Три министърки в оставка в хор: Бомбите ги залагат от БСП!

Всичко в енергетиката и с еврофондовете било наред
Обновена: 23 яну 2017 19:50 | 23 яну 2017 18:00, Веселина Йорданова
156
Три министърки в оставка в хор: Бомбите ги залагат от БСП!
Снимка: МС

ГЕРБ е била в ролята на сапьор в енергетиката и е обезвреждала бомбите на БСП. Това заяви енергийният министър в оставка Теменужка Петкова на извънреден брифинг в МС. Думите й са в отговор на депутата от БСП Таско Ерменков, че ГЕРБ са съсипали енергетиката и са "заложили бомба" в сектора.

Петкова подчерта, че по отношение на "драматургията", която са се опитали от БСП да разиграят днес, на първо место разбира, че енергетиката е болна тема на БСП.

Още по темата
"Когато някой се опитва да говори лъжи и да се заиграва със страховете на хората, трябва да се реагира. Ще си позволя да припомня няколко бомби. Първата е бомбата "Белене". Ние трябваше сега да я платим. Платихме 1,176 млрд. лв. Намерихме правилния подход и диалог с колегите и спестихме 90 млн. лв. от лихвите на българските данъкоплатци. Обезвредихме и бомбата с просрочените задължения към двете американски централи", коментира Петкова, цитирана от "Фокус".

Обезвредихме и друга много важна бомба – финансовият апокалипсис в енергетиката. Когато поехме сектор "Енергетика" на 6 ноември 2014 г., наличните парични средства на дружествата в държавната енергетика бяха 404 млн. лв., каза още Петкова и допълни, че сега наличният паричен ресурс е 1,113 млрд. лв.

Петкова увери, че има достатъчно вода в язовирите, за да се произвежда електрическа енергия. Нямало и опасност от режим на тока, нито липсвали въглища.

"Централите работят с необходимата мощност. Обемът на язовирите към днешна дата е 56,2% от общия им обем. Нека да бъдат спокойни българските граждани и призовавам да не слушат неверните твърдения на БСП“, заяви Петкова.

Поредният опит на БСП да изиграе силно драматургична постановка не се получи, каза и регионалният министър в оставка Лиляна Павлова, която пък отговори на обвинения за спиране на еврофондове.

По думите ѝ всичко казано от БСП е поредният фарс и поредната комедия. Тя определи това като проява на "политически цинизъм и некомпетентност и опити за внушения".

По думите й данните за еврофондовете са явна публична информация и показват, че България към днешна дата е сред държавите с много добро усвояване на всички програми.

Павлова каза, че към днешна дата са договорени 1/3 от всички фондове. "Това са над 36%. Имаме разплатени над 1,3 млрд. лева, така че всякакви опити за внушения, видно и от числата, са абсолютна измишльотина", увери министърът в оставка.

За програмата "Региони в растеж" Павлова обясни, че е в размер на 3 млрд., а от нея са договорени 50%. "От тях 11% са разплатени. Няма неизпълнени условности, а вече имаме и успешно завършени и отчетени проекти и сертификат към ЕК до дни за над 100 млн.", коментира Павлова.

Тя определи коментарите от БСП като "поредният балон от лъжи и манипулации, който се спука".

Министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева заяви, че липсата на компетентност и неграмотността, които по принцип са проблем, се превръщат вече и в проблем за държавата.

Според нея ОП „Околна среда“ стои във фокуса на БСП може би поради факта, че това е една тяхна "историческа травма" и е свързана с двукратно спиране на програмата - по времето на тройната коалиция и от октомври 2013 г. до ноември 2014 г. по времето на правителството "Орешарски".

Според нея няма никакъв проблем с програмата към настоящия момент и има отворени процедури на стойност 1,3 млрд. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката: "Управляващата класа". :)
27
20
 
7
 
! Отговори
Unufri преди 7 години
До 29: Ще ти кажа две класации дето не им дълбаем дъното, а удряме тавана. Това е икономически растеж, мисля, че сме в топ 5 в Европа и втората класация е по усвояемост на средства от ЕС. Ако ти копаеш някакво дъно, моля, не слагай всички под общ знаменател.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Три министърки в оставка в хор: Бомбите ги залагат от БСП!"---Ами, като е така, КЪДЕ ВИ Е ЧЕТВЪРТАТА министърка, тая на МВР-то. Какво (и чий) държи още, та не вземе да обезвреди бомбите? :)
25
20
 
9
 
! Отговори
Unufri преди 7 години
Те това са БСП/БКП драги ми смехурковци. Лъжи, измами, интриги, саботаж и политическа диверсия!Ако не лъжат като дърти калайджии, един глас не могат да вземат. Лошото е, че лъжат, като провокират страхове. Уплашен човечец се поддава лесно на манимулации.
24
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, като се хвалят с много добро усвояване по европейски програми, защо дълбаем дъното на всички класации?!
23
3
 
27
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 7 години
Тези БУЛКИ, КАТО ИЗТРЕЗНЕЯТ И СЕ ПОГЛЕДНАТ ВЕЧЕ НЕ ,,МИНИСТРИ,, ,ще си кажат старата реплика- ,,ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА, ЩОМ КАТО И АЗ БЯХ МИНИСТЪР,,.За сега ,още малко ще слушат репликите на Мутрата и ще се подмокрят. ЖАЛКИ ***.
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Триото слоници да отговори защо половината министри и кметове на ГЕРБ са подсъдими, след като другите са им виновни.
21
4
 
20
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Тука виждам 6 големи бомби,особено двете!
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, а Товислав вика, че не е, още в началото на месеца като отговаряше на ДПС, та кой е прав?
19
26
 
10
 
! Отговори
Трънкино преди 7 години
Никак не симпатизирам на трите Ленки на снимката и ГЕРБ, но наистина, как има още хора, които се връзват на плявата, която излиза всеки ден от БСП? Наистина не мога да разбера. Как те имат наглост да говорят подобни неща, имайки предвид какво са свършили и те, също не мога, но те са политици, долни са, това донякъде обяснява нещата.
18
4
 
36
 
! Отговори
Радой Ралин преди 7 години
Трите глупачки хаха!
17
31
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
Многу Московци тука,що не ходите да пиете одеколон и антифриз!
16
35
 
7
 
! Отговори
!!!! преди 7 години
Абсолютна хибридна война от страна на БСП:оплюване, клевети, постоянно да държат НАРОДА в НАПРЕЖЕНИЕ(ИЗКУСТВЕНО и НАРОЧНО!), НЕРВИ, ОМРАЗА, да го заливат с ОТРИЦАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ.Да обърне внимание Президент Радев на отрицателната атмосфера, която създава БСП, в РАЗРЕЗ с неговото намерение за "социална държава, разбирателство"Може по-младите и да не помнят, но по-възрастните сме свидетели на постоянното ИЗОПАЧАВАНЕ на фактите, заплашителна пропаганда, че ако не е БСП-"умираме"..Не е от полза за
15
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някога да сте чували ГРОБ да казват "вината е наша"?--------------А БСП кога сте я чували?
14
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви се не види и тъnата наглост. Все ви друг виновен. Къде бехте, бе, лъжци? Вирнали глави като к.били. Унищожихте всичко, което беше съградила България, като лъжехте тъnия народ, че е неефективно. Награбихте се до девето коляно, не ви стигна плюскане за дебелите ..зове. Безсрамници. Особено онова вдясно, руската щерка. Каращисано зло ГМО. Скрийте се вдън земя, заради вас студуваме, а вие трупате милиарди от магистрали и от разрухата на България и българите.
13
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бистришките баби и банкянският дедо.
12
1
 
44
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Начи, бомбите ни ги залагат Станишев, Орешарски, Царя, Костов, Тодор Живков, Вълко Червенков, цар Борис III... хан Телец, хан Винех, хан Севар, хан Тервел и хан Аспарух. Всички преди нас са виновни, че не ни се получават нещата.
11
3
 
43
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
СТИГА МНОГО НАДЕБЕЛЯХТЕ СТИГА ЛАПАНЕ ДАЙТЕ ЗАДЕН И МАЛКО ДИЕТА ЛИЛЯНО НЕ МОЖЕШ ДА СЕ НАВЕДЕШ ВЕЧЕ .......
10
5
 
35
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не трио и квартет да направят пак ще пеят фалшиво хората вече им писна да слушат лъжи.
9
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом реват, още преди да са ги разследвали, значи има защо! Иначе могат да направят трио на едно място край Сливен.