Роми от "Горно Езерово": Само памперсите са 300 лв., а взимаме 130!

Жените получавали помощи като самотни майки, а всъщност съжителствали с бащите
19 яну 2017 20:02,
179
Роми от "Горно Езерово": Само памперсите са 300 лв., а взимаме 130!
Снимка: bgonair.bg

Роми от бургаския квартал "Горно Езерово" масово припознават децата си. Това се случва, след като кметицата на квартала започва масови проверки по къщите и установява, че жени от общността получават помощи като самотни майки, а всъщност съжителстват с бащите на децата си. Децата умишлено не се признават, за да се получават пари.

Още по темата

Кметицата Иванка Георгиева обяснява на ромите, че нарушават закона, като попълват декларации с невярно съдържание и ще им бъдат спрени социалните помощи. И така започва масово припознаване на деца.

"Сега ако тръгнем, ще видите, че в почти всяка една къща има поне едно семейство, припознало децата си, дори имаме сключени граждански бракове", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Зорка има четири деца. Мъжът, с когото живее, ги е припознал преди година. Дотогава тя е взимали пари от държавата като самотна майка.

"120 взех, това е и с детските", каза тя и уточни, че вече не получава пари като самотна майка.

Добромир също е припознал децата си. Не признава обаче, че го е направил от страх, че ще им спрат помощите.

"Действително са моите деца това, от мене", обяснява той.
 
Повечето ромски семейства в "Горно Езерово" живеят от помощи, но пак се оплакват, че парите са малко.

"30 дена по 10 лв., само за памперси са 300 лв., а тя получава 130 лв", възмущава се друг от квартала.

Кметицата на "Горно Езерово" се надява и в други ромски махали в страната да последват примера й. Целта е да се спрат злоупотребите и помощи да получават наистина майки, които отглеждат децата си сами.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
45
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
Заблуждаваш се.Някои от тях си бяха работливи, и днес част от ромите работят и живеят като нормални хора, а децата им ходят на училище и най-добросъвестно учат. Повечето от този етнос обаче и в миналото не работеха реално, а се водеха назначени на работа и се мотаеха там.Бяха абонирани за заплати,защото законът не позволяваше да има безделници.Който иска, си е част от нацията и без да му напомняш, че трябва да се интегрира.Повечето от тях държат да са нещо различно, капсулират се и ни мразят
38
1
 
78
 
! Отговори
Що за нахалство! преди 7 години
Ще си перете пелените на ръка,както много българки са си отгедали децата.Всеки да се протяга според чергата си.
37
2
 
67
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Работа има и за вас. Бачкайте и ще имате пари. На готово никой не дава.
36
4
 
41
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Бай Тошо навремето и беше намерил точното място. Ромите работеха. И тогава е имло роми които успешно са се интергрирали и живееха нормално. Останалото не иска да се интергрира. Умишлено се говори, че тогава не са имали права и всички ревът сега. Това е просто манипулация
35
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз едно време колко тензуха съм прал на ръка и без пелени сме се оправяли. Откъде накъде ще им плащам аз пелените на тия мързели.
34
0
 
49
 
! Отговори
Вашта м*ма преди 7 години
1 памперс средно е 0.33 лева(от хубавите). За десет лева ... 30 памперса дневно... много ги храните тия бе... Моето дете сменя по 10 на ден...
33
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Памперсите са най-много 50-60 лв на месец.
32
0
 
74
 
! Отговори
Сериозно ли преди 7 години
300лв,пелени на месец за едно дете ли?Не помня вече точно,но имаше големи разфасовки пелени на Памперс от по 90бр,по около 50лв,две такива опаковки стигаха за месец,но и това прави 100лв за едно дете не 300лв.И защо всички данъкоплатци да сме длъжни да плащаме на Айше пелените за бебетата и внучетата и.
31
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми, *** работи! Никой не ти е длъжен за нищо! Наглост безподобна!
30
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виж сега,на Зорка от най-ранна детска възраст се втълпява,че тя трябва да ражда за да е пълноценне.Никой и дума не е казал за отглеждане и възпитаване.Сега Зорка се чувства измамена от държавата, защото пиенето и цигарите и струват пари,а тя е млада и няма време да пере *** или да работи,за да изкара.Следователно държавата трябва да и плати.Тя няма как да работи защото не е грамотна да си напише името.Ама песните на фики ги знае.
29
0
 
71
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Какво особено внимание обръщат и каква трибуна дават на Зорка...кой ги кара да купуват памперси-не могат ли да перат пелени и детски ***?
28
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези 130 лева не са награда за геройството да се роди на 13г. Преди да забременеят тези не си ли правят сметка, че освен акта по зачеване ги очаква и процеса по отглеждане, възпитаване, образоване, очовечаване на приплода?
27
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как за 26 години не се намери КОЙ да обясни на ромите на разбираем (може би ромски език) ... че раждането на деца заради помощи не е най-добрата жизнена стратегия ...че ако пуснат децата си да учат тези деца ще имат по-добър шанс в живота защото на запад никой не прави разлика между раса и произход (за разлика от България), а всеки пита какво можеш и какво знаеш.
26
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде им е Цар Киро нали им е Цар нека им помогне
25
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви памперси, ***? Аз перях по 10 пъти на ден и гладех пелени преди 30-на години, но ти дори като баба не може да помниш такова време.
24
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Роми от "Горно Езерово": Само памперсите са 300 лв., а взимаме 130!"-Ако сложат спиралите и имот до 3 деца и ги издържат току виж се интегрирали иначе да забравят за интеграция.
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
минималната заплата в България е 460, какви 130 лв
22
0
 
37
 
! Отговори
Шано преди 7 години
От къде пари за помощи кат никой не плаща данъци?ААААА ОК от същоту мясту дето са плаща на медиите .
21
18
 
24
 
! Отговори
до реалист преди 7 години
Реализмът на нашето време е в това че докато Българите работят в чужбина, ромите гласуват тук. БСП + ДПС + Атака ето я сговорната дружина.А БСП са интернационалисти и нямат родина. Вече си имат и президент дато бил шпионин на България.
20
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
помощите на хора,които чрез своят труд не са допринасяли и недопринасят в момента към обществото трябва да не се дават/освен инвалидни/.детските трябва да се спрат.кака успяха нашите баби да изгледат родителите ни без детски?поговорката"който не работи не трябва да яде "не важи ли вече?