Топ приоритет пред Гълъб Донев: Младежите, не пенсионерите

Лично Радев му се обадил и го поканил за служебен министър
31 яну 2017 09:12,
45
Топ приоритет пред Гълъб Донев: Младежите, не пенсионерите
Снимка: архив, Bulphoto

Младежката безработица, а не минималната пенсия е по-големият проблем за служебният социален министър Гълъб Донев.

"Имаше парадокс преди години - в Северозападна България отказваха да работят за 700 лева заплата. Фактът, че някои от младите хора не искат да учат или работят, или са трайно безработни, след време ще им изиграе лоша шега", посочи той. Иначе се съгласи, че лансираните от Патриотичния фронт 300 лв. минимална пенсия са желание на всеки пенсионер.

Още по темата

Служебният министър на труда и социалната политика посочи, че биографията му в социалната сфера е доста дълга. Обадил му се лично президента Румен Радев, за да го покани в служебния кабинет. "Не съм политически обвързан с нито една партия – работил съм с Иван Нейков, Лидия Шулева, Христина Христова, Емилия Масларова, Тотю Младенов", коментира той пред Нова тв.

Относно факта, че минималната заплата у нас е най-ниска от целия Европейски съюз, Донев заяви: "Минималната заплата се следи изкъсо. Много са факторите, които влияят върху МРЗ. Това показва икономическото ниво, както и какво може да отдели държавата и бизнеса за минималната работна заплата. Наскоро Жан-Клод Юнкер постави като приоритет за всички държави да има минимален доход, но в зависимост от икономическото развитие на държавите".

Въпреки че служебният премиер Огнян Герджиков постави за задача проверка на обществените поръчки на правителството "Борисов 2", Донев ясно заяви, че тези анализи няма да бъдат изработени изцяло от него.

"Влизам в това правителство чисто експертно. Всеки от служебните министри може да определи приоритетите, които ще следва в следващите два месеца и половина. Направил съм първоначален преглед на всички обществени поръчки, които се изпълняват в момента", поясни той.

И добави, че задача на всяко едно правителство, което идва на власт е да прегледа предишното състояние и да знае откъде започва.

"Това е нормално. Трябва да се направи задълбочен анализ", категоричен бе Гълъб Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 6тук коментарите за правопис ли са или за това което е факт в България и когато нямаш доводи в своя защита започваш да намираш кусури.....ако БЪЛГАРИЯ беше управлявана от хора умни нямаше да сме на този хал и да сме чели само Винету......
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яким Вълев Донев-Яки......(Дами канят)Оуч.......!
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 6А ТИ ДА НЕ СИ гОРАНОВ ? ЩОТО ТОЗИ НЕ МУ СТИГАТ МИЛИОНИТЕ ЗА ПАЛАТА МУ И ПЕНСИОНЕРИТЕ МУ ВИНОВНИ...ТОЧНО КАТО бОРИСОВ . И СЕГА *** НАПИШИ КОЕ СЕ ПИШЕ С ГЛАВНА БУКВА И КОЕ С МАЛКА А АЗ ЩЕ ТИ КАЖА ЧЕ С ГЛАВНА БУКВА СЕ ПИШЕ БЪЛГАРИЯ ,А НЕ ИМЕТО НА НЯКОЙ АЛЧЕН И ДОЛЕН ПОЛИТИК !
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От индивид който се казва Гълъб умни неща не чакайте.Колко трябва да са прости родителите ти за да те кръстят така??МНОГО!А какво ще излезе от глупави родители??***!
9
4
 
13
 
! Отговори
Врачанин преди 7 години
А такааа, ква стана тя ? Нека сега пенсионерите да гласуват за БСП.
8
16
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Абе ти напиши още веднъж осигОровки и после обяснявай кой е неук. Ка.лъф. Младите са бъдещето, не може все за пенсионерите да се мисли.
7
3
 
15
 
! Отговори
Стига сте плюли преди 7 години
Май започва да ми харесва този начин на управление, хора назначени от призидента избран от народа, той е гласът на народа. Аз съм за президентска рерублика, ве ставаш, вън от чадъра, ставаш, оснаваш и работиш за налода.
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 123Леле колко си *** !тези хора не чакат на вас неуките и прости хора. Пенсионерите в момента са хора ,които са с по 40 и нагоре годишен стаж ,които са си плащали като попове осигоровките,защото при соца нямаше ако искаш се осигоряваш ,или пък се осигоряваш на един доход а получаваш друг. На тези хора им откраднаха пенсионните осигоровки точно комунистите и тези които сега продължават да крадат и нямат насита и те нямат вина ,че да бъдат наказвани заради алчни политици и бизнесмени.
5
28
 
9
 
! Отговори
123 преди 7 години
Най-накрая някой да помисли за младите, а не за тия пенсии, налапали се през комунизма и свикнали, че всеки им е длъжен. 90 %*** като ***, всеки ден мятат пари през балконите, ама на избори първа пушка за ***.
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В северозападнала българия Отказват да работят заради помощите.По 5 извънбрачни деца на "самотни майки" и безработни им носят много повече пари отколкото ако работят.Първо да се премахне дискриминационното подпомагане на ромските майки, при което за едно ромче държавата плаща 5 пъти повече отколкото за езно българче. Това съм го изпитала на собствен гръб.Верно, че ромът е по-скъп от чистата вода, но каква полза имаме от население, което се издържа от половите си органи?
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за младите ще направят точно толкова колкото и за пенсионерите. България изостава до голяма степен дори от Румъния по минимална работна заплата и минимална пенсия. Просто тук политици и бизнесмени са яростни убийци на народа си !Те нямат наяждане как да остане за обикновените българи. Нали чувате за какви милиони се купуват жилища из София ,дали един обикновен българин с висше образование ,трудолюбив но без протекции от политици и роднини би могъл за един човешки живот да спести дори 100000 лв
2
9
 
28
 
! Отговори
в прав текст преди 7 години
Както винаги тотално сбъркани приоритети. Донев, подай си оставката. Ти си пълна нула!
1
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕНОЦИДЪТ НАД ПЕНСИОНЕРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА.АЗ НЕ СЛУЧАЙНО КАЗВАМ ,ЧЕ БСП И ГЕРБ И ДПС СА ЕДНО И СЪЩО !