Зов за помощ: Асен Гаргов се бори с тежко заболяване

Известният музикант се нуждае от лечение в Турция
Обновена: 23 яну 2017 11:58 | 23 яну 2017 11:40, Анисия Иванова
36
Зов за помощ: Асен Гаргов се бори с тежко заболяване
Снимка: Bulgaria On Air

Известният музикант  Асен Гаргов се нуждае от нашата помощ. Певецът и композитор се бори с тежко онкологично заболяване и са нужни средства за лечението му в Турция.

Десетки български музиканти се обединиха около каузата да помогнат на своя колега и приятел.

Изпълнителният директор на Българска музикална асоциация - Павлина Величкова сподели пред Bulgaria ON AIR, че кампанията е стартирала още миналият петък.

"Веднага се опитахме да информираме и медиите, и членовете на нашата асоциация. Към момента имаме събрани общо 16,500 лева. Сумата, към която се стремим, е 20 хил. лева", заяви тя.

Състоянието на музиканта е сложно. Гаргов има разсейки, които се третират в момента с химиотерапия.

"Той е в клиника в Турция от миналия вторник. След химиотерапията ще му бъде направена имунотерапия, с която лекарите искат да засилят организма му", допълва Величкова.

Тя уточни, че сумата, която се събира, е за терапиите, които в момента се провеждат, още не е ясно обаче дали Гаргов ще се нуждае от операция.

"Надяваме се тези средства да помогнат, но ако се наложи ще събираме още", отбеляза тя.

Изпълнителният директор на Българска музикална асоциация сподели, че много музиканти са се отзовали и дарили средства.

Тя поясни, че парите се събират в банкова сметка на асоциацията, защото такова е било желанието на самия Асен Гаргов.

"Мотивът му беше, че ако хората дарят повече средства, отколкото са му необходими, те да се дадат веднага на друг колега, който има нужда".

Всеки, който има възможност и желание да помогне, може да го направи на:

Сдружение Българска музикална асоциация
Юробанк АД
IBAN: BG17 BPBI 7940 1074 9305 01 в лева
Банков код: BPBIBGSF
Дарение за Асен Гаргов


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Стойчо преди 7 години
Абсолютно никакъв смисъл няма да се събират пари, да се продължава агонията и мъките му. Той, ако наистина има разсейки, просто е безпредметно да се говори за лекуване, ще си отиде и то в нечовешки мъки, ако продължат да го третират с разни химии. До сега никъде не е намерен лек за това и в държави като например една Америка от 163 000 случая на година, умират около 160 000. Така, че абсолютно никакъв смисъл няма. Баща ми си отиде от рак на белите дробове и знам от тяхните химии как си отиде....
28
3
 
0
 
! Отговори
Стойчо преди 7 години
До probiНа кого е помогнала? Що не съм чул нито за един? И точно пък на Гаргов му е отказала абсолютно съм сигурен, убеден съм! Сама като гледам с каква злоба заглушава гласа си върху негови песни, и ми става ясно как ще му помогне. Лили Иванова е злобарка.
27
2
 
1
 
! Отговори
Груйо Попйорданов преди 7 години
През лошия социализъм щеше да лежи в Правителствена. И нямаше да плати една стотинка. Е, искаше капитализЪм,нали ? Той дали случайно не знаеше,че при капитализЪма - ако имаш пари, лекуваш се. Като нямаш - просиш, и ако успееш да събереш парите - все пак, лекуваш се. Ако не успееш - що да тежиш на социалната система ? Е, сбъдна се мечтата му. Какво ли друго е очаквал ?!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАЩО НЕ СЕ ЛЕКУВА В БЪЛГАРИЯ,ХИМИОТЕРАПИЯТА ТУК Е БЕЗПЛАТНА------------------------------------Мда, и уморяването ни е безплатно!
25
2
 
6
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
В Турция здравеопазването е на светлинни години от нашето.Само да си осигурен получаваш всичко.Ако не си ,си загазил здраво.
24
5
 
11
 
! Отговори
probi преди 7 години
До СТРАНДЖАТАМного е помагала, Лили Иванова! На много хора, благотворителността има място, и то - голямо, в живота й! Не спира да помага, без да го афишира.Изключителна жена! Страхотен човек! Като певица и артист - Лили отдавна няма нужда от обсъждане! Уникална и неповторима!Но не може да очакваш помощ от човек, когото си оскърбил по грозен и недостоен начин!
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква химиотерапия, какви 5 лв? Химиотерапията убива. Навсякъде е казано ...витамин В 17, И ЗЕЛЕВА ЧОРБА.Толкова рецепти има в интернет. Бялата мафия няма интерес рака да се лекува и убиват бавно и мъчително хората с хмио и лъчетерапия.
22
11
 
10
 
! Отговори
До Турчина преди 7 години
Като е толкоз хубаво в Туркия, защо има бомби през ден?Като са толкоз горди турците, що ги е срам да си кажат че са турци, като са на Запад ?
21
12
 
15
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 17Всички мои роднини които отидоха в Турция през вашия възродителен процес като идват тука на гости казват едно и също "България не е мръднала и крачка от онова време". И това че всяка година хиляди българи бягат от вашата "европейска" държава е доста показателен пример за "напредъка ви". И не съм чувал някой да напира за там от където даже и вие бягате...
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските"специалисти" са най-добрите в лекуването на настинка и навехнато. За всичко друго по-сложно не ги търси. Турция е светлинни години по-напред в медицината и не само.
19
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като стане напечено и веднага лечение в "изостаналата и средновековна" Турция. Що така бре? Тука нямаме ли специалисти?
18
8
 
12
 
! Отговори
8 преди 7 години
ВЗЕ ДА МИ ПИСВА!ОБИКНОВЕНО РЕВАТ ЗА ПАРИ ХОРА ,КОИТО И ПО ТАТОВО ВРЕМЕ ,И СЕГА СА БИЛИ МАТЕРИАЛНО МНОООООГО ПО-0ДОБРЕ ОТ "ОБИКНОВЕНИТЕ"ХОРА.ДА СТЕ ЧУЛИ ДО СЕГА ДА СЕ ОПЛАКВА НЯКОЙ ПЕНСИОНИРАН ЛЕКАР ИЛИ СЕСТРА,АКУШЕРКА,САНИТАРКА?!ОПЛАКВАТ СЕ САМО ХОРА НА ИЗКУСТВОТО-"ЗВЕЗДИ",КОИТО ВИНАГИ ,ПРЕДИ ОЩЕ ДА СА КАЗАЛИ ГА,ЧУВАТ НА.
17
6
 
9
 
! Отговори
до 15 Турчина преди 7 години
За това ли все напирате да се връщате тука. За другото няма да казвам.
16
5
 
14
 
! Отговори
444 преди 7 години
Аз пък знам че преди 4-5 г. е продал скъп имот на ул.3 уши. Съжалявам за заболяването му, но смятам че Лили изобщо не е длъжна, както никой не е длъжен на бившите си. Съжалявам наистина, но тези хора са имали шанса да имат кариера, която им е дала възм.да спечелят пари още на онова време,и е трябвало да помислят за старините си, а както казах, знам че той не е толкова беден.
15
10
 
15
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 14Вие си седите на едно място от Живково време насам, а Турция е много пред вас във всяко отношение. Медицина, технологии, армия, икономика!И дано се оправи човека
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо все в Турция? Та толкова ли сме смотани ние та да не можем да се организираме?Явно сме големи ***. Жалко. А би трябвало да сме много по-напред от турците.
13
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами Лилито да му даде - толкова време я куландри. А и има предостатъчно!
12
7
 
23
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Защото в България лекарствата за всички терапии са фалшиви.
11
5
 
39
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Я се замислете в този момент колко обикновени хорица имат нужда от същата помощ. Стига лицемерие.
10
6
 
30
 
! Отговори
ГАГА преди 7 години
ЗАЩО НЕ СЕ ЛЕКУВА В БЪЛГАРИЯ,ХИМИОТЕРАПИЯТА ТУК Е БЕЗПЛАТНА