "24 часа".


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Ah преди 4 години
Iasno e...
Mvr ministarkata zatvaria vsichki suhozemni granici na rbg za 4 meseca, poradi remont na pc systemata na mvr...
Po vazduh i po voda stava...ili s bg tovarni vlakove...
8
1
 
6
 
! Отговори
тра ла ла преди 4 години
И к'вооо...? Ясно ли е вече?
7
1
 
8
 
! Отговори
акуд преди 4 години
ясно. бъчварова добре знае защо се прави блокадата........
6
0
 
13
 
! Отговори
bigpick преди 4 години
Щом ще ни пречат и ние да им пречим/ само не знам как/. Те гърците много отдавна си правят каквото си поискат.
5
1
 
11
 
! Отговори
Наивен преди 4 години
ДНЕС ме изтриха, защото призовах да се спре КАТЕГОРИЧНО използването на latinica вместо кирилица, съгласно Условията за ползване. ДНЕС, какъв ви е аргумента? Очаквам подкрепа.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако гърците блокират границата, нашите превозвачи още същия ден ще я блокират също. Няма логика. Да блокираш нещо, което вече е блокирано. Ако сте мъже, изринете техните трактори, макар и в гръцка територия. Тогава ще разберем има ли Европейски съюз. Стиска ли ви? Нали разбрахте, че българското правителство няма да ви помогне.
3
5
 
19
 
! Отговори
Кацо Бурев преди 4 години
Какво ще обсъждате с подлите в момента, в който сложат само един трактор на пътя, почвате да изпускате яз.Доспат или яз. Белмекен. Проблемът ще е решен за няколко часа, подлите като се замислят с какво ще поливат през лятото или с морска вода ще поливат! С подлите само подло!
2
2
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 4 години
Това нещо не била съгласна с нещо си само дето никой не я пита и най-добре е изчезва от там за да не пречи на хората които се опитват да защитят хляба си.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Nali shte ima redici napuskashti na lyatoto na morence i snimchica