Полицай възпитава сина си: Бой с точилка, на колене в ъгъла...

Смятал, че с наказанията ще го направи мъж
20 яну 2017 17:50,
71
Полицай възпитава сина си: Бой с точилка, на колене в ъгъла...
Снимка: архив, Bulphoto

На системни изтезания - бой и казармени наказания, полицай от Пловдив подлагал 8-годишното си дете, за да го възпита. Карал сина си да стои час прав с вдигнати ръце и на един крак. Методът е известен като поза "Щъркел", уточнява 24 часа.

Малкият отмалявал и падал на земята. Бащата обаче смятал, че така ще направи от сина си мъж, достоен за глава на семейството.

Това разказа адвокат Милена Кадиева от фондация "Джендрал алтернативи", която се е съсредоточила върху преодоляване на домашното насилие над деца и младежи.

Майката на 8-годишното дете не издържала да гледа насилието и напуснала съпруга си. Тя многократно се опитвала да спре изтъпленията на съпруга си, но той бил непреклонен. Казвал, че е станал човек, защото и него така са го възпитавали. Бил убеден, че методите му ще дадат ефект и като порасне синът му щял да бъде годен да осигурява прехрана на семейството си.

Според Кадиева случаят е съвсем пресен и истински. Юристката твърди, че шамарите и физическото насилие продължават в съвременните български семейства.

Майката и бащата били женени от 10 години. Живеели с добри доходи. Той работел в полицейско управление в града на тепетата, а съпругата му - военнослужеща. Всеки път обаче полицаят избухвал, когато малкият задавал въпроси. Вместо да му отговори, той го шамаросвал през устата и му крещял да млъкне. Родителят се ядосвал, че момчето ги притеснява с питания.

Кадиева разказа, че наказанията били различни според степента на белята, извършена от момчето. Освен с поза "Щъркел", момченцето било наказвано да коленичи в ъгъла на стаята с вдигнати нагоре ръце. Друг път родителя пък го водел в кухнята, слагал му ръцете на масата и биел по тях с точилката.

"Това не е отживелица, а самата реалност", твърдят от "Джендрал алтернативи". Пред психолози на фондацията малкият разказал с пълни подробности изтезанията, на които е бил подложен. Бащата внушавал на сина си, че жените са неадекватни и трябва да се подчиняват.

В момента бащата и майката се съдят за родителски права. Делото е висящо в пловдивския районен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: побойнаказаниеполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "УМЕН" ГУЩЕР"Шопски ценности! Шопа е териториално животно, което си брани територията!"Заради тази си пpocтотия, дето не спря да я пишеш под всяка една статия, заслужаваш публично разсъбличане и бой с пръчка. Ти пък си "УМЕН ГУЩЕР", който си брани територията от други "УМНИ ГУЩЕРИ".
20
5
 
21
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Смятал, че синът му ще стане истински мъж, тъй като и него са го възпитавали така. Внушавал на детето си, че жените са неадекватни и трябва да се държат в подчинение.Всъщност донякъде започвам да съжалявам този полицай, защото очевидно е произлязъл от някое варварско семейство и затова смята, че това е нещо нормално. Но какво да се очаква от народ с промито риско съзнание?
19
7
 
9
 
! Отговори
df преди 7 години
до 19ти: Аз съм отдавна в западна европа, а ти ще си пaрдиш в разкапаната ориенталска задунайска губерния
18
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНяма по-долен и мрсен народ от българският.Всичко ни е гадно и пртивно - историята ни е проституттска и помярска.Фолклорът - цгански и вулгарен.Традициите - варврски.Манталитетън ни - ориенталски.Морал и ценности - никакви.Срам ме е, че съм българин.
17
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казвал, че е станал човек, защото и него така са го възпитавали.Малко се е объркал. Не е станал човек, а полицай.
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицая може да възпита сина си със своя пример вспужбата си. ДА НЕ Е КОРУМПИРАН. ДА ПОДЪРЖА НОРМИ И СТАНДАРТИ ОТ МВР И ПО ЗАКОНИТЕ НА ЕВРОПА
15
13
 
13
 
! Отговори
Старозагорец преди 7 години
До ПацоКажи му пловдивчанин и не го обиждай повече.
14
40
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
ало европейчета, радев е вече президент, хващайте пътя към швеция или друга педалcкa държава, а ние ще си възпитаваме децата като мъже
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно е станал "мъж " ..полицайчето !!)))
12
5
 
25
 
! Отговори
annybody преди 7 години
Нито аз, нито брат ми някога сме видели повече от кротък упрек, така сме възпитавали и децата си - не че сме толкова мъдри като въпросния полицай, например. Много обич и смях - какво по-хубаво от това? Е, не сме се издигнали чак до полицаи, но инженер, двама адвокати, лекар и тем подобни - дотам го докарахме, толкова можахме.Нали уж има там някаква си Социална комисия за грижа за детето? Освен да нанкат кротко - за какво друго ги бива?
11
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛ,ЕД ВРЕМЕ ПО НАСЛЕДСТВО СИНА И ТОЙ ЩЕ СТАНЕ"ПОЛИЦАЙ" И ЩЕ ПОЧНЕ ИЗПОЛЗВАЙКИ ЗЙЩИТАТА НА УНИФОРМАТА ДА СИ ИЗКАРВА КОМПЛЕКСИТЕ КАТО БИЕ И ТОРМОЗИ НОРМАЛНИТЕ ХОРА
10
5
 
28
 
! Отговори
аз преди 7 години
Дете не се бие! Точка!На тлъстия полицай му пожелавам да му изкъртят зъбите да разбере какво е наказание.
9
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един бъдещ насилник расте в ъгъла :/
8
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И учи сина си да държи жените в подчинение "ти трябва да слушаш, а именно на колене". След, това защо мъжете изпитват дълбока неприязън към жени. Превръща се в женомразец. И се ориентира към мъже. Става гей. Защото, бащата му е вменил, че жените са най-лошото нещо, което може да му се случи. Непокорни. Става садист. И злобен из кости.
7
22
 
19
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
fuckoFFот Европа нахлуват някакви си амбиции за отглеждането на децата и техните права и бла бла!!! а като отидеш в УК и ги гледаш от малки - педалч*та които се пипат по между си защото са отделени от момичетата които са в друго училище!!!не съм за агресията но шамарите изграждат не е да разграждат а за да ги няма тях - наказания!!! и колкото по-сурово толкова по-лесно за детето да си преосмисли държанието!колко съм стоял и ревал в ъгъла пък тия днешните пфф!смешници сте с тия всички статии
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много му е трудно на този господин да разговаря с хората и да разбира. Лесно изпада в конфликтни ситуации, поради този факт.
5
12
 
28
 
! Отговори
corbaciganyuv преди 7 години
Малкият ще израсне злобен и ще стане престъпник. Глава на семейство едва ли ще стане, но ще го бива за един непокорен затворник.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е,все пак е полицай.
3
10
 
18
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Ех... колко съм стояла на пръсти и с вдигнати ръце в ъгъла... къде ми е статията?!
2
22
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
боя не повече от два пъти седмично, иначе децата свикват и се губи ефекта!