Валежите спират, слънцето плахо ще се покаже

Температурите остават ниски – между минус 6 и минус 1 градус
19 яну 2017 14:00, Красимир Ангелов
0
Валежите спират, слънцето плахо ще се покаже
Снимка: БТА

Валежите в страната от утре ще спират, но времето остава студено, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта от север валежите постепенно ще спират, а облачността ще се разкъсва. В Южна България все още ще превалява сняг, но до сутринта и там валежите ще спрат.

В Източна България ще продължи да духа умерен и силен север-североизточен вятър, там остават условията за образуване на преспи и навявания. Минималните температури ще са предимно между минус 5 и минус 10 градуса, на отделни места в Северна България до минус 12 градуса.

Утре ще е без валежи. Облачността ще е разкъсана, по-значителна над южните райони. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Слънцето на много места ще се покаже. Максимални температури в повечето места ще са между минус 6 и минус 1 градус, за София – минус 2.

Над планините ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 4, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

Над Черномориeто облачността ще се разкъса и ще намалее. По- значителна ще остане над южната част. Вятърът ще отслабне, през деня ще е умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще са от минус 3 до плюс 2 градуса. Температурата на морската вода е 2 - 3 градуса. Вълнението на морето след обяд ще е около 3 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари