Наглост! Лъскави коли паркират на инвалидни места, сигнали към кого?

Управители на бизнес центрове и молове вдигат рамене, глоби – няма!
29 яну 2017 10:20, Мария Захариева
31
Наглост! Лъскави коли паркират на инвалидни места, сигнали към кого?
Снимка: Булфото, архив

В София има около 900 места, предвидени за паркиране на хора с трайни увреждания в Синя и Зелена зона.

Доста често обаче ставаме свидетели на водачи на автомобили, които са паркирали неправомерно на тях. Обособени места за паркиране има и в големите бизнес и търговски центрове.

Един от хората, на които е отнето правото да спират на места за хора с увреждания, е Владимир Гюров, който се придвижва с помощта на инвалидна количка. По негови думи, почти винаги паркомястото предназначено за него, е заето от някой нарушител.

От 10 години Владимир Гюров работи в голям бизнес център, разказва Нова тв. Количката не му пречи да живее активно – да играе тенис, да изкачва Мусала, да скача с парашут.

Паркирането в града обаче се оказва най-голямото предизвикателство за Владимир.

В повечето случаи, в които Владимир пристига на работа, местата за паркиране за хора с увреждания, вече са окупирани неправомерно. Глоба няма, по стъклата на наглеците лепят единствено стикери.

От управата на бизнес центъра твърдят, че няма какво да се направи по въпроса.

А положението по моловете е още по-страшно. Хора, спрели на такива места, или не отговарят на Владимир, или му казват, че са за малко. Други пък директно му казват да си гледа работата.

Сигнали за неправомерно паркиране на инвалидно място се подават към Столичния инспекторат. Глобата, която грози нарушителите, е 200 лв.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Божидар преди 1 година
До Скитник Стига сте го пъхали този " комунизъм" където може и не може! Не въпрос до "комунистически" привилегии, а до съзнание или по-скоро до липса на такова... Това са душевни инвалиди, а не посткомунистически индивиди!
25
0
 
2
 
! Отговори
batkata преди 1 година
Dnes 29 01 2017 sutrinta gledax po nova tv sastiat reportaz Draga Maria Nesterova sprete da prepisvate novini
24
2
 
6
 
! Отговори
гестапо преди 1 година
Подавайте сигнали до арменския поп, ловно-рибарската дружинка, дружеството на бабите, горското стопанство, европейския парламент, дружеството на теляците, на педерасите, но да не сте посмели да безпокоите КАТ. Такива дребнотемия не ги интересуват! А бе, вие тъпи ли сте? Кой ще санкционира лъскава кола? Който иска да се отърве от държавна работа! Има ли такива "дураци"?
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо странно няма. Хората всеки път доказват, че с лъскавите коли се движат умствени инвалиди, които просто не са отишли на доктор за да си вземат нужния документ.
22
3
 
9
 
! Отговори
Скитник преди 1 година
Наследство от КОМУНИЗМА: връзки и привилегии!
21
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До bbb. Ами ако аз строша техните???
20
0
 
11
 
! Отговори
КАТ Правилник преди 1 година
Неписан паравилник но стриктно спазващ се....Скъпите лимузини и джипове се ползват с абсолютно предимство навсякаде без административни санкций...само кеш в краен случай
19
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правете разлика между частна собственост и общинска собственост. Няма как КАТ да налага глоби на паркинги на молове.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията просто минава по другата улица и не и се занимава. щото, щото...
прави са си момчетата, що им е на баир лозе като после ще ги мъмрят, че са се пречкали където не трябва.
17
4
 
4
 
! Отговори
bbb преди 1 година
До x

И ще ти строшят ръчичките след това
16
3
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
То и в момента има глоби, но проблема е че няма кой да ги санкционира. От инспекторатът и КАТ вместо да си изпълняват задълженията по контрола всекидневно подминават стотици нарушители спрели на непозволени места! Казват да пускаме жалби, а те заплати за какво взимат тогава не виждат ли? В Младост 2 по жалба за паркирали автомобили на автобусната спирка им отне 4 седмици за да дойдат. Вдигнаха две коли и приключиха до там.станалите даже и фишче не им написаха. Жалбата приключена и отново е също.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За биснес парка ли става въпрос? Там лепят лепенчици. Ама за такива места, вкл. молове, въпросният инспекторат не отговаря, а само собственикът им.
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво трябва да направи управата на мола? По закон не могат да пишат глоба, а КАТ не могат на частна собственост. Законодателят е за бой! И да попитам, има ли нещо лошо инвалид да може да си позволи лъскава кола?
13
5
 
13
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
До Анонимен 13
А трябва да го накараш да си отлепи фолиото с натрошени пръстчета.
Ах, колко много решения на проблема имам!
Поне 30!
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас всеки мърльо си е затъмнил стъклата и се мисли за голяма работа.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се само едно. Както са паркирали двама на инвалидните места. Спира зад тях и си отива на работа. Те да са мислили. Ще чакат докато му свърши работни ден и те така.
10
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един начин, скоби и глобата да е 100 лева. В цял свят хората са решили проблема, местата са неприкосновени и глобите безмилостни. Защо в Германия, Австрия, Италия или САЩ не спрете на тези места? Идва чичко полицай и ще ви скъса портфейла. У нас ако нарушителят е със черна и скъпа кола, никой не закача. Но само у нас. Поради този манталитет на недосегаемост на някои у нас живота е лош, агресивен и груб.
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигнали подавайте към арменския поп. И внимавйате със сметките за тока. За 6 стотинки неплатени ще ви осъдят да платите 400 лева за правни консултатни. И тогава пак може да се оплачете на арменския поп - това е демокрацията, всеки е свободен и има избор да се оплаче на арменския поп.
8
0
 
45
 
! Отговори
КАТ преди 1 година
На лъскави коли табели не сваляме. Опасно е.
7
1
 
25
 
! Отговори
България днес преди 1 година
Силния изяжда слабия !