Газ след STOP заради снега? Спират ти колата!

Депутатите приеха промени в Закона за движение по пътищата
18 яну 2017 17:15,
22
Газ след STOP заради снега? Спират ти колата!
Снимка: архив Булфото

Собственици на автомобили ще остават без тях за три месеца, ако шофьорът зад волана им влезе в затворен заради метеорологичните условия път.

Това решиха депутатите, които приеха окончателно промени в Закона за движение по пътищата.

Ако шофьор откаже да изпълни нареждане на контролни органи да не влиза във временно затворен участък, ще бъде глобяван до 1000 лева.

Шефът на транспортната комисия Настимир Ананиев припомни, че при последните снежни блокади е имало такива случаи - на автобус, който е преминал загражденията и на шофьор на ТИР, влязъл в пререкания с органите на реда.

С последните промени в Закона за движение по пътищата депутатите въведоха и понятието "историческо превозно средство".

Изискванията за получаване на наименованието е колата да е над 30-годишна, да е част от културното наследство и да е призната от международната асоциация за старинни автомобили.

"Москвич и Жигули не са такива автомобили", каза Настимир Ананиев. Той уточни обаче, че лимузината на Тодор Живков би могла да бъде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
33
 
! Отговори
Проблемът е КАТ преди 7 години
Проблемът изобщо не е в размера на глобите и другите санкции, както ни манипулира КАТ. Проблемът е в липсата на неизбежност от налагането на санкциите. В нормалните държави не правят нарушения, защото са убедени, че ако направят нарушение неизбежно ще бъдат санкционирани, като размера на санкцията не е съществен. При нас по искане на КАТ записват в закона все по-строги наказания и нарушенията се увеличават.