Дискусия в МС: Пълнене на язовири с кофички и кой управлява климата

Борисов нареди за последно: Обяснявайте на хората, не на БСП!
56
Дискусия в МС: Пълнене на язовири с кофички и кой управлява климата
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов смята, че социалистите са предприели политика да плашат хората. Повод за думите му на днешното последно редовно заседание на правителството му са коментари от БСП за състоянието на язовирите.

На заседанието екоминистърът Ивелина Василева уверява, че водоснабдяването е гарантирано и има достатъчно свободен обем за поемане на водите от снеготопенето.

Борисов пък призовава министрите да обясняват действията и ситуацията на хората, а не на БСП.

"Хората очакват от нас да кажем какво ще се надгради в тази държава, какво по-добре ще стане, как ще преборим тези проблеми, които има, за да живеят всички по-добре", посочва Борисов, според стенограмата.

Темата повдига вицепремиерът Томислав Дончев който пита на шега как звеното, което отговаря за "управлението на климата" си върши работата и защо имаме такова ниво на снеговалежи и в същото време такива ниски температури.

Василева влиза в тона и отговаря, че звеното се занимава с политиките по изменение на климата и никой не би могъл да управлява климата.

"Към настоящия момент и през следващите месеци е гарантирано водоснабдяването на населените места и напояването от тези язовири. Наличието на повече от два пъти по-голям снежен запас ще осигури достатъчен приток в язовирите за гарантиране на водопотреблението, като в същото време има достатъчно свободен обем за поемане на водите от снеготопенето и пролетното пълноводие", разяснява тя.

Регионалният министър Лиляна Павлова пък предполага, че социалистите ще твърдят напролет, че те са напълнили язовирите, "вероятно с кофички".

Пред медиите след заседанието тя обясни за състоянието на пътищата и санираните блокове, също в отговор на критики от БСП.

Ивелина Василева казва, че има чувството, че живеем в "театър на абсурда" през последните няколко дни. "До вчера имаше въпроси дали ще прелеят язовирите, днес чувам от БСП, че са източени и са под мъртвия обем. Нито едно от двете неща не е вярно", уверява тя.

Борисов обаче прекратява дискусията с думите: "Отнемаме доста от времето си да се занимаваме с празнодумство".

"Ние много работи не сме забравили, ако трябва ще се напомнят, но надали това е същността на политиката. Хората очакват от нас да кажем какво ще се надгради в тази държава, какво по-добре ще стане, как ще преборим тези проблеми, които има, за да живеят всички по-добре. Това ги интересува хората. Насочете се и обяснявайте на тях, а не на БСП. Там няма кой да ви разбере. И не е нужно. Почнат ли те да ви разбират, това е лошо. Обърнете се и обяснявайте на хората", обобщава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой му диктува на президента, и как разбра че някой му диктува? светил ли му му, че разбра, че някой му диктува? именно изявленията на политеческите играчи ме убеждават, че президента е прав - довчера, беше вой от Герб че Радев ще назначава ярко оцветени партийни фигури от БСП .Днес като назначи Герджиков, Кирил Ананиев и Илко Семерджиев - безличин били. Не може да ви се угоди!
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ги интересува хората. Насочете се и обяснявайте на тях, а не на БСП. Там няма кой да ви разбере.
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нека се пукат магистралите - Люлин се напука за една годинаСТрума след като я откриха три месеца след това се напука край Дупница. Ул. Витошка правиха ремонт и след сеедмица бе в развалини Цариградско - основен ремонт и след две година - развалина. Околовръстното го оправят всяка година, тази година се срина. Метролъч 2 три пъти пропада
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
струва ми се малко пресилено да говорим за "катострофално" президентско управление, когато служебният кабинет даже не е започнал да функционира, някои хора вече го осъдиха.Къде бяхте при Бойко който всеки ден произвежда по 6-7 международин скандала, а ни управлява 7 от последниет 8 години?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стоян Ганев, не Спас Ганев - грешка моя.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 36 - НДСВ бе частен проект на Царя и един малък юпи-кръг около Принц Кирил - Спас Ганев, Спас Русев, Милен Велчев, Соломон Паси към който се присламчиха няколко души начело с Тошо ПейковБойко Борисов още през 1984 са го подготвяли в БКП за нещо голями е съвсем различен проект,НДСВ е само етап от кариерата му.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
държавният ни дълг е спаднал двойно през периода 2005-2009 и значителон се е покачил през 2010-2012. Толкова за "лошия" Орешарски.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз след всяко следващо правителство и кабинет се чувствах все по-зле, става все по-голямо блато.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брутен външен дълг на България 2016 -33 милиарда. Дългосрочни задължения - 26 милиарда
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви кажа - аз при НДСв се чувствах най-добре имах добра заплата, цените на имотите се качваха, безрабоицата бе ниска, както и престъпността, България влезе в Нато, а след коалицията с БСП - ив ЕС, имахме перспектива. сега - мониторингови доклади и кражби, Шенген и Еврозоната се отдалечават.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има два варианта за българия предвид вече ситуацията в която е и проблемите, пред които е изправена: или балона постепенно спада, или балона се пука изведнъж!
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НДСВ може да го е родило Борисов, ама той не бе типичен представител на НДСВ. там имаше най-вече юристи и финансти - все умни хора, а той бе един бивш сикаджия - охранител на Царя, който стана главен секретар, медиите и социолозите го напаравиха "звезда" и той си повярва. Нищо общо няма нито с юристите Герджиков, Панайотов, Станимир Илчев, нито с финансите Велчев, василев, Качакова.Кунева е по-типичен представител на НДСВ - те защитават либералната идея.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или по-точно на българина да му дойде акъла - ахахахаххах, още по-смешно се получи.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въобще БСП, ДПС, ГЕРБ и някои други дребни играчи трябва да бъдат избягвани, за да се оправим, ама уви...или на тия да им дойде акъла...ахахахахахаххахах, голям виц стана.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравейте, някой някога нещо да е усетил някое правителство да е направило така, че да заживеете по-добре? ГЕРБ ги интересува само лапаницата от еврофондовете, те си мислеха, че ще си закачат пъпната връв на това кранче завинаги, лека-полека, без мн да бързаме, нашите фирми си усвояват, ехее, за 5 години 6.5% от еврофоновете, значи до 2050 все ще има да градим България :Д Никаква визия за развитие! А БСП си ги знаем, вече всеки знае, че крадат и лъжат. Има няколко свестни човека в политиката- ба
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветан Василев заяви, че е бил рекетиран от Александър Сталийски, когото нарееч дясна ръка на Борисов и твърдеше, че го принудил да откупи подарени дялове на фирма Дунарайт през КТб и Пи Банк за 43 милиона. като обясни подробно схемата.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гриша Ганчев -Цветан Василев каза за едни 240 милиона, които чрез Пеевски и Александър Сталийски са дадени в куфарче на Борисов. За топла връзка между Сталийски и Борисов говори и Владимира Янева.Цветан Василев твърдял пред Ганчев, че е давал различни суми по различно време на Борисов.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ивайло СЛавов, предпремач - ако бях премиер щяп да увелича парите на работниците поне 3 пъти, пари ИМА.В момента има поне 10 000 незаети работни места.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доладите на базата на които бе отнет лицензът на КТБ и до днес не са публично достояние. Говори се за недостиг на 250 милиона, но е факт, че до последния момент имаше интерес от инвеститори в Катар, а Бойко фалира КТБ.Виваком е продаден на цена 70 процента под пазарната. Спас Русев получава 46 процента от компанията, а всички знаем кой Спас Русев.Шнайдер са давали 850 милиона, но са държали нещата да станат по легитиминя начин.
15
5
 
8
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ИСТИНАТА Е МНОГО ПРОСТА - БОКО Е НАРЕДИЛ НА ВСИЧКИ ГЕРБАДЖИИ ДА СЕ ИЗПИШКАТ В ЯЗОВИРИТЕ И ТАКА СА ВЪЗСТАНОВИЛИ ВОДНИТЕ ЗАПАСИ, КАТО ЛИЧНО ТОЙ Е ДОПРИНЕСЪЛ ЗА ПРЕЛИВАНЕТО НА ЯЗОВИР ИСКЪР.