Не говорим ли за проблема с аутизма, той става страшен

Асоциация "Аутизъм" със събитие в подкрепа на децата
19 яну 2017 10:10,
13
Не говорим ли за проблема с аутизма, той става страшен
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Обикновено сме свикнали да се правим, че децата с аутизъм не съществуват, защото не знаем какво да правим. Когато не се говори за един проблем, той става страшен. А, когато се говори за него по един достъпен начин, тогава обществото ще стане по-чувствително към нуждите на тези деца.

Около това мнение се обединиха Мирена Владимирова Де Верт - председател на Асоциация "Аутизъм" и Ани Андонова. Те коментираха проблемите, пред които застават родителите на децата от този спектър предBulgaria ON AIR.

Двете създават своята организация през 2003 година, тъй като, когато техните деца са диагностицирани с проблеми в аутичния спектър, в България трудно успяват да намерят специализирани места, където могат да получат необходимата методична подкрепа.

Ани Андонова сподели кои са нещата, които са от най-голямо значение за децата с аутизъм и кое е най-важното за тяхното добро състояние:

"Ранната интервенция е нещото, което липсва в България. Когато се работи с децата от ранна детска възраст резултатите са впечатляващи", споделя тя. И допълва, че "нещата по този въпрос в страната ни се случват в положителна посока, но на нас като родителите ни трябва сигурност".

Асоциация "Аутизъм" е организирала благотворително събитие, което ще се проведе тази вечер. Целта му е да се съберат средства за разширяване на съществуващия вече дневен център. Също така се цели и да се разшири броя на терапиите, които в момента се предлагат на децата. За самото събитие можете да прочетете в официалната страница на Асоциацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: аутизъмдеца с аутизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Пробвахте ли очистване от тежки метали? Пробвахте ли безглутенова диета?
9
1
 
3
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
За аутизма не трябва да се говори , той трябва да се лекува !
8
1
 
2
 
! Отговори
Баща на аутист преди 7 години
До До 3Аз не твърдя че състоянието не може да се повлияе, но съм скептичен към терапиите. Моя най-силно се повлия от сестра си, а не от терапиите.
7
3
 
3
 
! Отговори
Баща на аутист преди 7 години
До БожидарНе знам от къде ти е това впечатление, но всъщност аутистите са вероятно най-малко проблемните увредени деца. То в момента на всяко увредено дете му лепват диагноза аутизъм, затова вероятно си останал с грешно впечатление че са някви полузеленчуци дето им текат лигите. Няма такова нещо, аз дори подозирам че голяма част от приятелите ми не знаят че едното ми дете е аутист, сигурно го мислят за темерут.
6
0
 
2
 
! Отговори
Божидар преди 7 години
Няма друга такава мъка като Аутизма...Дори не искам за секунда да се замислям че детето ми може да му се случи нещо подобно.Именно за това преди 7 години няма да получи почти никакви ваксини.По-скоро ще приема да има теоретичен шанс да почине от някоя от тези болести, отколкото да е аутист цял живот...
5
0
 
3
 
! Отговори
Ваксините преди 7 години
Според моите наблюдения, ваксините или причиняват аутизма или го отключват да се прояви. За съжаление с ваксините зле, без ваксините също така зле.
4
0
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Не бъди толкова скептичен, особено ако аутизма е в лека форма.
3
0
 
2
 
! Отговори
До 1 ан преди 7 години
Вероятно си прав/а/, но процента на децата с аутизъм стремително нараства, а институциите в България си затварят очите и оставят родителите сами да се справят. Ако не бъркам даже при ТЕЛК отпадна аутизма при децата, а при възрастните изобщо го няма.
2
3
 
1
 
! Отговори
Баща на аутист преди 7 години
Аз съм силно скептичен към всякакви терапии, освен може би за родителите. Аутизма не се лекува, но психозата която причинява на родителите се лекува.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хич няма да се спирам на същността на аутизма и доколко той е нова болест... Ще се спрана единствения ВАЖЕН въпрос, от който трябва да ЗАПОЧНЕ работата си една такава организация, и който трябва да бъде коментиран на ВСИЧКИ публични изяви - въпросът за причините за появата на това явление. И по-точно на няколкото изследвания, които потвърждават, че съвременните детски ВАКСИНИ са причината за аутизма. Всяка организация като тази или се бори срещу вредните нови ваксини, или не прави нищо.