Прогноза на КАТ: 15 000 без книжка до края на годината

Полицаите свалили 63 регистрационни табели
Обновена: 29 яну 2017 15:40 | 29 яну 2017 10:49,
88
Прогноза на КАТ: 15 000 без книжка до края на годината
Снимка: Булфото, архив

За първата седмица след промените в Закона за движение по пътищата пътните полицаи навсякъде в страната свалят регистрационни табели при констатиране на нарушение, досега те са 63. Това каза комисар Бойко Рановски пред Нова тв.

По думите му най-много от тези случаи са употребили алкохол и липса на шофьорска книжка. Той поясни, че се прилагат и мерки като отнемане на свидетелството за правоуправление при превишена скорост в населените места над 50 километра в час. Основната идея на завишените наказания е да се намалят драстично катастрофите и даваните жертви на пътя.

Още по темата

"При свалени регистрационни табели може да се направи медицинско изследване за алкохол в кръвта и ако дрегерът е показал повече от реалното, нещата се променят. Другият вариант е да се изчака изтичане на наложената забрана и да се получат номерата обратно. Разбира се, има и вариант за оспорване на акта в съда", каза комисарят.

Според него при запазване интензивността на проверките вероятно около 15 000 души ще останат без регистрационни номера до края на годината.
 
"Виждам ефектът около себе си. Много мои познати ми казват, че ще се съобразяват повече. Както се научихме да слагаме коланите, ще се научим и да не пием", коментира бившият вече председател на парламентарната транспортна комисия Настимир Ананиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
20
 
! Отговори
Да се хвалиш със зло преди 7 години
Сутринта гледах ония двамата дето са измислили този рекет и просто останах без думи от простотията им и злобата!Моля ви се взели да се хвалят колко хора хванали, на колко изгорили душите, колко кожи свалили, вместо да се похвалят на колко хора са помогнали, колко пътища са ремонтирали и колко закона ще направят да облекчат шофьорите!Това е геноцид над водачите, пълним бюджета, попълваме дупките на министерствата , ако не са автомобилите и данъците държавата е загинала!
15
3
 
5
 
! Отговори
Зевзек преди 7 години
Ходихме в Говедарци - ни колани, ни ГО, ни регистрационни номера, а по лееекото криволичене само мога да предполага колко е весел водачът ;-)
14
2
 
13
 
! Отговори
Дедовия преди 7 години
Разумното шофиране и спазването на закона и законите, още не е навредило на никого.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти Анани ще се научиш да гледаш парламента само по телевизора както и другите ти колеги от деформаторския блок! Споко, въпрос на време е да се научите, както и ние се учим как да караме, за кои да не гласуваме и тн
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все мрънкала и недоволници.КАТ така, ушеви онака, а като изядат хурката на пътя пак КАТ викат...Аз доволни хора не съм виждал от нарушителите рецидивисти, на тях все някой трябва да им е крив, е няма да стане. Законите, добри или лоши първо трябва да се спазват и после да се обвиняват.Колко по-просто е да спазваш закона, вместо да риташ срещу ръжен, но не би. Келлешът си умира келлеш.Който не го спазва, толкова по-зле за него.
11
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето я и моята прогноза до края на годината. 15 000 отстреляни хомосексуалисти в униформи. Всеки ще си получи заслуженото 9 грама олово в главата. А, по - големите отворковци имам РПГ - 32 баркас. Да видиме накрая кой кого
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Както се научихме да слагаме коланите, ще се научим и да не пием"В "малките населени места", ако видиш някой с колан, ще е учудващо. А че половината карат пили, особено след 17 часа(ракиеното им време) е отелен въпрос. Така че нито коланите са "научени", нито за пиенето ще има ефект.Да не говорим, че по селата си карата от 14-15 годишни без книжки и не виждат смисъл, да си изкарват такива като станат и по на 25 години...
9
3
 
9
 
! Отговори
Контраснайперист преди 7 години
От върха. Искаш ли 7,62 в окуляра докато се пулиш в дерето?
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги у нас всичко се преекспонира. Категорично трябва да се спрат от движение всички бараки карани от неграмотни мигани. А техните водачи как ще накажат, с актове които няма да платят? Заповедта всички униформени да спират и проверяват ще върне старото време, на всеки ъгъл по един-двама които ще спират с надеждата за юо 20 лева. КАТ да спира нарушителите както е пи света. Времето е пари и това което се задава показва, че се слага отново каруцата пред коня. А не да се продават книжки.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Настана полицейския рай и ушевата нирвана. Алелуя и Амин!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смяяяяяях. Без истински активни мерки, няма да се обърни войната. Трябва общини и държава да си вършат работата - безопасни пътища, трябва и по-добро обучение, трябва и истински контрол, който е на база истински анализ, ама нищо от това няма.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия със скъпите коли няма да ги пипаме нали?
4
7
 
10
 
! Отговори
Снайперист от Дерето преди 7 години
А сега карайте пли, дрогирани и без книжки!Наскоро обмислях идеята да започна физическа чистка на нарушителите, но явно ще се оложи наказателната акция!
3
3
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Че то и сега сума ти "сладури" си карат така и си плащат,ако случайно ги спрат остава само да ги включат официално в тарифата.
2
3
 
15
 
! Отговори
123 преди 7 години
И кво?!?*** ,отите си карат и без книжки
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това как да го разбираме - от ръководството на КАТ се спуска плана за годината и по места трябва да го изпълняват. Миналата година излезе скандал в Испания, че си правели надпревара коя областна дирекция ще наложи най -много глоби и им давали надбавки, а "двойкаджийте " без допълнителен отпуск.