Йончева: Президентът няма опит в задкулисни игри

"Служебното правителство не е оцветено политически"
78
Йончева: Президентът няма опит в задкулисни игри
Снимка: БТА

Президентът Радев няма опит в задкулисните игри, за седмица той успя да формира политически неоцветено служебно правителство. Това каза Елена Йончева, секретар за връзки с медиите в екипа на държавния глава, пред Нова телевизия.

Йончева не познавала Румен Радев. "Той ми предложи да застана до него и не се колебах много. При нас, когато кажем, че честен, достоен, чист човек иска да влезе в политиката - се възприема с голяма доза недоверие. Но случаят е такъв. Вярвам, че имаме голям шанс, че такъв човек влезе в политиката и стана президент на България“, коментира тя.

Йончева познавала работата на Радев и професионалния му път.

"Работел е в името на България, рискувал е живота и кариерата си. Не може на такъв човек да нямаш вяра. Направих своето журналистическо разследване, но смятам, че журналистиката е кауза. Да бъдеш до президента като журналисти, е кауза“, поясни тя.

По думите й голяма част от обществото е отвратено и с основание подозира част от политическата класа, че стои зад ограбването на България.

Йончева каза още, че видяхме, че за една седмица президентът Радев успя да формира правителство, въпреки предварителните критики, съставено от експерти, в което не доминира нито една политическа сила, не е политически оцветено.

Според нея избраният за служебен премиер проф. Огнян Герджиков е професионалист.

Във връзка с външната политика, която ще води президентът, Йончева коментира, че държавният глава е показал многократно, че сме част от ЕС и НАТО и тук няма колебание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
7
 
! Отговори
нина преди 7 години
Ама тези около него имат и ще го научат. Другарката Нинова вече успешно го обучава в задкулисието. Все пак за БСПП говорим, нали.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, ти имаш ли ***?
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно това му е минусът, от километри личи колко е неподготвен и как някой ще го подготвя в следващите години, дефакто е податлив на обработване, а и зависим. За това и Корнито беше толкова щастлива, набута свой човек все пак там.
49
2
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Радев няма опит и в предкулисните игри....
48
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елена Йончева. Другото име на парче стар плат използвано за забърсване на пода, вкл и тоалетни, казано в термини заобикалящи цензурата на този иначе така гостоприемен за чедата Решетникови сайт.
47
4
 
16
 
! Отговори
Иванова преди 7 години
Ако Радев няма, ти , имаш!И цялото ви БКП!
46
5
 
14
 
! Отговори
R преди 7 години
Има ли представа Йончева как се става генерал в България. Какво задкулисие е.....Била направила журналистическо разследване. Хахахаха. На какво , вероятно на вечното статукво - пр_е_еби другарчето - в армията.
45
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хе Хе, все едно Плевнелиев да беше взел в екипа си Ц. Бориславова. Това няма как да се случи, но при комунистите е факт.
44
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази е тъмно червена, беше любовница на Серж. Ясно е от кои е Радев.
43
7
 
32
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Политически неоцветено правителство!?Другарката много си вярва,сигурно очаква и ние да й повЕрваме.Е да,ама не!
42
3
 
24
 
! Отговори
нн преди 7 години
Голямо геройтазиране на Президента. Човек, като човек, професия летец като много други, отговорна. Хвана се на хорото, дано го изиграе в полза на народа. Сигурен съм, че като него има стотици в България. Дано България да дръпне напред, че както сме я закъсали отвсякъде.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цъфнали и вързали.Родителите им с по двеста лева пенсии .Борисов бил най-дълго управлявал държавата след Живков......живи и здрави и вие да получавате по двеста лева след 25 години.Жив и здрав бащицата на нацията
40
2
 
20
 
! Отговори
До 50 преди 7 години
Ами гласувай за другарката Нинова сега. Виж какви хубави неща обещава.
39
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета коментарите и наистина си мисля,че повечето от тях някой пише по заръка. Гласувах за Герб и то два пъти,но съм ужасно разочарован от тях.Май сега те са царе на пропагандата.Надявам се да си имаме нов премиер....да спестим на Борисов трети път да подава оставка.
38
9
 
29
 
! Отговори
СерГей преди 7 години
Тази Йончева има ли някъде където не е била на всяка манджа мерудия,големи специалисти във всичко .Не познавала Радев той и предложил ЛЪЖЕ колкото 1368 ***.НАГЛА ЧАРВЕНА ВЕЩИЦА!
37
7
 
22
 
! Отговори
Бараков преди 7 години
Искам им се на феновете на пилоъчето наистина да е независим, но ще им остане утехата че просто Боко Тиквата загуби, но статуквото остана.
36
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова е антипатична тази
35
11
 
23
 
! Отговори
... преди 7 години
Йончева защо минава в обяснителен режим?Защото Радев е президент на задкулисието!Да споменавам ли Решетников и т.н.?
34
9
 
34
 
! Отговори
Бг преди 7 години
Твоето присъствие госпожо Йончева говори доста за цвета на правителството, и този цвят е червен!
33
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задкулисието си намери президент.