Костов видя: Референдум може да донесе тоталитаризъм

Мерките на Тръмп срещу бежанците не са невиждани, каза експремиерът
215
Костов видя: Референдум може да донесе тоталитаризъм
Снимка: bTV

Според бившия министър-председател Иван Костов политическата система у нас не удовлетворява хората, а институциите се нуждаят от реформа.

В същото време той е против лекомисленото провеждане на референдуми по важни въпроси.

Причината? „Референдумът може да доведе тоталитарна система в България, както довежда авторитарна държава в Турция. (…) Народът, поставен в условията на пряка демокрация, когато не е наясно както трябва да избира, може да избере тоталитаризъм. След това интелигенцията ще подкрепи този избор, замаяна от общественото единство и ще се получи хитлеристка Германия и фашистка Италия. След това всичките ще извършат огромни престъпления. Това не е демокрация!”, заяви той пред bTV.

Той се обърна към прокуратурата: „Погледнете си рейтинга и вижте на какво доверие се радвате. Имате ли доверието на хората (…), след като сте се проваляли толкова пъти, след като сте безпомощни пред лицето на престъпността?”.

Анализ на Иван Костов по време на предизборната кампания класира ген. Румен Радев на второ място по преповтаряне на руските пропагандни тези (след Веселин Марешки). Той даде пример с твърдението, че европейските санкции вредят еднакво на ЕС и Русия, като определи това като "груба руска манипулация".

Той коментира, че привържениците на „путиновото влияние” трябва да погледнат колко пари са дадени за проекти без резултат като „Бургас – Александропулис”, „Южен поток” и „Белене”.

"Ако Русия увеличи влиянието си върху българската политическа система, каквото имаше по времето на президента Първанов, отново ще се случат тези неща – ще възкръсва този проект, ще се появи някой нов безсмислен, само и само данъкоплатците да плащат", смята Костов.

По думите му новият американски президент прилага политика на неоконсерватизъм, а мерките срещу нелегалните имигранти не са нещо невиждано: "Това са все такива неща, които, между другото, се правят и в Европа, поне от страните в Източни блок. Тази ограда ние я направихме първи, ако сте забелязали".

"Тези атаки на либералите срещу Тръмп в момента са спекулативни", отбеляза бившият премиер.

"Тръмп не трябва да става оправдание за една слаба българска политика. Това, което прави Тръмп, очевидно извежда интереса на американците на първо място", посочи Костов.

Иван Костов подчерта, че по-важно за България е САЩ да запазят ангажимента си към НАТО и да не дават нови основания на евроспектиците в ЕС.

Бившият премиер се оплака, че след 23 години очерняне, вече никой не иска да чуе съветите му.

"Част от кризата в България се дължи на това, че опитът не се зачита от никой, всички тук си го измислят отново. Протестната вълна, една от последните, се обяви за най-голямата и най-великата, въпреки че не постигна нищо. Това бяха несравнимо по-малки вълни в сравнение с това, което се надигна истински и доведе до решителна и голяма промяна под натиска на истинската енергия на хората", посочи Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: Иван Костов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sivia kardinal govori. Kostov v schkolata milizionerska simionovo ti kakvo pravi tam s lukanov sasdadohte dalaverite sa segaschnite milioneri i no pravilno sa refered. Na schutovete ot kuku bend 70,000 lv na den slav4o plevenski vsima ami da dade na bednite ds si platat toka lili ivanova i tja kade 6te si nosite milionite be bogata6i selenduri
123
6
 
8
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Повече, няма да гледам БТВ, не може уважаваща себе си телевизия да показва доказани престъпници. А мазника от предаването "120 мин" просто ме изуми. Докато този Кльощов е в България и се показва тук и там, няма да прокопсаме. Това не съм го казал аз. Не гледайте продажни телевизии.
122
4
 
7
 
! Отговори
Минувач преди 7 години
Аман от тролчетата на централата на ДСБ, като 142, например. Седи си секретарката и единия сътрудник, и не успяват да венцехвали Костов във всички медии. Все пак са само няколко човека и не смогват! Няма пари, а "Америка за България", отдавна са забравили за тях!
121
12
 
4
 
! Отговори
О,свещена простотия. преди 7 години
Костов не го заслужава бьлгарския народ.Господ да го закриля, а простотията бьлгарска, тя сама себе си затрива.
120
8
 
14
 
! Отговори
123 преди 7 години
Я се заври в дупката си - крадец нещастен!Вместо да е в затвора този, и да търка наровете, изпълзява от време на време ...кой и защо го кани, е въпросът!?
119
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-умният и кадърен държавник от Царство България насам!!!!Но не играе по гайдата на Путин и комунистите газ пи.аят!Само такива хора като него могат да запазят суверенитета на родината ни от напастта-Русия.
118
14
 
11
 
! Отговори
dl преди 7 години
След като коментарите Ви относно господин Костов са такива,сърдете се на себе си,че е такова Вашето дередже.Който има акъл,разбира за какво става въпрос.Няма нужда от повече обяснения.
117
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ромът българин или българинът ром много объкващо става вече в тая Държава , вече не е ясно кой каква мечта има явно твърдо са решили да се ТРАНСФОРМИРАТ
116
12
 
15
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Явно, вдъхновен от любезната подкрепа от поредните 200 000 долара, дадени от сърце от Майкъл Чорни, на Иван Костов му се прииска и той да се включи в антируската агитка.
115
9
 
18
 
! Отговори
Край преди 7 години
Дааа демокрацията може да донесе тоталитаризъм. А свободата е робство, войната е мир. Язък за скачането по площадите - а Костов. Прощавай татко казваше ми че тияя за нищо не стават а аз ходех да скачам та да не съм червен.
114
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
опаааааа що изтри думите на Цветелин Кънчев за произхода на Костов , това интервю го има публично в интернет и всеки може да го види какво казва ромскив Депутата за Костов
113
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опорните точки са, че е ром? Атакалъ и БКП стават все по-зле.
112
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
напсувай го на ромски и гледай как сам ша си признае
111
4
 
20
 
! Отговори
ЗОЗИ преди 7 години
Без коментар - само факти! 1997 г. 2002г.Инфлация 210 % 5,7 %Ръст БВП - 4,6 % 4,1 %Ръст инвестиции - 8,8 % 20 %Държ.дълг/БВП 168 % 75 %Бюджетен дефицит - 6,3 % - 0,1 % Който разбира да коментира.
110
8
 
16
 
! Отговори
Серафим преди 7 години
До АнонименПърво се разходи из България, виж опустелите фабрики и печалния поглед на бедните пенсионери, после *** на Летищата и виж младите хора, които напускат страната и тогава говори, *** нещастен!
109
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българина Костов от ромски произход , интересно е че всички мълчат сигурно от страх
108
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Костов си е ''ром пале ром'' на неговия майчин език , каквото и да се мъчат да казват и доказват
107
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Царя си мразим а турихме ром начело на Държавата , що е то?
106
7
 
6
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Цветелин Кънчев: Във вените на Костов има *** кръвЛидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев гостува в предаването "Под лупа" на ТВ "Европа" и коментира неочаквания интерес на ромите към предварителните избори на "Синята коалиция". Той направи анализ и на проблемите пред ромската интеграция, като подчерта, че основните виновници тя да не се състои са фондациите, които крадат парите по ромските проекти.
105
15
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Велик както винаги! А електоратът - трагичен.