Съдии на протест срещу кадровата политика на ВСС

Причината – отказаното назначение на Албена Ботева
Обновена: 26 яну 2017 16:17 | 26 яну 2017 16:15, Екип на Dnes.bg
6

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg


Около 50 магистрати и граждани се събраха да протестират пред сградата на Висшия съдебен съвет.  Недоволството им бе продиктувано от кадровата политика на ВСС и това, че висшият орган отказва да назначи издигнатата от СРС Албена Ботева за техен председател.

Бившият председател на СРС Методи Лалов, чиято оставка влиза в сила от следващата седмица, заяви, че очакват от съдебния съвет да им покаже път, а той им налага фашистки решения. "Поискахме протегната ръка, получихме реваншизъм и оплюване по някои медии", допълни Лалов.

Протестът се случва само ден след доклада на Брюксел с критики към съдебната система.

Това е вторият бунт на магистратите от Софийския районен съд (СРС), след като през декември 2016 година те отново бяха пред Съвета.

Вижте какво казаха още недоволните пред Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Специално доклада критикуваше най-вече прокоратурата, а не толкова съда. Освен това май не разбирате идеята. Сред по-нисшите структури на съда има и честни магистрати, но са млацинсто и именно те протестрират срещу върхушката, която кадрува във ВСС. в обществото се насажда идеята, че всички съдии са лоши, а това не е така - лично познавам стойностни хора сред тях, но са на много ниско ниво и не могат да променят нещата.
4
4
 
4
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Как пък не,ще подкрепям съдиите,които искат само независимост и нищо друго. Каста на хора които считат себе си за богоизбрани.
3
4
 
10
 
! Отговори
УЖАС преди 7 години
докладът на Европейската комисия е обоснован.ВИДЯ СЕ В ПЛОВДИВ ,ЧЕ СЪДА РЕШАВА ВСИЧКО ЗА ПАРИ И НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ ПАК Е КМЕТ
2
9
 
12
 
! Отговори
подкрепящ преди 7 години
Ние гражданите сме за бой ! Защо не излязат масово и да подкрепят протеста ! Ако искаме нещо да се промени в тая държава най първо от съд и прокуратура трябва да почнем !
1
5
 
10
 
! Отговори
бг преди 7 години
Протестите трябва да са към бг.съдилищата и прикуратурата.Тези там взимат огромни заплати,а престъпността и липсата на справедливост са отчайващо високи за малката ни страна!Някой подкрепя ли им протеста?