Прогноза на КАТ: 15 000 без книжка до края на годината

Полицаите свалили 63 регистрационни табели
Обновена: 29 яну 2017 15:40 | 29 яну 2017 10:49,
88
Прогноза на КАТ: 15 000 без книжка до края на годината
Снимка: Булфото, архив

За първата седмица след промените в Закона за движение по пътищата пътните полицаи навсякъде в страната свалят регистрационни табели при констатиране на нарушение, досега те са 63. Това каза комисар Бойко Рановски пред Нова тв.

По думите му най-много от тези случаи са употребили алкохол и липса на шофьорска книжка. Той поясни, че се прилагат и мерки като отнемане на свидетелството за правоуправление при превишена скорост в населените места над 50 километра в час. Основната идея на завишените наказания е да се намалят драстично катастрофите и даваните жертви на пътя.

Още по темата

"При свалени регистрационни табели може да се направи медицинско изследване за алкохол в кръвта и ако дрегерът е показал повече от реалното, нещата се променят. Другият вариант е да се изчака изтичане на наложената забрана и да се получат номерата обратно. Разбира се, има и вариант за оспорване на акта в съда", каза комисарят.

Според него при запазване интензивността на проверките вероятно около 15 000 души ще останат без регистрационни номера до края на годината.
 
"Виждам ефектът около себе си. Много мои познати ми казват, че ще се съобразяват повече. Както се научихме да слагаме коланите, ще се научим и да не пием", коментира бившият вече председател на парламентарната транспортна комисия Настимир Ананиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Готин преди 7 години
До "men"! Да навсякъде по света има ограничения!Но,защо да започваме най-напред с ограниченията!!! Защо най-напред да не вкараме,например,както в Румъния, десетки политици в затвора!?!?!? Първо скапаните политици!!! Не- на ограниченията-хранилки! И още нещо! Не ми се плюнчи с латински букви!Ако много ти харесва отивай на миеш чинии в Брюксел!
75
0
 
1
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 7 години
Винаги съм бил убеден,че у нас би имало реална промяна,когато престанат да си светят водачите за "партизани"по пътя и когато "партизаните"станат истински униформени "слуги"на данъкоплатците. Държава със знаци капани,с ловджии скрити и залегнали зад радари,не е държава. Не е нормално да имаш полиция ,която със вътрешна административна заповед да ти отнема свидетелство,не е нормално полицията да бъде държава в държавата със своите множество наредби и други подзаконови актове и т.н
74
1
 
0
 
! Отговори
Men преди 7 години
Na vsiakade po sveta,se spazvat ograniceniata i zakonite po patia.nai goliama smartnost ot ptp ima v bg.zasramete se.mrete kato pilzi.dargavata se stopi.na 1-vo miasto dme po smartnost vav sveta.galko
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли кой да отключи катинарчето на нежният Ананиев.
72
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако си трезвен ненадрусан документите на автомобила в ред гумите над 4 мм имаш гражданско селска отговорност преглед вминетка и всичко останало няма за какво да се заядът за да ви свалят номерата. А понеже няма за какво да се заядът ще ви измислят нещо което не го пише никъде. Примерно защо колата ви е мръ'сна дясната чистачка замазва габарита изгорял стопа свети само с една ламба на тавана имате парче сняг и всичко тава ви струва 50 левчета. А се оплачете на арменскио поп! Така е в мутроландия.
71
1
 
7
 
! Отговори
opps преди 7 години
Пак гласувайте за тези и после се чудете защо сте бедни и е пълно с олигофреенщина....
70
1
 
7
 
! Отговори
opps преди 7 години
Ако има съсобственик, който не укусва - КАК ЩЕ ГО НАКАЗВАТЕ БЕЗ ВИНА БЕ?????????????Това и по комунистическо го нямаше....А ако е служебна????????????? Или в такива случаи само "почерпката"????
69
1
 
3
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
Никой не обича истината, а като я кажеш започва едно сърдене.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Аз Прав си подкрепям те.
67
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Сталинистки метод! "Колата" НЕ Е ВИНОВНА! Тя си има регистрационен номер и няма причина да й бъде свалян!!! Отговорността е нашофьора - намерете тачин да си го накажете него НЕуважаеми катаджии! Но всъщност вината не е ваша, а на НЕнародните представители!
66
2
 
2
 
! Отговори
Красив преди 7 години
Аз. Призовавам всеки който е недоволен от новите глоби за превишена скорост да пише до Асоциацията на вносителите на автомобили!Те са най-заинтересовани да има кой да купува мощните им коли!
65
3
 
4
 
! Отговори
Врат преди 7 години
Паркирали сме, паркираме и ЩЕ ПАРКИРАМЕ! Не се хабете!
64
3
 
15
 
! Отговори
41 преди 7 години
Към сержант! Утре някой *** депутат може да реши да си бутаме колите в града!И какво трябва да го слушаме ли.!?
63
1
 
11
 
! Отговори
Готин преди 7 години
Ако ти си избирал онова лигаво нещо, Ананиев,аз не съм гласувал за него!!!Така че ти спазвайте тъпия закон!
62
1
 
8
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
Това е вярно. Законите за държавните служители уличени в корупция трябва да са по-строги.
61
2
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ПИЯНИЦИ, ХОРА БЕЗ КНИЖКИ И НЕСПАЗВАЩИ ПРАВИЛАТА Е НОРМАЛНО ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ, НО ЛОШОТО Е ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ПЪТНИТЕ ПОЛИЦАИ СА БЕЗБОЖНО КОРУМПИРАНИ И СЕГА ПОТРИВАТ РЪЦЕ ОЧАКВАЙКИ ПО-ТЛЪСТИ РУШВЕТИ.
60
11
 
4
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
Абе щом закона така пише трябва да се спазва. Все пак ние си избираме хората пишешти законите.
59
2
 
10
 
! Отговори
41 преди 7 години
Абе милиционерска аритметика!
58
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Прогноза на КАТ: До края на годината 15 000 кафета повече ще изпият полицаите,докато продължават да си клатят краката.
57
1
 
9
 
! Отговори
7+ преди 7 години
63*52=3276, как ги сметнаха 15000 при същото темпо ???