Роми на протест: Надуват сметките за ток в гетата!

Ще искат от правителството ревизия на енергийните оператори
30 яну 2017 11:16,
98
Роми на протест: Надуват сметките за ток в гетата!
Снимка: архив Булфото

Роми от цялата страна се вдигат на протест срещу надути сметки за ток в кварталите им. Те се стягат за митинг пред енергийното министерство утре.

Това обяви лидерът на ромската партия ДРОМ и вече бивш депутат от ДПС Илия Илиев.

В съобщение до медиите той пише, че до него са пристигнали многобройни оплаквания.

Още по темата

Илиев обясни, че в тях има сигнали за това, "че системно се получават неоправдано високи сметки за ток основно в ромските квартали на територията на страната", обясни Илиев.

Пред енергийното министерство ромите ще поискат от новото правителство пълна ревизия на договорите с енергийните оператори и въвеждане на строг контрол за тяхната дейност.

"Ние сме твърдо убедени, че ангажимент на държавата и на всяко управление е да бъде добър стопанин и да полага усилия и контрол към всеки един външен инвеститор, без значение с какви параметри и мащаб работи на територията на нашата страна", обяви Илиев в съобщение до медиите.

Той припомни, че в България народът е суверен и никой не може да нарушава правото на хората да имат ясна и прозрачна информация за какво и колко плащат.

Ромите водени от "ДРОМ" притестираха и в началото на януари. Тогава те изляха недоволството си срещу ВМРО и  се обявиха против расовата дискриминация в страната.

Тогава Илия Илиев поиска лишаване от свобода за насаждане на расова омраза и обвини Волен Сидеров, Ангел Джамбазки и Валери Симеонов в подобни действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ги бърка, нали не ги плащат?!
59
1
 
11
 
! Отговори
8 преди 7 години
жалкото тука е , че само *** протестират срещу очевидно завишените сметки и грабежа на ерп-тата - *** колкото и да го eбaт все си плаща като поп
58
0
 
18
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Кой ги надува ? Те тия шведите ,сега установиха ,че тока се плаща и били им надували сметките ! Е при енергото на бат Сали по- евтинко беше! А и те що се греят на ток? Ем гората оголиха , хем и тока им скъп. Да ги ожалишV
57
0
 
13
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
Има " индиец " има проблем, няма " индиец " няма проблем!
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще протестират, при генерал Радев държавата се завръща.Това не е Тиквун, който им буташе аванта и не плащаха нищо, само и само да гласуват за ГРОБ.
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
смях, смях, сега като дойде и януарската сметка, ще има смях и сълзи
54
1
 
23
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Па то у маалата са с един електромер и не могат да си разделят сметката сигурно е бая дебела като ползват пружините от леглата за реотани.
53
1
 
26
 
! Отговори
деси преди 7 години
това верно на виц удря! да не би от 0лв, да е скочила на 5 лв?
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе направо да увеличат волтажа!
51
1
 
29
 
! Отговори
1488 преди 7 години
Това виц ле е? Кога те са плащали каквото и да било?
50
2
 
31
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Бате, преди как не плащахме. сига що да плащаме. Който уреди да не плащаме за него ще гласуваме
49
2
 
34
 
! Отговори
бачо преди 7 години
Га ядохте кифтета кеф,волумето на макс и чалга,а сега много ток!Много ще е няма само НИЕ порядъчните и внасящи осигуровки и данъци да плащаме идва време и вие да давате !!!
48
1
 
32
 
! Отговори
дедо Йов преди 7 години
Понеделнишки хумор, ей така за разведряване на настроението!
47
10
 
5
 
! Отговори
Bugarin преди 7 години
S vas sme bratya Romi!
46
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реалистНещата се подреждат.-----------------Мдааааа, сега ще се яви Корнелия и ще пусне безплатен ток и кебапчета;)
45
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 46. Показанията на електромера ми са изразходвана енергия за 30 лева. Обаче след микса за пренос превоза и ДДс-то сметката ми е надута до 70 лева. Какво ще кажеш по този въпрос? Какви показания какви 5 лева. Ти изобщо четеш ли си фактурата колко реално си употребил енергия и какво трябва да платиш след преноса и превоза за микса? Четеш ама ако можеш. Те затова ви унищожиха училищата за да сте неграмотни и по лесно да ви манипулират! Само че аз съм завършил висше образование по Татово време!
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А стига бе!
43
2
 
27
 
! Отговори
Georgi преди 7 години
Роми на протест! Точно след смяната на кабинета... СлОчайност, не мислА. Баце Бойко, дай му поне една седмица да се ориентира!
42
4
 
24
 
! Отговори
анонимна преди 7 години
А нашите сметки като са перманентно увеличени какво да правим?!Защо не протестирате за това , че Вашите събратя не плащат нито водата нито тока?!Тежи Ви , че Ви бъркат в джобовете по- дълбоко.Това е нормално и на нас ни тежи , но си плащаме без реакции. Вие освен за храна, пиене и *** пари не давате. Там Ви е болното место. Ами ще търпите.
41
4
 
25
 
! Отговори
къде е истината преди 7 години
Да протестират пред ВЕИ-тата и двете тец Марици 1 и 3 заради високите цени на тока.Добре, че е АЕЦ Козлодуй,иначе от студ щяхме да изпукясаме всички...Да се борим и за АЕЦ Белене,ако искаме да живеем нормално..