Топ приоритет пред Гълъб Донев: Младежите, не пенсионерите

Лично Радев му се обадил и го поканил за служебен министър
31 яну 2017 09:12,
45
Топ приоритет пред Гълъб Донев: Младежите, не пенсионерите
Снимка: архив, Bulphoto

Младежката безработица, а не минималната пенсия е по-големият проблем за служебният социален министър Гълъб Донев.

"Имаше парадокс преди години - в Северозападна България отказваха да работят за 700 лева заплата. Фактът, че някои от младите хора не искат да учат или работят, или са трайно безработни, след време ще им изиграе лоша шега", посочи той. Иначе се съгласи, че лансираните от Патриотичния фронт 300 лв. минимална пенсия са желание на всеки пенсионер.

Още по темата

Служебният министър на труда и социалната политика посочи, че биографията му в социалната сфера е доста дълга. Обадил му се лично президента Румен Радев, за да го покани в служебния кабинет. "Не съм политически обвързан с нито една партия – работил съм с Иван Нейков, Лидия Шулева, Христина Христова, Емилия Масларова, Тотю Младенов", коментира той пред Нова тв.

Относно факта, че минималната заплата у нас е най-ниска от целия Европейски съюз, Донев заяви: "Минималната заплата се следи изкъсо. Много са факторите, които влияят върху МРЗ. Това показва икономическото ниво, както и какво може да отдели държавата и бизнеса за минималната работна заплата. Наскоро Жан-Клод Юнкер постави като приоритет за всички държави да има минимален доход, но в зависимост от икономическото развитие на държавите".

Въпреки че служебният премиер Огнян Герджиков постави за задача проверка на обществените поръчки на правителството "Борисов 2", Донев ясно заяви, че тези анализи няма да бъдат изработени изцяло от него.

"Влизам в това правителство чисто експертно. Всеки от служебните министри може да определи приоритетите, които ще следва в следващите два месеца и половина. Направил съм първоначален преглед на всички обществени поръчки, които се изпълняват в момента", поясни той.

И добави, че задача на всяко едно правителство, което идва на власт е да прегледа предишното състояние и да знае откъде започва.

"Това е нормално. Трябва да се направи задълбочен анализ", категоричен бе Гълъб Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
Абе Герджиков,махай го този *** веднага!Той ще свали рейтинга на БСП и твоя повече отколкото всички други партии!Върнете ми младите години а пък ме оставете безработен-работа има за целия китайски народ!Особено ромите-знаете ли колко крави и овце могат да пасат,а не за вдигат пушилката с метлите точно когато хората отиват на работа.Да сте видели така да се чисти на запад!Хораата си изпочупиха краката от поледица, а те се въртят само в центъра по за 2-3 часа.Няма контрол,а се вдигат данъци,про
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много, много сбъркано поведение от Гугутков, но той не е виновен! Вината е на шофьора и трите грации около него!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те безработните младежи си берат, каквото им трябва... Пенсионерите да не на се осигурявали... Като им бил толкоз акъла, сега ДГД, така ли, гургулице?
30
1
 
16
 
! Отговори
Спипам ли те, Гълъбе преди 7 години
Значи Гълъб ще се грижи за онези здрави млади хора, които не искат да учат, а работа също отказват, защото 700 лв заплата им се вижда малка?И Гълъб не е съгласен да се вдигнат пенсиите, защото, по комунистически тертип, се чувства длъжен да угоди на капризите на най-некадърните и неуките хора от социалното дъно?Гълъб мисли, че парите трябва да отидат за тях!Гълъбчооооо, ако ми паднеш, една перушинка няма да ти оставя!
29
1
 
6
 
! Отговори
народната хазна преди 7 години
гугутки, ще наема държавата многодетни безработни младежи за месечни курсове по масаж, шиене и сервиране, обаче да оставят и някой лев за кака Корни да раздаде и тя, иначе ще се чудят пак чий съдран джоб да предрусат следващите иксперти, та да вържат бюджета
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ли трябва да си проZд,за да си именуваш детето гълъб...
27
0
 
19
 
! Отговори
Надник преди 7 години
Пари има, само че не се разпределят правилно. Трябва да има минимална пенсия. Но и младите хора трябва да бачкат, не да реват. Работа има, квалифицираните не са много.
26
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако пенсионерите искат по-високи пенсии да карат внуците си да ходят на работа, за да има откъде държавата да им дава пари
25
1
 
10
 
! Отговори
давид виденов преди 7 години
най добре ще бъде евтаназия за всички нас пенсионери.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема е много тънак. НА едни им плаща ЯКО ДЪРЖАВАТА ОСИГУРОВКИ, ЗДРАВНИ,,ВИСОКИ ПЕНСИИ, И ДРУГИ БЛАГИНИ.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма начин да се вдигне стандарта на живот без работа, просто няма.
22
1
 
22
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Значи за нас проблем е този мушмурок Гълъб Донев !!! И той ли не забелязва ,че пенсионерите умират с тези пенсии ! А колкото за не желаещите да работят млади за 1000лева заплата, прави са но там проблем са индустриалния капитал и "работодателите".Така, че за половин година ,няма как този титан на мисълта да преоткрие топлата вода, правейки се ,че не вижда трагедията на пенсионерите!
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е човека, безработица означава мизерия. Младите трябва да работят и да трупат опит, когато бях млад, изках да работя, но нямаше работа, за това отидох в чужбина да работя и да повишавам тамошния стандарт на живот.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При всяко увеличаване на минималната заплата, минималната пенсия и минималния осигурителен доход намалява пенсията ми за прослужено време и старост като част от максималния размер на пенсиите. Инфлацията е отделно. Служебното правителство като че ли тества възможните реакции на хората към определени политики, а и ако свърши нещо полезно за бизнеса, да махне някои такси например - още по-добре.
19
2
 
18
 
! Отговори
До Шефа преди 7 години
Не е десен похват това, за което говориш.Да противопоставят една категория хора на друга категория е прийом на комунистите, като при това те винаги толерират по-низшия. Какви са тези млади хора от Северозападна България, които не желаят да работят за 700 лв? Коментатор 4 дава най-правилния отговор.Пенсионерът, каквото и да е работил, си е изпълнил дълга пред обществото, бил е полезен. Младият готованец, ако не ще да работи, значи някой друг го храни.За мързеливците се е загрижил министърът!
18
0
 
16
 
! Отговори
Ега ти наглеца преди 7 години
123,Мисли преди да пишеш!Истината е казана много точно в коментар 4.Тези капризни млади хора от Северозападна България, които се назлъндисват на заплата от 700 лв, са всъщност твърдият електорат на БСП - ромите, които взимат повече пари като сбор от всички помощи и ще са на загуба, ако започнат работа за 700 лв - тогава ще им спрат повечето помощи.Наглият Гълъб изобщо не споменава до кой клас са учили тези претенциозни младежи, за които той обещава да осигури заплати над 700 лв.
17
3
 
16
 
! Отговори
Браво, г-н министре! преди 7 години
Този министър не се е изразил ясно. Какъв е изводът от думите му?300 лв минимална пенсия била мечта за пенсионерите, но приоритет за социалния ни министър била младежката безработица, тъй като млади хора ОТКАЗВАТ да започнат работа със заплата 700 лв - ВИЖДАТ ИМ СЕ МАЛКО ТЕЗИ ПАРИ.Затова министърът не вижда нищо нередно в това, че хора с 35-40 г. трудов стаж мизерстват с пенсии ПОД 300 лв.Според министъра е скандално това, че на капризни младежи не се осигуряват заплати НАД 700 лв!
16
2
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Този маниер на противопоставяне на поколенията е типично десен приьом , характерен за крайни политици , които не могат да намират решения на проблемите - все някой друг или обстоятелствата им е виновен!По същия начин действаше и Бойко Борисов , за него най-калпав матрял бяха пенсионерите ! Е , сега пенсиите ще му изядат главата!В живота всички са важни и трябва да имат условия за живот и млади и стари и бедни и богати!А този "социален" министър е очеваден неудачник!
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 123прост ,*** та дрънка.......и като си представя ,че точно такива като теб са зад гърба на алчните ни политици и ги подкрепят в тяхният геноцид над достойните ни майки и бащи просто ми се повръща......Едно му признавам на Бойко че каза" МАТЕРИАЛЪТ НИ Е ТАКЪВ "
14
1
 
23
 
! Отговори
куку преди 7 години
Не ви ле и срам, та какво е 300 лева пенсия,как няма да мислите та един пенсионер дали може да си купи лекарствата с тези пари, опитайте и вие да живеете с такава сума, срамота да говори така един социален министър.