Прогноза на КАТ: 15 000 без книжка до края на годината

Полицаите свалили 63 регистрационни табели
Обновена: 29 яну 2017 15:40 | 29 яну 2017 10:49,
88
Прогноза на КАТ: 15 000 без книжка до края на годината
Снимка: Булфото, архив

За първата седмица след промените в Закона за движение по пътищата пътните полицаи навсякъде в страната свалят регистрационни табели при констатиране на нарушение, досега те са 63. Това каза комисар Бойко Рановски пред Нова тв.

По думите му най-много от тези случаи са употребили алкохол и липса на шофьорска книжка. Той поясни, че се прилагат и мерки като отнемане на свидетелството за правоуправление при превишена скорост в населените места над 50 километра в час. Основната идея на завишените наказания е да се намалят драстично катастрофите и даваните жертви на пътя.

Още по темата

"При свалени регистрационни табели може да се направи медицинско изследване за алкохол в кръвта и ако дрегерът е показал повече от реалното, нещата се променят. Другият вариант е да се изчака изтичане на наложената забрана и да се получат номерата обратно. Разбира се, има и вариант за оспорване на акта в съда", каза комисарят.

Според него при запазване интензивността на проверките вероятно около 15 000 души ще останат без регистрационни номера до края на годината.
 
"Виждам ефектът около себе си. Много мои познати ми казват, че ще се съобразяват повече. Както се научихме да слагаме коланите, ще се научим и да не пием", коментира бившият вече председател на парламентарната транспортна комисия Настимир Ананиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешни статистики. Сега е началото и още не е уточнена цената на Кво ша праим ся ,като се уточни ще броиме тогава. И досегашния закон си беше с добри наказания просто не се прилагаше,а едни тулупари по пътищата и в градовете заработваха частно.
35
1
 
14
 
! Отговори
Готин преди 7 години
Чудя се на акъла на депутатите!Само след месец отново ще започнат да ни агитират! Ние,истинските шофьори сме стотици хиляди!!! А тези,които цвилят от удоволствие Че са им скопили колите Нада ли са повече от стотина ***!!!
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "експерта" Ананиев, до кога във страната ни бащина ще вилней таз страшна простащина?
33
2
 
14
 
! Отговори
Тутчин преди 7 години
Със мрънкане не става а със действие неможе 200 300 души да определят съдбата на милиони граждани кога най сетне ще има референдум за даден закон (съгласие на мнозиство НАРОДА ) просто и ефективно всички да си свалят табелите до като не биват върнати откраднатите табели разбирасе ако има взаимност
32
1
 
16
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Много сте прав, на никой не му пука за хората!!! Когато КАТ се превърне в организация която наистина се грижи за сигурността по пътищата , за живота на хората, а не да дебнат по храсти и паланки и с доволна физиономия да ви кажат, 'фанахме ли те, а? Кога катаджия ви е спрял с усмивка и без са вика, сокументите, ви е предупредил с уважение, внимавайте, след 3 км в заледено или има катастрофа? На тях все някой им е виновен. Простотията им е пословична.Към пияниците, без книжки и ГО да са строги.
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България думата полицай е синоним на рекетьор.
30
4
 
12
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Малко след Нова година една позната катастрофира жестоко и слава Богу е жива!Сподели, че ако е била с колан щяла е да загине!
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се заради този безумен закон колко гласа ще загубят Герб и реформаторите?!
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Както се научихме да слагаме коланите, ще се научим и да не пием"Не, няма да се научим. Постявянето на колана е въпрос на личен избор касаещ собствената ти безопасност, а не чужда. Мислиш ли че някой се интересува дали искаш да се самоубиеш или да останеш инвалид като караш бе колан? Отговорът е НЕ. На никой не му пука за теб. Или си мислиш че ако останеш инвалид ще натоварваш държавата и бюджета. Пак Не. Щом има пари за "бежанци" ще има и за българския инвалид карал без колан.
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като го видя този приличащ на плу::жек Ананиев с вечно мазните уста, честно, драйфа ми се. Всичко се стоварва на безпроблемните водачи заради тези които с нищо не подобриха инфраструктурата и пътната сигнализация. Най-лесното от край време! На КАТ простотията "Несъобразена скорост" е безгранична!!! Веднага отнема вината на КАТ, АПИ, Организацията и поддържане движението. Такива абсурди има от години които са направени и какво друго ако не са "капани", "хранилки" и т.н. За КАТ трябва умни хора!!!
26
1
 
5
 
! Отговори
Гърманя преди 7 години
Тези бг табели са със невероятна ценност и немските полицаи ги късаха преди няколко години
25
4
 
20
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
15 000 щели да останат без книжка?! И 150 хиляди да оставите без книжка и да глобите, пак акъла ви ще е по-малък от на кокошка!!!Ама тези хора вече няма да ви плащат данъци!
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Колко по-просто е да спазваш закона, вместо да риташ срещу ръжен," Прав си. Колко по-просто е да си кажеш преклонена главица остра сабя не я сече и да си платиш десятъка и да си дадеш синчето за ***. Заради мижитурки като теб 500 години робство. Иначе щяха да са само 5. Сакън. В другата новина Топлофикация съди жена за това че си ПЛАТИЛА сметката. Ти естествено ще я посъветваш да плаща и да не рита срещу ръжена. Плазмодий.
23
1
 
17
 
! Отговори
Готин преди 7 години
До АнонименПоддържам! Трябва да се организираме!!!
22
3
 
19
 
! Отговори
Илия преди 7 години
всички трябва да не плащат данаци и застаховки до като не се промени този рекетьорски закон
21
0
 
16
 
! Отговори
Готин преди 7 години
Глобите са за нас балъците За онези,със скъпите коли не е никакъв проблем да дадат още една хилядарка за качествен радар детектор!А колкото до онова нещо Ананиев действително ще гледа парламента през крив макарон! Както и целия реформаторски блок!!!...Чудя се само къде спаха онези от асоциацията на вносителите на автомобили и допуснаха така да ни скочат колите!!!!!
20
1
 
22
 
! Отговори
Наздраве преди 7 години
Измислено от РБ и подкрепено от Герб и ПФ!
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нужни са пак протести явно! Иначе няма оправия, ще измислят още кожодерски закони!
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво???? Заради простотията на Кат сега ще стават още по-големи задръствания!Бавно каране, бавно каране....да ама сложил ми три ленти в една посока, от ляво и от дясно мантинели и ми сложил 50! Това са хранилки! А не се ли кара по-живо ще има адски задръставания!
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некадърните шофьори разчитат на драконовските мерки на КАТ за да оправдаят собствената си некадърност. И завистта си към можещите да карат.