Акция на пътя: Касови бележки срещу пияни шофьори

Кампанията "закачка" ще продължи поне месец
20 яну 2017 11:37,
6
Акция на пътя: Касови бележки срещу пияни шофьори
Снимка: Reuters, архив

Започна кампания срещу пияните шофьори на пътя у нас. Тя е дело на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Кампанията ще продължи поне месец, а повече за нея сподели един от организаторите Илия Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

"Решихме, че с тази кампания можем да помогнем в два аспекта - да напомним на водачите, употребили алкохол, че качването в автомобила има доста сериозни последици. Вторият аспект е към хората, които остават безучастни. Всеки е попадал в ситуация, в която някой е пил пред нас, след което се качва на автомобила си и никой не го спира", разясни Илия Тодоров.

Организаторите на кампанията са решили да раздават касови бонове с огромни суми на клиенти в нощните заведения. На човека, който получава такава сметка, му се напомня, че не е добре да шофира, след като е консумирал алкохол, стана ясно от думите на Илия Тодоров.

"Да си тръгнем със собствения автомобил е най-лесният вариант, но посланието е именно, че макар и да изглежда по-сложно със сигурност ще ни излезе по-евтино, ако изберем алтернативен начин", каза още членът на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Илия Тодоров е убеден, че хората ще разберат правилно посланието и ще откликнат. По думите му акцията с касовите бонове е един вид закачка. Вече се подготвят видеа с реакции на хората, когато получават такива сметки в заведенията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези от Асоциацията на пострадали от катастрофи са уникално неумни. Досега нищо смислено не е излязло от тях, а това, което предлагат се свежда до: моля ви правете повече и по жестоки катастрофи, за да се кефим после когато ви наказват! То и КАТ са същите де, кара че не е ясно кой го е заразил с тази неумност.
4
0
 
1
 
! Отговори
преслав или плиска преди 7 години
едно бренди и за мен че нещо ми е пресъхнало гърлото
3
0
 
4
 
! Отговори
Хлъц преди 7 години
Е тва не го разбрах.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ ОГРОМНИ СМЕТКИ "ПОСТРАДАЛИТЕ" СА ГИ ИЗПИЛИ И ИЗЯЛИ НАЙ ВЕРОЯТНО!КО ЩЕ МИ ДАВАТ ДА ГЛЕДАМ КОЛКО СА ЯЛИ И ПИЛИ!ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ Е ЕДНА ОТ СТОТИЦИТЕ В КЕН ЕФА В КОЯТО СА СЕ НАМЪРДАЛИ РАЗНИ ТАРИКАТИ КОИТО СА НАМЕРИЛИ НАЧИН ДА ТРУПАТ ДОХОДИ БЕЗ НИЩО ДА РАБОТЯТ
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия скоро ще са пострадали и от побой....