Роми от "Горно Езерово": Само памперсите са 300 лв., а взимаме 130!

Жените получавали помощи като самотни майки, а всъщност съжителствали с бащите
19 яну 2017 20:02,
179
Роми от "Горно Езерово": Само памперсите са 300 лв., а взимаме 130!
Снимка: bgonair.bg

Роми от бургаския квартал "Горно Езерово" масово припознават децата си. Това се случва, след като кметицата на квартала започва масови проверки по къщите и установява, че жени от общността получават помощи като самотни майки, а всъщност съжителстват с бащите на децата си. Децата умишлено не се признават, за да се получават пари.

Още по темата

Кметицата Иванка Георгиева обяснява на ромите, че нарушават закона, като попълват декларации с невярно съдържание и ще им бъдат спрени социалните помощи. И така започва масово припознаване на деца.

"Сега ако тръгнем, ще видите, че в почти всяка една къща има поне едно семейство, припознало децата си, дори имаме сключени граждански бракове", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Зорка има четири деца. Мъжът, с когото живее, ги е припознал преди година. Дотогава тя е взимали пари от държавата като самотна майка.

"120 взех, това е и с детските", каза тя и уточни, че вече не получава пари като самотна майка.

Добромир също е припознал децата си. Не признава обаче, че го е направил от страх, че ще им спрат помощите.

"Действително са моите деца това, от мене", обяснява той.
 
Повечето ромски семейства в "Горно Езерово" живеят от помощи, но пак се оплакват, че парите са малко.

"30 дена по 10 лв., само за памперси са 300 лв., а тя получава 130 лв", възмущава се друг от квартала.

Кметицата на "Горно Езерово" се надява и в други ромски махали в страната да последват примера й. Целта е да се спрат злоупотребите и помощи да получават наистина майки, които отглеждат децата си сами.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е как??!!уж социално слаби,пък памперси за 300 лв.Памперси ли ядат??С памперси ли си плащат сметките?Ами като тръгнат по сватби??С памперсите-нали!!???
58
0
 
8
 
! Отговори
Mne преди 7 години
Какви са тия златни памперси по 10 лв. на ден? Не знам в Бг как са цените, ама във Финландия плащам по 11 евро на пакет и ползвам 3 пакета на месец.
57
0
 
11
 
! Отговори
Без преди 7 години
Деца правят хора, които могат да си го позволят. Гаранция няма, но поне през първите 3 години би трябвало да можеш да осигуриш детето.
56
0
 
19
 
! Отговори
as преди 7 години
130 ? от моите данъци ? НЕ ! и това е много
55
11
 
13
 
! Отговори
Господин Патриарх преди 7 години
Електората на БСП/ДПС който избра Румен Радев......
54
0
 
31
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Не се оплаквайте, взимали сте по 130 лв. Кажете колко трудов стаж имате, колко пъти сте си внасяли здравните и социални осигуровки. И тези 130 лв. са ви много. Само знаете да искате, пиявици такива.
53
0
 
33
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Stefko 88Памперсите едва ли са 300лева,ама няма значение-презервативите излизат по-евтино!А най-добре една хистеректомия и проблема се решава централно.За мъжете-вазектомия.
52
1
 
27
 
! Отговори
Баси Държавата преди 7 години
Джамбаски ще ви оправи!Като ви резнат квитанцията след изборите ще видите какво е сам да си гледаш децата и да ходиш на работа.И не ми се оправдавайте с традициите защото те няма да ви нахранят.
51
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагли, по-нагли, най-нагли. Бабите и дядовците по селата от които крадете след 40 години трудов стаж вземат такива пенсии. Вие за е*ане. Намам думи!
50
0
 
26
 
! Отговори
художника преди 7 години
300лв. за памперси на месец??? Май в сметката за памперсите върви и ракийката???
49
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българка: Брей, да му се не види...памперси. Аз си ги порастих с пелени, и на работа ходех и перях и готвех. Те се мандахерцат по цял ден без работа, живеят на гърба на българина и имат претенции. Ама да се вдигне българският народ най после единно и сплотено, не всеки за себе си, за да се раздрусат управниците ни!
48
0
 
7
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 7 години
До БългаринНЕ Е ВЯРНО ДЪРЖВАТА ДАВА
47
0
 
17
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 7 години
СТОЙТЕ СИ НА МЯСТОТО ВЕЧЕ, ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ, ЗАМО ЗА ГРАБЕНЕ НА ДЪРЖАВАТА, ОТИВАЙТЕ СИ ТАМ В КАЛТА!
46
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Памперсите били 300 лева... ми що правите деца тогава? И на моето са по 150 лева на месец, ама му ги купувам, нали? Щото съм седнал да помисля мога ли аз да си позволя финансово да имам дете. Мога - ама едно. Вие щракате по 5-10 и после ревете, че нямало пари... Няма да има. Ето затова не се осигурявам на реалните си доходи, за да няма пари за повече xъxряци.
45
2
 
37
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Децата по бай Тошово време порастнаха и без памперси. И то при работещи родители, а не такива, които живеят на социални помощи.
44
0
 
33
 
! Отговори
Всъщност преди 7 години
"Пампесите са само 30 лв., а взимаме 130!"
43
0
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A защо само кметицата на Горно Езерово обикаля, а другите кметове из страната спят?
42
2
 
43
 
! Отговори
чичо Митко преди 7 години
Не живея в БГ и съм сигурен, че цените са ми по-високи. Давам 80 лв за памперси на месец... 300лв! Още малко училище за базова аритметика трябва май. Инак спираме помощите.
41
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само трудът ще ги направи уважавани граждани на България.Ако все така упорито не желаят да се трудят, рано или късно работата ще ги направи свободни, макар и пряко волята им.
40
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работете с мъжа и ще вземете 1300лв.Не е луд,който яде баницата, а който му я дава.Да не са луди да работят,че и данъци да плащат,ток,вода и т.н