Прогноза на КАТ: 15 000 без книжка до края на годината

Полицаите свалили 63 регистрационни табели
Обновена: 29 яну 2017 15:40 | 29 яну 2017 10:49,
88
Прогноза на КАТ: 15 000 без книжка до края на годината
Снимка: Булфото, архив

За първата седмица след промените в Закона за движение по пътищата пътните полицаи навсякъде в страната свалят регистрационни табели при констатиране на нарушение, досега те са 63. Това каза комисар Бойко Рановски пред Нова тв.

По думите му най-много от тези случаи са употребили алкохол и липса на шофьорска книжка. Той поясни, че се прилагат и мерки като отнемане на свидетелството за правоуправление при превишена скорост в населените места над 50 километра в час. Основната идея на завишените наказания е да се намалят драстично катастрофите и даваните жертви на пътя.

Още по темата

"При свалени регистрационни табели може да се направи медицинско изследване за алкохол в кръвта и ако дрегерът е показал повече от реалното, нещата се променят. Другият вариант е да се изчака изтичане на наложената забрана и да се получат номерата обратно. Разбира се, има и вариант за оспорване на акта в съда", каза комисарят.

Според него при запазване интензивността на проверките вероятно около 15 000 души ще останат без регистрационни номера до края на годината.
 
"Виждам ефектът около себе си. Много мои познати ми казват, че ще се съобразяват повече. Както се научихме да слагаме коланите, ще се научим и да не пием", коментира бившият вече председател на парламентарната транспортна комисия Настимир Ананиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
6
 
! Отговори
Красив преди 7 години
Внимавай,какво си пожелаваш бг! 150000 вече са партия и като спечелим изборите ще вдигнем скоростта на 200 извън магистралите!!!
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо ни ми се струва, че ще процъфти нов бизнес като н-р работилнички за номера , талони, книжки - комплексно обслужване от - до. Н-р свалят ми номера, но колата е на мен и брата. Какво е виновен брата? Юристите?
54
12
 
8
 
! Отговори
бг преди 7 години
А дано не 15000 ами 150 000 да са докато не се научите да спазвате законите.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Онзи е жена или *** :)))))) личи си
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво ще кажат за фирмите за регистрация, които играят с тях и цената е на пазарлък?
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормата на полицията 15 000 номера .Сигурно толкова е капацитета на търговците на номера. Корумпирани държавни служители работят за частния бизнес . Плащане на нови номера затвор за неплатена гражданска отговорност . В скоро време очакваме стоматологични проверки от кат . Който има кариес до пет години затвор и така нататък.
50
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ананиев свали от гербаджиите и деформаторите поне едно 500,600 хиляди гласа и ще стават повече!:))
49
0
 
34
 
! Отговори
Красив преди 7 години
До Анонимен! Че има ли нормален човек да гласува за ГЕРБ!!!
48
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има да чакат Герб и РБ да гласувам за тях!!!!Мошеници!
47
5
 
15
 
! Отговори
До Бай Онзи преди 7 години
Ако карам по измисления правилник, ще стигам от точка А до точка Б за три дена вместо 30 мин.!А ти си карай с 30 и с 50 по широкия път с по няколко ленти! Заради такива дървени философи като теб се прибирам с час и половина закъснение у дома от работа!Трябв да излезем и да отменим тоя побъркан закон измислен от една Мека китка!
46
1
 
8
 
! Отговори
Готин преди 7 години
До Бай ОнзиКарай си жигулката и не се намесват в мъжките разговори!!!
45
1
 
14
 
! Отговори
41 преди 7 години
Абе,сержант държавата те цака откакто си се родил!Защо и ти да не я прецакаш,ако можеш.Само един пример защо ще плащам хиляди левове за данък ако колата ми е да речем 400 коня.Правилникът за движение по пътищата не прави разлика между 400 и 68 коня!Ограниченията са еднакви за всички!
44
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гробарите преди време гласуваха глоба за паркиране върху тротоара 50-200 лв и си я приеха с мнозинството което имаха в парламента!!! БСП настояваше за глоба макс 50 лв защото нарушението е дребно, и несъразмерно спрямо доходите на мнозинството на хората! А в някои квартали в градовете просто няма достатъчно места за колите, и зорлен сме по тротоарите! После Цеца-стружката, ООН, нон-стоп изцепките на прецедента, бежанците, и тн, сега за капак и това!!! Трябва да съм луд, за да гласувам за гроб!!
43
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кат кви глоби прави ,но всеки втори копедак е без колан и с телефон на ухото
42
3
 
9
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
ТРУДНО Е ДА МИСЛИШ НОРМАЛНО В НЕНОРМАЛНА ДЪРЖАВА
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ги смятат тези 15 000 да бъдат хваната до края на годината без книжка?Тва държавна планова задача ли е ?Ами ако са 20 000 или 5000 ще ни даде ли тоз господин отчет защо е така. Сега пак ще процъфти бизнеса с книжсите и особено с фалшивите и цената на " кво праим сега" .
40
12
 
6
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
БЪЛГАРИН, ТОВА Е СЪЩЕСТВО, КОЕТО ИСКА ХЕМ ВСЕКИ ДА СИ ЖИВЕЕ ПО СОБСТВЕНИ ПРАВИЛА, ХЕМ ДА СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ. СЪЩО ТАКА ВСЕКИ В БЪЛГАРИЯ РАБОТИ ПРОТИВ ДЪРЖАВАТА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ САМО СЕ РЕВЕ, ЧЕ СМЕ МНОГО ЗЛЕ.КОЙТО И ДА НИ УПРАВЛЯВА, НАРОДА НЯМА ЛИ ВОЛЯ ДА РАБОТИ ЗА ДЪРЖАВАТА СИ ЩЕ ПОТЪВАМЕ . Е НЕ СТАВА ТАКА БРАТОЧКИ. БАЧКАНЕ СЕ ИСКА. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ОПРАВДАВАМ ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕ СА СЪЩИТЕ КАТО НАРОДА.
39
1
 
13
 
! Отговори
41 преди 7 години
Ананиев,Душо черна!Катаджия ли ще ставаш!!!
38
1
 
11
 
! Отговори
41 преди 7 години
Прав си!Когато кандидатдепутатите плъзнат като голи охлюви навсякъде ще дойде нашия час!?!?!?
37
3
 
22
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Само ако закрием КАТ като структура особено вредна за безопасността на движението, има някакъв шанс да се пооправим.