Очакванията към Радев: На първо място интересите на страната

Всеки шести обаче смята, че новият президент ще бъде зависим от БСП
Обновена: 19 яну 2017 14:20 | 19 яну 2017 14:10, Красимир Ангелов
389
Очакванията към Радев: На първо място интересите на страната
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Румен Радев тържествено положи клетва в Народното събрание като петия български президент.  В своята реч новият държавен глава благодари за доверието да бъде начело на държава с 13-вековна история, минути след като се закле като президент.

Още по темата

Той декларира, че ще бъде президент на всички българи и няма да ги дели по партийна принадлежност и етнос.

Какво обаче очакват хората от новия президент? Екипът на Dnes.bg се обърна с този въпрос към своите читатели. В традиционната ни анкета участие взеха 3059 души.

Мнозинството от тях – цели 41%, очакват новият президент да бъде истински държавен глава и да поставя на първо място интереса на страната.

Други 6% искат от Радев да бъде независим, справедлив и социален държавен глава.

Близо 17% от анкетираните не вярват, че новият президент ще бъде независим и очакват Радев да слуша напълно желанията на издигналата го партия БСП.

4 на сто от участвалите в нашето допитване пък чакат реални действия още в първите му дни на поста -  служебен кабинет и дата за предсрочни парламентарни избори.

8% от хората смятат, че с идването на Радев ще настъпи затопляне на отношенията с Русия – политика различна, от водената до този момент линия на президента Росен Плевнелиев.

Почти всеки четвърти анкетиран пък (23%) не очаква големи неща от новия държавен глава, поради простата причина, че правомощията на президента са ограничени и той няма кой знае колко лостове във властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А?! всеки шести?! по физиономията на г-жа Нинова на всеки е ясно, че е изцяло зависим от БСП.....е, и то жена си, разбира се :)
284
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИдеалистПак си пропуснал сутрешните лекарства
283
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Изгърбич Задвратян5 години е мандата на президента
282
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хехе... Двата файтона реформатори си показаха простотията. Имате една седмица, господа. После тю-тю. :D
281
4
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
очакванията ми са да гледаме 4 години ремейк на "женени с деца". като се има предвид IQ то на позитановите отговорници по връзки с обществеността, предполагам ще се нареди некъде между турските сериали и "съдебен спор" по рейтинг.
280
2
 
3
 
! Отговори
Дедо Боде преди 7 години
Он, че ви покаже. Май се роди още един Бойко, ама този път нема да гаси пожари, а от аероплано направо по подпалвачите.
279
5
 
8
 
! Отговори
Врацата преди 7 години
Тоя май ще го кръстят Румен - Сричката
278
2
 
4
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
Целта на "Решетниковата" кампания е да се саботира президентската институция в България за да: не станем президентска република, за да не се приеме мажоритарния принцип от референдума, за да има разкол и караници между основните играчи БСП, ГЕРБ, Остатъците от сините и да може с подставени лица да може да дърпа юздите им с користни цели. Такива са ДПС, Атака и корелацоите им. Итака нататък - продължете Вие.
277
4
 
9
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Не-мога да повярвам че вместо евроатлантически ценности,напредък,добруване,ЕС,новия ни президент говореше за;-Народа е в беда,незабавна законност,злоупотреби на властта.............Сънувам ли или ДАЙ-БОЖЕ е дошъл най-накрая НОРМАЛЕН Президент...........
276
12
 
11
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
НАЛИ СИ ГО ИЗБРАХТЕ ТОЗИ СЕЛЯНИН ПО ПРОИЗХОД, ЧЕХЪЛ В ЖИВОТА, ПЕНСИОНИРАН *** В ПРОФЕСИЯТА, НОВОБРАНЕЦ В ПОЛИТИКАТА И НАБЕДЕН ЗА ПРЕЗИДЕНТ. СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ ЦЯЛАТА ВЛАСТ ЩЕ Е НЕГОВА! КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТАКЪВ ДИЛЕТАНТ? ДА ВИ ПОВИШИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ? ДА ВИ ОПРАВИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО? ДА ОПРАВИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА? ВеРВАЙТЕ МУ! ПО-СКОРО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ЛИЖЕ МИНДЖАТА НА ***
275
3
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
"Хубав ден за българската демокрация!" както казваше един стар седесар. Главното обвинение към новия президент е, че казал: "Остава ви още една седмица" Добре го каза, даже много им отпусна. Главните недоволни са от т.н. РБ - *** на Борисов. Много им се искаше да ги оставят до май, та да могат да си разпределят още 2 000 000 000 лв. Утре ще има и добър ден и за демокрацията в САЩ, В Британия вече дойде, наближава и във Франциия, и в Германия ще бъде!
274
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не съм от бсп ,но се изсмях като каза имате една седмица,а крадливите депутати напускат залата,е да но не се върнат вече там,на всички крадливи депутати пожелавам да ги закопае горния,гадове мръсни
273
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кочати си нормален ли изобщо?
272
4
 
13
 
! Отговори
Коча преди 7 години
България е най бедна във Европа защото кремълската банда не спира да краде,от Белене и КТБ откраднаха над 20 милиарда лева,и това в рамките на две години.Сега разбра ли защо европейската комисия спира проектите на кремъл в БГ? Защото за да правиш бизнес с Москва трябва да имаш насочен атум на там.
271
2
 
4
 
! Отговори
искам да попитам преди 7 години
До Анонимен 303Защо в България са забранени южен поток, аец Белене?
270
1
 
7
 
! Отговори
искам да попитам преди 7 години
До СТРАНДЖАТАЗащо България е най-бедната страна в Европа?
269
0
 
7
 
! Отговори
Рея преди 7 години
НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ИЗХРАНВАМЕ С ТРУД !и го правим НЕ на чужда земя, а на своята !и не го правим от вчера,а го правим от хилядолетия !
268
5
 
6
 
! Отговори
богиня Рея преди 7 години
Човек, който оправдава, варварската анексия на суверенна територия от призната държава член на ООН,НЕ МОЖЕ ДА Е ОБЕДИНИТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКА НАЦИЯВОЕНЕН ИМПЕРАТИВ"забиването на знаме върху чужда, призната територия на окупационна сила"НЕ МОЖЕ ДА Е В ПРОТИВОВЕС НА МЕЖДУНАРОДНО ПРИЕТ ПОЛИТИЧЕСКИ ИМПЕРАТИВ НА ООН и ПАСЕ...вярно е че в изолацията, имаме много братушки останали от Кубратовите държавиТе са от нашия етнос и с нашия ген.НО между нас и викингите на Рюрик има съществена разлика.Ние НЕ се изхранваме с гумени подлодки и атомни ракети...НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ИЗХРАНВАМЕ С ТРУ
267
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не стане чудо , това е началото на края на 1300 -те години .
266
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не стане чудо , това е началото на края на 1300 -те години .